» دسته‌بندی نشده » خودکفایی برنج اولویت نخست مسؤولان گیلان باشد
خودکفایی برنج اولویت نخست مسؤولان گیلان باشد

خودکفایی برنج اولویت نخست مسؤولان گیلان باشد

فروردین 19, 1400 3۰

به گزارش خبرگزاری فارس از رشت، سردار غلامرضا سلیمانی عصر امروز در جلسه برنامه‌ریزی تحقق شعار سال در سالن شهید انصاری استانداری با بیان اینکه ایران قوی یکی از اهداف مقام معظم رهبری در طی چند سال اخیر است، اظهار کرد: یکی از اهداف مقام معظم رهبری در انتخاب شعار سال، داشتن یک ایران قوی است.

وی با اشاره به اینکه جمهوری اسلامی در بسیاری از مؤلفه‌های سیاسی، اقتصادی و نظامی  دارای قدرت بسیار خوبی است، گفت: ایران در مؤلفه قدرت سیاسی فرهنگی نظامی اجتماعی و زیرساختی بسیار قوی بوده و افتتاح پروژه‌های زیرساختی نشان‌دهنده این امر است.

رئیس سازمان بسیج مستضعفین با تأکید بر لزوم توجه به ایجاد اقتصاد مقاومتی مردم‌سالار در کشور بیان کرد: گیلان ظرفیت‌های مختلفی به لحاظ جغرافیایی، صنعت، گردشگری، صنایع‌دستی و غذایی داشته و یکی از استان‌‌های بسیار مستعد برای تحقق اقتصاد مقاومتی مردم‌سالار است.

سلیمانی، مسئله خودکفایی برنج در کشور را یک اصل دانست و تصریح کرد: خودکفایی برنج باید به اولویت‌ مسوولان تبدیل‌شده  و هدف‌گذاری‌های لازم در این خصوص انجام و نقشه راه مشخص شود لذا برای انجام این کار آمدن بسیج و مردم پای‌کار باشند.

وی با تأکید بر نقش مؤثر برندسازی محصولات مختلف کشاورزی و صنعتی در کشور گفت: در کشور واحدهای تولیدی بسیار خوبی وجود داشته که می‌تواند به اقتصاد کشور و ایجاد اشتغال کمک کند به این منظور بسیج در زمینه برندسازی محصولات مختلف کشاورزی و صنعتی آمادگی لازم را دارد.

رئیس سازمان بسیج مستضعفین از ایجاد ۲۰۰ هزار شغل در کشور توسط این سازمان در سال جاری خبر داد و گفت:  ۲۰۰ هزار شغل در سال جدید و تثبیت‌شده ایجادشده و بخشی از این میزان شغل به گیلان تعلق‌گرفته و تمامی سازوکار آن را انجام می‌دهد.

هدف‌گذاری صادرات غیرنفتی ۷۲۰ میلیون دلاری در گیلان 

استاندار گیلان نیز در این جلسه با بیان اینکه مسؤولان دولتی در گیلان اهتمام ویژه‌ای به تحقق شعار سال دارد، اظهار کرد: امروز دومین جلسه برنامه‌ریزی تحقق شعار سال در گیلان برگزارشده که این امر  نشان‌دهنده اهتمام مسوولان گیلان به تحقق شعار سال است.

ارسلان زارع شعار سال برگرفته از سیاست‌های اقتصاد مقاومتی دانست و گفت: در گیلان همدلی خوبی برای انجام این کار وجود دارد زیرا تحقق این امر منجر پیشرفت خوب اقتصاد در کشور می‌شود‌.

نماینده عالی دولت در گیلان با تأکید بر لزوم به اجرای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی در این استان افزود: انتخاب شعار سال در راستای اجرای سیاست‌های راهبری اقتصاد مقاومتی است زیرا این مهم یکی از راهبردی‌ترین راه‌ها به‌منظور پیشرفت کشور است.

زارع با قدردانی از زحمات بسیج و سپاه پاسداران در سال گذشته به‌ویژه در ایام کرونا بیان کرد: در سال گذشته و در چنین روزهایی که گیلان با کمبود تجهیزات حفاظت شخصی مواجه بود، بسیج و سپاه در محورهای مختلف در کنار دستگاه‌های اجرایی برای رفع مشکلات جامعه بوده که جای بسیار قدردانی دارد.

وی، توجه به توان داخلی در حوزه تولید را لازمه موفقیت در جنگ اقتصادی دانست و تصریح کرد: در جنگ اقتصادی توجه به تولید داخل گره‌گشا بوده و راهبرد اصلی دولت است به همین خاطر برای انجام این کار در گیلان طرح مثل همگام با کشاورز و زراعت چوب در گیلان انجام‌شده است.

استاندار گیلان با گریزی به جزئیات طرح همگام با کشاورز در گیلان زد و افزود: این طرح برپایه علم دانش و کارهای کارشناسی دقیق بوده و پایه‌ای برای رشد و افزایش کمی و کیفی محصول است.

زارع، با تأکید بر اینکه گیلان می‌تواند سهم بیشتری از برنج‌‌ مصرفی کشور را به خود اختصاص دهد، بیان کرد: سهم گیلان از میزان مصرف برنج کشور ۳۰ درصد بوده و اگر این آمار افزایش پیدا کند بهره‌وری افزایش پیداکرده و فاصله زیاد ایران با کشورهای شرق آسیا کاهش پیدا می‌کند.

وی از اجرای طرح تنفس جنگل پس از مدت‌ها در گیلان خبر داد و گفت: به‌منظور افزایش زراعت چوب در گیلان ۶ هزار و ۶۰۰‌ هکتار زمین در استان شناسایی که از این میزان دو هزار و ۵۰۰ هکتار آن به متقاضیان اعطا و مابقی در سال ۱۴۰۰ داده می‌شود.

استاندار گیلان، با ابراز خرسندی از افزایش پرورش کرم ابریشم در گیلان خاطرنشان کرد: در سال ۹۱ میزان تخم نوغان تولیدشده در گیلان زیر ۱۰ هزار جعبه بوده است که با اقدامات و حمایت‌های صورت گرفته این آمار در سال گذشته به ۵۰ هزار جعبه رسیده است.

زارع با اذعان به اینکه در سال گذشته ۴۴۱ واحد تولیدی به چرخه تولید بازگشته‌اند، گفت: احیای واحدهای تولیدی راکد یکی از برنامه‌های دولت در گیلان بوده و با هدف‌گذاری‌ صورت گرفته ۳۰۰ واحد تولیدی دیگر در سال جدید وارد چرخه تولید می‌شوند.

وی با اشاره به کاهش واحدهای تولیدی تحت تملک بانک‌ها در گیلان افزود: در سال گذشته ۶۹ واحد تولیدی در تملک بانک‌ها بوده که این آمار در سال گذشته به ۱۷ واحد رسیده است.

استاندار گیلان معدن‌های گیلان را یک ظرفیت بالقوه در کشور دانست و بیان کرد: گیلان دارای معادن با مواد معدنی بسیار خوبی است که بسیار به ایجاد اشتغال در استان کمک می‌کند لذا در همین راستا باید معادن راکد و نیمه راکد گیلان فعال شوند.

زارع همچنین به هدف‌گذاری صادرات ۷۲۰ میلیون دلاری در گیلان اشاره کرد و گفت: گیلان به دلیل قرار گرفتن در اتحادیه اوراسیا نقش مهمی در صادرات به کشورهای حوزه دریای خزر داشته و در سال گذشته ۶۰۰ میلیون دلار صادرات غیرنفتی در گیلان انجام‌شده است.

انتهای پیام/۸۴۰۰۸/س

 


به این نوشته امتیاز بدهید!

farsnews

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

×