» دسته‌بندی نشده » اعلام وضعیت اضطراری؛ اعتراضات در کانادا از کنترل خارج شد

اعلام وضعیت اضطراری؛ اعتراضات در کانادا از کنترل خارج شد

بهمن ۱۸, ۱۴۰۰ 1۰


به گزارش سرویس بین‌الملل خبرگزاری فارس، «جیم واتسون» شهردار «اتاوا» روز گذشته (یکشنبه) به وقت محلی به منظور کمک به رویارویی با تظاهرات بی‌سابقه ده روزه کامیون‌داران که در اعتراض به اجباری شدن واکسیناسیون و دیگر محدودیت‌های کرونایی، اکثر مرکز پایتخت کانادا را مسدود کرده‌اند، اعلام وضعیت اضطراری کرد.

وی روز یکشنبه در بیانیه‌ای در خصوص اعتراضات کامیون‌داران در اتاوا گفت: «[این] بازتابی از خطر جدی برای ایمنی و امنیت ساکنانی است که اعتراضات به وجود آورده است و بر لزوم حمایت دیگر حوزه‌های قضایی و دیگر سطوح دولت تأکید می‌کند».

اوایل روز گذشته، شهردار اتاوا اعتراض کرده بود که تعداد معترضان از تعداد نیروهای پلیس بیشتر شده است و کنترل اوضاع به دست معترضان افتاده و گفت که اقداماتی را برای رسیدگی به این وضعیت در نظر دارد اما جزئیات بیشتری در این خصوص ارائه نکرد.

بر اساس گزارش رسانه‌های محلی، معترضان که اولین بار در تاریخ ۲۹ ژانویه (۹ بهمن ماه) خود را به اتاوا رسانده بودند،کامیون‌هایشان را در خیابان‌های شهر پارک کردند و چادرها و محل‌های اسکان موقت راه‌اندازی و تردد در پایتخت کانادا را فلج کردند.

معترضان با حمل پرچم نازی‌ها تأکید کردند تا لغو محدودیت‌های کرونایی تظاهرات می‌کنند اما وزیر ایمنی عمومی کانادا گفته که دولت از مواضع خود عقب نمی‌نشیند.

 

معترضان که خود را «کاروان کامیون آزادی» می‌نامند، اعتراضات خود را پس از اجباری شدن واکسیناسیون کرونا، برای کامیون‌دارانی که قصد عبور از مرز آمریکا-کانادا را دارند، آغاز کردند اما این اعتراضات سپس گسترش یافت و معترضان علیه محدودیت‌های مرتبط با کرونا و سیاست‌های دولت «جاستین ترودو» نخست‌وزیر کانادا به تظاهرات‌های خود ادامه دادند.

طبق این گزارش، تصاویر منتشر شده از اعتراضات در پایتخت کانادا، برخی معترضان را در حال تکان دادن پرچم کنفدراسیون یا نازی‌ها نشان می‌دهد و فریاد می‌زنند که به اعتراضات خود تا زمان لغو محدودیت‌های مرتبط با «کووید-۱۹» ادامه می‌دهند اما «ماکرو مندیسینو» وزیر ایمنی عمومی کانادا روز گذشته در واکنش به این اعتراضات گفت که دولت از این مسئله عقب‌نشینی نخواهد کرد.

وی در گفت‌وگو با شبکه «سی بی سی» کانادا گفت: «ما مسئله واکسن و حکم واکسن را در انتخابات [۲۰۲۱] وعده دادیم و در حال عمل به وعده‌ای هستیم که از حمایت اکثر قریب به اتفاق کانادایی‌ها برخوردار است».

پس از اعتراضات رئیس پلیس اتاوا به کمبود نیرو برای مقابله با «محاصره»، قرار است حدود ۲۵۰ پلیس سواره سلطنتی کانادا و نیروی فدرال بزودی وارد شهر شوند

 

در پی خشم ساکنان اتاوا از عدم رسیدگی مناسب مقام‌های دولتی و امنیتی کانادا به نابسامانی که در پایتخت به وجود آمده است، پلیس اتاوا روز گذشته، برخی از معترضان را نقل مکان داده و موانع جدیدی در سطح شهر مستقر کرده است و اعلام کرده، «در حال جمع‌آوری شواهد مالی، دیجیتالی، ثبت وسیله نقلیه… و دیگر شواهد است که این شواهد در تعقیب کیفری مورد استفاده قرار می‌گیرد».

نیروهای امنیتی اتاوا همچنین اعلام کردند افرادی را که سعی می‌کنند ظرف‌هایی را برای سوخت‌رسانی به دست صدها کامیون بزرگ که اکثر جاده‌ها را در مرکز شهر مسدود کرده، برسانند، سرکوب می‌کنند.

بر اساس این گزارش، در یک جلسه اضطراری روز شنبه با مقامات اتاوا، رئیس پلیس «پیتر اسلولی» از کمبود منابع برای پایان دادن به آنچه «محاصره» نامید، شکایت کرد و درخواست کمک کرد. قرار است حدود ۲۵۰ پلیس سواره سلطنتی کانادا و نیروی فدرال به زودی وارد شهر شوند.

اعتراض کامیون‌داران با حمایت بسیاری از جمهوری خواهان در جنوب مرز کانادا و آمریکا از جمله «دونالد ترامپ» روبرو شده است و حمایت‌های مالی از سوی آن‌ها دریافت کرده‌اند.

 

«دیان دینز» عضو شورای شهر اتاوا روز شنبه درباره معترضان گفت: «این گروه تهدیدی برای دموکراسی ما است. آنچه می‌بینیم بزرگ‌تر از یک مشکل شهر اتاوا است، این یک شورش سراسری است. این دیوانگی است».

بر اساس گزارش‌های منتشر شده، اعتراض کامیون‌داران با حمایت بسیاری از جمهوری خواهان در جنوب مرز کانادا و آمریکا از جمله «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور سابق روبرو شده است و حمایت‌های مالی از سوی آن‌ها دریافت کرده‌اند.

«بروس هیمن» سفیر سابق آمریکا در کانادا در دوران ریاست‌جمهوری باراک اوباما در پیامی توییتری نوشت:‌ «روابط کانادا و آمریکا در گذشته عمدتاً در مورد حل مسائل فنی بود. امروزه کانادا متأسفانه در حال تجربه سیاستمداران تندرو آمریکایی است که خود را درگیر مسائل داخلی کانادا می کنند. ترامپ و پیروانش نه تنها برای ایالات متحده بلکه برای همه دموکراسی ها تهدید هستند».

وی سپس هشدار داد: «تحت هیچ شرایطی هیچ گروهی در ایالات متحده نباید فعالیت‌های مخرب در کانادا را تأمین مالی کند. نقطه. تمام». اعتراضات مشابهی در دیگر شهرهای کانادایی تورنتو، کبک و وینیپگ برگزار شد و گروهی از حدو ۳۰ کامیون بزرگ یک جاده اصلی در شهر کبک را مسدود کردند و پس از آنکه تهدید به جریمه شدند، محدوده را ترک کردند.

بر اساس این گزارش، سازماندهندگان اعتراضات در کانادا وعده داده‌اند که ظرف دو هفته آینده و با تمام شدن کارناوال زمستانی کبک مجدداً بازمی‌گردند و به اعتراضات خود علیه محدودیت‌های کرونایی ادامه می‌دهند.

انتهای پیام/ص




این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید



منبع

به این نوشته امتیاز بدهید!

farsnews

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *