» آخرین اخبار » گیلان » سیمای عملیاتی شرکت‌های دانش‌بنیان در گیلان

سیمای عملیاتی شرکت‌های دانش‌بنیان در گیلان

آذر ۱۵, ۱۴۰۲ 0۰


خبرگزاری فارس، فاطمه احمدی: ارتقای زیرساخت‌های علم و فناوری در کشور و جنبش دستیابی به علم، اکنون جمهوری اسلامی ایران را به دانشگاه‌های نسل سوم و چهارم، که می‌توانند تولید ثروت داشته باشند نزدیک کرده است.

زیست بوم اقتصادِ دانش‌بنیانی که طی سال‌های اخیر و مبتنی بر همین دانشِ تولید شده در دانشگاه‍‌های نسل سوم و چهارم کشور شکل گرفته در حال نفوذ و اثرگذاری بر زیست بوم اقتصاد نفتی (باقیمانده از رژیم طاغوت) است.

زیست بومِ اقتصادِ دانش‌بنیان می‌تواند به کمک اقتصاد نفتی کشور بیاید و نقش مردم را در اقتصاد کشور افزایش دهد. اکنون بیش از پنج هزار و ۵۰۰ شرکتِ دانش‌بنیان توسط جوانان ایرانی در کشور تأسیس شده که فروش محصولات این شرکت‌ها در سال ۱۳۹۸، معادل ۱۲۰ هزار میلیارد تومان، یعنی حدود یک درصد از تولید ناخالص داخلی کشور بود.

اگرچه این میزان با مقدار مطلوب فاصله دارد و ما باید بتوانیم سهم اقتصاد دانش‌بنیان را در اقتصاد کشور، به مراتب افزایش دهیم، اما همین میزان رشد در سال‌های اخیر نیز یک رشد نجومی است.

باید بتوانیم برای نقش‌آفرینی شرکت‌های بخش خصوصی و مردم در اقتصاد، بستری فراهم کنیم؛ چرا که کشور ما سرمایه انسانی فوق‌العاده‌ای برای پیشبرد علم و صنعت دارد.

تعداد شرکت‌های دانش بنیان کشورمان، هر ساله افزایش یافته است. بر اساس آمار، تا پایان تیرماه ۱۳۹۹، تعداد شرکت‌های دانش‌بنیان در ایران به پنج هزار و ۲۴۴ شرکت رسید و علاوه بر آن بیش از ۶ هزار استارتاپ یا کسب و کار نوپا نیز در زیست‌بومِ نوآوریِ کشور در حال فعالیت‌اند. طبق گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس، تا پایان اردیبهشت ۹۹، تعداد کسب و کارهای فناورانه در قالب شرکت دانش‌بنیان، استارتاپ و فناور به بیش از ۲۰ هزار رسیده است.

پیشرفت واقعی اقتصاد ایران در گروِ رشد و گسترشِ اقتصادِ دانش‌بنیان و کاهش وابستگی آن به نفت و گاز است. حرکت در این مسیر، همواره مورد تأکید مقام معظم رهبری نیز بوده است: «ما باید علم را، با همه معنای کامل آن، به عنوان یک جهاد دنبال کنیم. این را من به جوان‌ها، استادان و دانشگاه‌ها می‌گویم. علاوه بر این، علمِ مجرد و به تنهایی هم کافی نست؛ علم را باید وصل کنیم به فناوری، فناوری را باید وصل کنیم به صنعت و صنعت را باید وصل کنیم به توسعه کشور. صنعتی که مایه توسعه و پیشرفت کشور نباشد برای ما مفید نیست. علمی که به فناوری تبدیل نشود فایده‌ای ندارد و نافع نیست.»

اهمیت این مسئله تا آنجا است که رهبر انقلاب در دیدار با نخبگان علمی جوان در تاریخ ۲۸ مهرماه سال ۱۳۹۵ فرمودند: «من به شما عرض بکنم که بنده در دفاع از جامعه نخبگان و از حرکت علمی کشور، تا نفس دارم، ذره‌ای کوتاه نخواهم آمد

یکی از مهم‌ترین اهداف پارک‌های علم و فناوری، ایجاد بستری مناسب برای تجاری‌سازی کالاها و خدمات نوآورانه و کمک به توسعه بازار شرکت‌های دانش‌بنیان است. اکنون بیش از ۴۵ پارک علم و فناوری، در زمینه بازاریابی و رشد فناوری، در کشور فعال هستند.

 

پارک های علم و فناوری کشور متولی حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور، با هدف ایجاد اشتغال بر پایه دانش و توسعه مبتنی بر علم و فناوری هستند. در این راستا، پارک علم و فناوری گیلان پس از پیگیری‌های مستمر در بهمن ماه سال ۱۳۹۵ و موفق به دریافت ۳۰ هکتار زمین از ادارۀ کل راه و شهرسازی شد و نسبت به ایجاد شهرک علمی و فناوری استان گیلان اقدام کرده است. هدف از اجرای این طرح که دارای مطالعات زیست محیطی، اجتماعی، اقتصادی، پدافندی غیر عامل است، تأثیر مؤثر بر بهبود زیست بوم کسب و کار فناورانه در استان و اثربخشی بر پارامترهای مهم رشد تولید، مهار تورم و اشتغال آفرینی است.

رونمایی ۶ دستاورد جدید در نمایشگاه هفته پژوهش گیلان

بیست و چهارمین نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی، فناوری و فن‌بازار استان گیلان با ارائه بیش از ۲۵۰ محصول فناورانه و طرح‌های پژوهشی کاربردی از ۱۳ آذر در مرکز نوآوری دانشگاه گیلان گشایش یافت.

در استان گیلان ۳۶۵ واحد فناور و ۸۵ شرکت دانش بنیان فعالیت دارند که به گفته حاتم زاده، رئیس پارک علم وفناوری گیلان: «امیدواریم این باور را در اذهان مردم و مسؤولان احیا کنیم که می‌توان با تحقیق و پژوهش در مسیر پیشرفت و توسعه گام برداشت.»

 ۳۱ دستگاه در زمینه‌های مختلف پژوهشی با پارک علم و فناوری گیلان همکاری دارند و در نمایشگاه فعلی در دانشگاه گیلان برگزار شده، ۲۵۹ دستاورد پژوهشی به نمایش گذاشته شده که از این تعداد ۶ دستاورد جدید در مراسم افتتاحیه نمایشگاه رونمایی شد.

به گفته رئیس پارک علم وفناوری گیلان، پژوهشگرانی که در زمینه‌های مختلف تحقیق و توسعه فعالیت دارند در ۱۱ کارگروه مورد بررسی و داوری قرار می‌گیرند که تا پایان هفته از برترین‌ها تجلیل خواهد شد.

 

ایمان قربانی، دبیر برگزاری بیست و چهارمین نمایشگاه  پژوهشی، فناوری و فن‌بازار استان گیلان در خصوص برنامه‌های این نمایشگاه می‌گوید: «برگزاری کارگاه‌های آموزشی با حضور اساتید به صورت تخصصی و عمومی در ایام نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی، فناوری و فن‌بازار استان گیلان و نیز سه رویداد با عناورین: ایده شو دانشجویی و رویداد سه‌شنبه‌های خط‌خطی که برای نخستین بار در مرکز نوآوری در حال برگزاری است و به نوعی با خلاقیت و ایده‌پردازی و تصویرسازی ذهنی در ارتباط است از برنامه‌هایی بود که بسیار در این دوره از آن استقبال شد.»

به گفته قربانی، امسال از ۶ طرح جدید که متعلق به پارک علم و فناوری ایران بود نیز رونمایی شد.

دبیر برگزاری بیست و چهارمین نمایشگاه  پژوهشی، فناوری و فن‌بازار استان گیلان هدف از برگزاری این نمایشگاه را اشاعه فرهنگ نوآوری عنوان کرد: «متخصصان می‌توانند از طریق تعامل و شبکه‌سازی با یکدیگر ارتباط گرفته و دستاوردهایشان را ارائه کنند و منجر به عقد قرارداد و همکاری شود. تجربه نشان داده این شبکه‌سازی و ارائه دستاوردها به شکل‌گیری و توسعه ارتباطات و ایجاد علم کمک می‌کند.»

 

۲۴ نمایشگاه دستاوردهای پژوهش، فناوری و فن بازار گیلان از ۱۳ الی ۱۵ آذر ماه از ساعت ۹ صبح تا ۱۶ عصر در مرکز نوآوری دانشگاه گیلان برای بازدید دایر است.

 

 

پایان پیام/۸۴۰۰۷




منبع

به این نوشته امتیاز بدهید!

farsnews

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

×