» آخرین اخبار » گیلان » سرنوشت تالاب انزلی در انتظار تالاب جوکندان تالش
سرنوشت تالاب انزلی در انتظار تالاب جوکندان تالش

سرنوشت تالاب انزلی در انتظار تالاب جوکندان تالش

دی ۲, ۱۴۰۰ 0۰


ایسنا/گیلان مدیرکل محیط زیست گیلان گفت: نباید اجازه دهیم سرنوشت تالاب انزلی برای تالاب های دیگر استان از جمله تالاب جوکندان تالش تکرار شود.

ساسان کفایی امروز در نشست بررسی وضعیت تالاب های گیلان که در سالن الغدیر استانداری گیلان برگزار شد، اظهار کرد: تالاب انزلی یک تالاب بین المللی است و این امر نشان می دهد که در گیلان باید حساسیت ویژه ای به احیای این تالاب داشته باشیم.

وی افرود: آژانس جایکا با حضور در گیلان برنامه جامعی را برنامه ریزی کردند و به این ترتیب طرح جامع هفت ساله تدوین شد.

ورود انواع فاضلاب ها  تخریب تالاب انزلی را تسریع می کند

کفایی ادامه داد: عدم آبخیزداری در بالا دست حوزه تالاب انزلی و ورود انواع فاضلاب ها پک تخریب تالاب را تسریع می کند.

مدیرکل حفاظت محیط زیست گیلان گفت: کمبود شدید اعتبارات احیای تالاب انزلی را با مشکل مواجه کرده است.

کفایی با اشاره به اقدامات انجام شده و مبارزات مکانیکی برای کاهش حضور سنبل آبی در تالاب انزلی خاطرنشان کرد: نیاز است دستگاه های مربوطه برای جذب اعتبارات تلاش بیشتری کنند.

اهمیت تالاب انزلی کمتر از دریاچه اورمیه نیست

وی اهمیت تالاب انزلی کمتر از دریاچه اورمیه نیست و لازم است اقدامات جدی برای احیای تالاب صورت گیرد.

کفایی با بیان اینکه تالاب جوکندان نیاز به اجرای برنامه جامع دارد و برای بهبود وضعیت جوکندان باید به سمت سازندگی برویم، خاطرنشان کرد: نباید تالاب جوکندان به سرنوشت تالاب انزلی دچار شود.

مدیرکل محیط زیست گیلان گفت: همه تالاب های گیلان باید از هم سرنوشت شدن با تالاب انزلی دور شوند.

وی با بیان اینکه جوامع محلی نقش موثری در احیای تالاب انزلی دارند، افزود: مشخص شدن حریم تالاب تالاب انزلی به یک مطالبه عمومی تبدیل شده و لازم است به این مقوله به گونه ای پرداخته شود که حقوق تالاب انزلی حفظ شود.  

وحید خرمی مدیرعامل شرکت آب منطقه ای گیلان نیز در ادامه این جلسه گفت: تعیین حد بستر و رعایت حق آبه تالاب از وظایف وزارت نیرو در تالاب ها است.

تلاقی ۹۴۱ هکتار اراضی تالاب اتزلی با طرح های هادی روستایی

وی افزود: حد بستر تعیین شده تالاب انزلی مشکلاتی دارد و ۹۴۱ هکتار اراضی این تالاب با طرح های هادی روستایی تلاقی پیدا کرده است که باید از حریم خارج شوند.

خرمی خاطرنشان کرد:  چندین روستا در محدوده انزلی مشکلاتی در خصوص تعیین حریم داشتند.

حسینی مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب گیلان نیز در ادامه این جلسه گفت: در حال پیگیری بررسی مشکلات طرح های فاضلاب را در چهار شهر گیلان هستیم.

وی گفت: درصد پیشرفت فیزیکی پروژه های فاضلاب را برآورد کردیم و ۹۲۶۳ میلیارد تومان برای بهره برداری از این پروژه های چهار شهر نیاز داریم.

شکایت های ترک فعل ساماندهی فاضلاب ها وقت ما را گرفته است

حسینی با بیان اینکه افزایش قیمت، ساماندهی فاضلاب ها را دچار مشکل کرده است خاطرنشان کرد: شکایت های متفاوت در مورد ترک فعل مدیران برای عدم ساماندهی فاضلاب ها وقت ما را گرفته است این در حالیست که باید به کارهای مهمتری بپردازیم.

در ادامه این جلسه دنیامالی نماینده مردم انزلی در مجلس شورای اسلامی گفت: مشخص نیست که چرا وزارت نیرو حد بستر تالاب انزلی را ده هزار هکتار اضافه کرده است و باید پاسخ داده شود که چرا خلاف قانون عمل شده است.

وی افزود: دستگاه ها در استان به جای شکایت بر علیه یکدیگر از فرصت ها استفاده کنند تا تالاب انزلی  احیا شود.

تالاب خوارها با جوامع محلی یکی دیده نشوند

دنیا مالی ادامه داد: نباید در تعیین حد بستر تالاب طوری عمل شود که مردم متضرر شوند. ضمن اینکه تالاب خوارها با مردم ساکن حاشیه تالاب یکی نیستند.

نماینده مردم انزلی در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: علاوه بر سنبل آبی، لاله تالابی نیز مشکلاتی را برای تالاب بوجود آورده است.

وی گفت: برای جل مشکلات سنبل آبی علاوه بر مبازره مکانیکی از مبارزه بیولوژیک هم باید بهره گرفته شود و برای حل این معضل از دانشکاه گیلان و سایر مراکز علمی حتما استفاده شود.

انتهای پیام 



منبع

به این نوشته امتیاز بدهید!

ایسنا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

×