» آخرین اخبار » گیلان » آموزش مهارت فنی و حرفه‌ای در ۲۲ واحد دانشگاهی گیلان

آموزش مهارت فنی و حرفه‌ای در ۲۲ واحد دانشگاهی گیلان

دی ۴, ۱۴۰۲ 0۰


به گزارش خبرگزاری فارس از رشت، کاظم پورنصیری مدیرکل آموزش فنی و حرفه‌ای گیلان پیش‌ازظهر امروز در دیدار با مدیر و اعضای تحریریه خبرگزاری فارس گیلان با اشاره به نقش فعال فنی و حرفه‌ای در ۲۲ واحد دانشگاهی در خصوص آموزش مهارت مرتبط با نیازهای استان در رشته‌های در حال تدریس اظهار کرد: آمار دانشجویان در گیلان بسیار بالا بوده و به همان مقدار آمار بیکار تحصیل کرده زیاد است، لذا فنی حرفه‌ای این آمادگی را دارد که به دانشجویان آموزش‌های مهارتی را بیاموزد و به همین منظور در ۲۲ واحد دانشگاهی مهارت‌های آموزشی مرتبط با رشته‌های مرتبط به دانشجویان آموزش داده می‌شود. 

وی با بیان اینکه دوره سربازی بهترین دوران برای کسب مهارت جوانان است، گفت: سازمان فنی و حرفه‌ای برای سربازان در حین خدمت، برنامه مهارتی داشته و در این راستا هماهنگی خوبی با سازمان نظام وظیفه وجود دارد.

مدیرکل آموزش فنی و حرفه‌ای گیلان با اشاره به برگزاری طرح تابستانی دوره مهارتی برای پنج دهک کمیته امداد در سال جاری بیان کرد: این طرح با هماهنگی کمیته امداد امام خمینی (ره)، آموزش و پرورش و بسیج سازندگی برگزار شده و ۶ هزار نفر هم در این دوره شرکت و مهارت‌های لازم در حوزه‌های مختلف را کسب کردند.

پورنصیری با تاکید بر لزوم توجه به آموزش فنی و حرفه‌ای و مهارتی دانش‌آموزان در حوزه‌های مختلف افزود: دانش‌آموزان در متوسطه اول، زیاد با مهارت‌های آموزشی آشنا نبوده و غالبا در انتخاب رشته دچار مشکل می‌شوند و به این منظور از مربیان فنی و حرفه‌ای در مدارس استفاده شده تا مهارت‌های لازم را به این افراد در حوزه‌های مختلف از جمله انتخاب رشته آموزش دهند. 

وی با بیان اینکه سازمان فنی و حرفه‌ای در تلاش برای آموزش مهارت به دانش آموزان در طول سال و در رشته‌های با میزان اشتغال زیاد است، تصریح کرد: در طول سال در تلاشیم تا دانش آموزان با مهارت‌های آموزشی و فنی و حرفه‌ای آشنا شوند که بعد از کسب مهارت‌های لازم برای دانش آموزان متوسطه اول گواهی کسب مهارت اعطا شده و برای دانش آموزان متوسطه دوم هم مدرک صادر می‌شود. 

مدیرکل آموزش فنی و حرفه‌ای گیلان، کارخانجات و واحدهای تولیدی را محلی مناسب برای کسب مهارت توسط افراد جویای کار دانست و بیان کرد: کارآموزان جویای کار تحت عنوان مهارت‌های آموزشی ۲گانه به واحدهای تولیدی در شهرک‌های صنعتی رفته و بعد از کسب مهارت توسط اساتید فنی و حرفه‌ای، در همان واحد تولیدی مشغول به کار می‌شوند. 

پورنصیری با تاکید بر لزوم توجه به نقش واحدهای تولیدی و شهرک‌های صنعتی در روند اشتغال در گیلان افزود: فنی و حرفه‌ای قادر نیست تا بسیاری از تجهیزات خود را بروزرسانی کند از این رو باید از ظرفیت واحدهای تولیدی و شهرک‌های صنعتی نهایت بهره را برد.

وی با اشاره به وجود یک میلیون نفر نیروی فعال اقتصادی شامل دانشجویان، سربازان و افراد جویای کار در گیلان گفت: این افراد نیاز به بروزرسانی و یا کسب مهارت دارند و به این منظور سالانه یکصدهزار نفر از این نیروها را فراخوان کرده و آموزش‌های لازم‌ را به آنان می‌دهیم که در سال گذشته ۵۵ هزار نفر از این افراد آموزش دیده و در ۹ ماه سال جاری نیز ۵۹ هزار نفر دیگر آموزش‌های لازم را کسب کردند. 

مدیرکل آموزش فنی و حرفه‌ای گیلان با بیان اینکه تطابقی باید بین آموزش‌ها و توسعه کسب و کار در گیلان ایجاد شود، افزود: براساس آمایش سرزمینی یک سری رشته‌های مهارتی در گیلان مشخص شد و این مشاغل در طرح تکاپو دیده شده است، از این رو باید آموزش‌ها در حوزه دریا، کشاورزی، صیادی، گردشگری و صنایع بیشتر شده و به سمت توسعه آن حرکت کنیم. 

پورنصیری از وجود یک‌هزار و ۶۵۰ آموزشگاه فنی و حرفه‌ای در گیلان خبر داد و بیان کرد: در گذشته ۴۰ درصد این واحدها خصوصی و ۶۰ درصد دولتی بودند ولی اکنون ۵۵ درصد دولتی و ۴۵ درصد خصوصی هستند. 

وی یکی از مشکلات فنی و حرفه‌ای را استیجاری بودن آن دانست و گفت: ۲۰ مرکز دولتی فنی و حرفه‌ای در گیلان وجود دارد که برخی از آنان استیجاری و در اختیار شهرداری است لذا در تلاشیم این مشکلات را برطرف کنیم. 

مدیرکل آموزش فنی و حرفه‌ای گیلان تنوع خدمتی در فنی و حرفه‌ای را بسیار مهم دانست و تصریح کرد: ۱۸ گروه هدف آموزشی در فنی و حرفه‌ای مشغول به کار هستند ولی با این حال اساس‌نامه فنی و حرفه‌ای در گذشته دچار ابهاماتی بود، اکنون این مشکل برطرف شده و اساس‌نامه جدید فنی و حرفه‌ای تدوین شده و با رفع ایرادات شورای نگهبان، در حال تصویب و سپس اجرایی شدن است. 

پایان پیام/۸۴۰۰۸




منبع

به این نوشته امتیاز بدهید!

farsnews

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

×