» آخرین اخبار » گیلان » استقبال مسافران نوروزی با جشنواره بازی های بومی محلی گیلان

استقبال مسافران نوروزی با جشنواره بازی های بومی محلی گیلان

اسفند ۲۳, ۱۴۰۰ 0۰


به گزارش خبرگزاری فارس از رشت ، بازی‌های سنتی و محلی استان‌ها و روستاهای مختلف کشور به‌نوعی نشان‌دهنده آیین و فرهنگ آن‌هاست و گیلان نیز از این قاعده مستثنی نیست.

کشتی گیله‌مردی به شماره ثبت ۴۱۴ در دی ۱۳۹۰، لافندبازی به شماره ثبت ۵۵۴ در شهریور ۱۳۹۱، مرغانه‌جنگ به شماره ثبت ۱۹۳۷در تیر ۱۳۹۸ و ال‌کاوه بازی به شماره ثبت  ۱۹۳۸ در تیر ۱۳۹۸ به ثبت ملی رسیده‌اند.

ورزش در استان گیلان از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است و همیشه این استان در ورزش جزء برترین استان‌های کشور بوده و می‌باشد.

همچنین تعداد ورزشکاران سازمان‌یافته این استان همیشه رتبه‌های اول تا سوم کشور را در اختیاردارند و در رشته‌های گوناگون نیز قهرمانان بنامی از این استان به ورزش کشور معرفی‌شده‌اند.

علاقه وافر مردم این خطه به ورزش به سال‌های اخیر مربوط نمی‌شود بلکه این ورزش در خون و رگ مردم می‌باشد به‌طوری‌که در ورزش‌های بومی محلی، استان گیلان از قدمت چند صدساله برخوردار است.

رئیس هیأت ورزش روستایی و بازی‌های بومی محلی گیلان امروز در جمع خبرنگاران با اشاره به بازی‌های بومی محله گفت : با توجه به هماهنگی‌های انجام‌شده، قرار است در ایام تعطیلات نوروز، بازی‌های بومی محلی در چهار منطقه شهرستان رشت برپا شود تا مسافران و گردشگران با این بازی‌ها آشنایی بیشتری پیدا کنند.

ایمان سهیلی با اشاره به میزبانی بازی‌ها افزود: پیاده‌رو فرهنگی هنری میدان ذهاب (شهرداری رشت) ، سبزه‌میدان ، پارک قدس (محتشم) و پارک ملت چهار منطقه شهرستان رشت است که میزبان برپایی بازی‌های بومی‌ محلی در ایام نوروز می‌باشند.

وی با اشاره به بازی‌های قابل‌اجرا در نوروز گفت: کشتی گیله مردی، لافند(لافن) بازی و سایر بازی‌های بومی محلی که قابلیت اجرا در این مکان‌ها را دارند، برای مسافران و گردشگران و همچنین برای همشهریان گرامی در ایام نوروز به نمایش گذاشته خواهد شد.

رئیس هیأت ورزش روستایی و بازی‌های بومی محلی گیلان این جشنواره را مورد استقبال گردشگران دانست و گفت: علاوه بر این نیز، چند جشنواره فرهنگی ورزشی و بومی محلی در ایام تعطیلات نوروز در شهرهای مختلف استان گیلان برپا خواهد شد که بی‌شک این جشنواره‌ها، با استقبال بسیار مناسب مردم منطقه و همچنین گردشگران قرار خواهند گرفت.

سهیلی این رویداد را فقط محدود به رشت ندانست و تصریح کرد: البته برپایی این بازی‌های بومی محلی در شهرستان رشت و همچنین برگزاری جشنواره‌های فرهنگی ورزشی در سایر نقاط گیلان، منوط به شرایط جوی و فروکش کردن کرونا است که در صورت فراهم بودن شرایط، این بازی‌ها به اجرا و نمایش گذاشته خواهند شد.

وی با اشاره به تعداد زیاد بازی‌های محلی استان گیلان اظهار کرد: با وجود حدود ۴۰۰ بازی بومی محلی در گیلان، تاکنون بازی‌های کشتی گیله‌مردی، لافند بازی ، ال کاوه و مرغانه جنگ به ثبت ملی رسیده و ۶ بازی بومی محلی دیگر استان نیز، در آستانه ثبت ملی قرار دارند.

به گزارش فارس، بازی‌های سنتی و ورزش‌های بومی محلی در بخش جذب گردشگری نیز می‌تواند تأثیر مثبتی داشته و با اجرای این نمایش‌ها، می‌توان در بخش توریسم ورزشی نیز اقدامات مؤثری را انجام داد که در این بخش، هیأت ورزش‌های روستایی و بازی‌های بومی محلی گیلان در صدد برپایی تعدادی از بازی‌های بومی محلی مختص گیلان در ایام نوروز است.

انتهای پیام/۸۴۰۰۷




این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید



منبع

به این نوشته امتیاز بدهید!

farsnews

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *