معترضان سریلانکایی اقامتگاه رئیسجمهور را تصرف کردند/ اعلام منع آمد و شد در پایتخت
هزاران معترض امروز (شنبه) در کلمبو پایتخت تجاری سریلانکا موانع پلیس را شکستند و اقامتگاه رسمی رئیسجمهوری این کشور را تصرف کردند؛ اتفاقی به یکی از برزرگترین اعتراضات ضددولتی در این کشور بدل شد.
به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، ویدئوهای منتشر شده در تلویزیون محلی نشان میدهد که برخی از معترضان با در دست داشتن پرچم سریلانکا به اقامتگاه رسمی گوتابایا راجاپاکسه، رئیسجمهوری این کشور هجوم بردند.
دو منبع از وزارت دفاع سریلانکا گفتند که رئیسجمهور قبل از این اعتراضات از پیشبرنامهریزی شده، ساختمان محل اقامتش را به دلیل مسائل امنیتی ترک کرده بود.
معترضان از ساعاتی قبل در برابر اقامتگاه ریاستجمهوری دست به تجمع زده بودند و پس از هجوم آنها به این ساختمان، نیروهای امنیتی اقدام به شلیک هوایی کردند.
یک ویدئو زنده در فیسبوک داخل اقامتگاه رئیسجمهوری سریلانکا را نشان میدهد که صدها معترض با پرچمهایشان شعارهایی را علیه راجاپاکسه سرمیدهند.
منابعی در یک بیمارستان به رویترز گفتند که طی این اعتراضات دست کم ۲۱ نفر از جمله ۲ پلیس زخمی و به بیمارستان برده شدند.
اندکی بعد رسانهها اعلام کردند که معترضان سریلانکایی توانستهاند اقامتگاه ریاست جمهوری این کشور را تصاحب کنند. معترضان معتقدند که راجاپاکسه بابت بحران اقتصادی بیسابقه سریلانکا مقصر است.
پس از تصرف اقامتگاه ریاستجمهوری سریلانکا به دست معترضان، رانیل ویکرمسینگه، نخست وزیر این کشور خواستار جلسه اضطراری با رهبران حزب شد. دفتر این نخست وزیری در بیانیهای اعلام کرد: «نخست وزیر رانیل ویکرمسینگه خواستار یک جلسه اضطراری با رهبران حزب شده است تا درخصوص این اعتراضات گفتوگو و راهحلی را فورا پیدا کنند.»
رسانههای محلی امروز (شنبه) گزارش دادند که یک گروه ۱۶ نفره از قانونگذاران حزب حاکم سریلانکا نامهای نوشتند و در آن از رئیسجمهور راجاپاکسه خواستند تا از مقامش استعفا کند. آنها همچنین در این نامه از رئیسجمهور میخواهند تا نشست پارلمانی را برگزار کند و یک دولت جدید همهحزبی جهت بازگشت ثبات به سریلانکا تشکیل دهد.
پلیس سریلانکا به دلیل اعتراضات ضددولتی در این کشور در پایتخت سریلانکا و نواحی اطراف تا اطلاع ثانوی منع آمد و شد اعلام کرد و این اطلاعیه انتقاداتی را از جانب رقبای دولت به همراه داشت. منتقدان چنین قانونی را “نقض حقوق اساسی” دانستند و آن را “علنا غیرقانونی” خواندند.
سریلانکا این روزها با سختترین افول اقتصادی خود از زمان استقلالش در ۱۹۴۸ درگیر است. قطع مکرر و طولانیمدت برق و کمبود شدید مواد غذایی، سوخت و دیگر ضروریات، گریبان مردم این کشور را گرفته است.
گوتابایا راجاپاکسه چندین بار تلاش کرده تا وضعیت اقتصادی آشفته را از طریق سرکوب معترضان، سامان دهد. وی حتی چند تن از بستگان خود از جمله برادرانش را که نقش کلیدی در سیاست این کشور ایفا میکردند، از کار برکنار کرد. اما با این حال در تلاش بوده تا از کنارهگیری خود جلوگیری کند. در بحبوحه اعتراضات چند ماهه در سریلانکا که به دلیل بحران بیسابقه اقتصادی خواستار برکناری رئیسجمهوری بودهاند، حدود سه هفته پیش کابینه این کشور اصلاحات قانون اساسی را با هدف کاهش قدرت و اختیارات ریاستجمهوری تصویب کرد.
انتهای پیام