» آخرین اخبار » فناوری » رکورد جهانی صاعقه‌ شکسته شد

رکورد جهانی صاعقه‌ شکسته شد

بهمن ۱۳, ۱۴۰۰ 0۰


سازمان هواشناسی جهانی(WMO) اعلام کرد دو اَبَرصاعقه در آمریکای شمالی و جنوبی، یکی با پوشش بیش از ۷۰۰ کیلومتری و دیگری با طول بیش از ۱۷ ثانیه دو رکورد در زمینه صاعقه‌ها را شکسته‌اند.

به گزارش ایسنا و به نقل از آی‌ای، رویدادهای آب و هوایی رکوردشکن ممکن است نتیجه تغییرات اقلیمی باشند و نشان دهند که سیاره ما به شدت به نجات نیاز دارد.

گفته می‌شود که یک صاعقه دو بار با یک مکان برخورد نمی‌کند، اما سازمان هواشناسی جهانی(WMO) ثابت می‌کند که این گفته اشتباه است.

بر اساس بیانیه مطبوعاتی این سازمان، سازمان هواشناسی جهانی دو رکورد جهانی جدید را برای ابرصاعقه‌ها در آمریکای شمالی و جنوبی ثبت کرده است.

این رکوردهای جهانی جدید شامل طولانی‌ترین صاعقه از لحاظ وسعت پوشش با پوشش مسافت ۸ ± ۷۶۸ کیلومتری در بخش‌هایی از جنوب ایالات متحده و بیشترین زمان برای یک صاعقه به مدت ۰.۰۰۲ ± ۱۷.۱۰۲ ثانیه در کشور اروگوئه و شمال آرژانتین است. اولی در تاریخ ۲۹ آوریل ۲۰۲۰ و دومی در ۱۸ ژوئن ۲۰۲۰ رخ داده است.

این رکورد جدید برای طولانی‌ترین پوشش شناسایی شده صاعقه، ۶۰ کیلومتر بیشتر از رکورد قبلی و رکورد زمانی نیز ۰.۳۷ ثانیه بیشتر از رکورد پیشین است.

پروفسور “رندال سرونی”(Randall Cerveny) گزارشگر شرایط آب و هوا و اقلیم در سازمان هواشناسی جهانی در این بیانیه مطبوعاتی گفت: اینها رکوردهای خارق العاده‌ای از رویدادهای ابرصاعقه‌ای هستند. ثبت رویدادهای زیست محیطی رکوردشکن، نشان دهنده قدرت طبیعت و همچنین پیشرفت علمی در انجام چنین ارزیابی‌هایی است. احتمالاً رویدادهای بزرگ‌تری هنوز وجود دارند و ما می‌توانیم آنها را با پیشرفت فناوری تشخیص صاعقه، مشاهده کنیم.

البته در کنار هیجان انگیز بودن این خبر، کارشناسان به مردم یادآوری می‌کنند که رعد و برق یا همان صاعقه در واقع می‌تواند بسیار خطرناک باشد. رعد و برق یک خطر بزرگ است که هر ساله جان بسیاری را می‌گیرد. پروفسور “پتری تالاس” دبیرکل سازمان هواشناسی جهانی می‌گوید: یافته‌های جدید، نگرانی‌های مهم ایمنی را در رابطه با ابرصاعقه‌ها که می‌توانند مسافت‌های بسیار زیادی را طی کنند، ایجاد می‌کنند.

“ران هول” متخصص صاعقه و عضو کمیته شناسایی ابرصاعقه‌ها در سازمان هواشناسی جهانی افزود: این رویدادهای صاعقه‌ای بسیار بزرگ و طولانی مدت جدا نبوده‌اند، بلکه در طوفان‌های صاعقه‌ای فعال اتفاق افتاده‌اند. هر زمان که صدای رعد و برقی را شنیدید، باید به مکانی امن بروید.

رویدادهای شدید آب و هوایی از جمله ابرصاعقه‌ها در نتیجه تغییرات محیطی مرتبط با گرمایش جهانی است. از آنجایی که فعالیت‌های انسانی به ویران کردن سیاره ما ادامه می‌دهد، احتمالاً هر ساله شاهد رویدادهای صاعقه‌ای طولانی‌تر و قوی‌تری خواهیم بود تا زمانی که دیگر زمین را با انتشار گازهای گلخانه‌ای اضافی خفه نکنیم.

انتهای پیام



منبع

به این نوشته امتیاز بدهید!

ایسنا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

×