» دسته‌بندی نشده » عدم وجود سندی مبنی بر بارداری «ایران»/ دردسرهای یک برداشت اشتباه

عدم وجود سندی مبنی بر بارداری «ایران»/ دردسرهای یک برداشت اشتباه

اردیبهشت ۱۲, ۱۴۰۲ 0۰


خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها – محمد حسین عابدی*: سیزدهم اسفند ماه سال ۱۴۰۱ بود که به دعوت اداره کل محیط زیست استان سمنان راهی توران شدیم مکانی که یوزه‌ای آسیایی شامل فیروز، ایران، توران و آذر و البته کوشکی که قبل از حضور ما تلف شده بود زیست دارند. اینجا همان جایی است که فیروز، چهره سلبریتی ایران هم متولد شد.

بازدید از توران و آذر آغاز و کم کم توضیحات درباره آن‌ها و اینکه چطور غذا می‌خورند، داده شد توضیحاتی که البته تیمارگر این دو توله اجازه بیانشان را نداشت و بخشی را به صورت غیر رسمی بیان کرد.

رصد تک تک رفتارهای یوز در اسارت

نوبت اما به مصاحبه بهرام علی ظاهری مدیرکل محیط زیست استان سمنان درست مقابل قفس فیروز رسید. فیروزی که از حضور چند نفر هم در فاصله ۲۰ متری قفس به خشم آمده بود و مدام بی قراری می‌کرد، در نتیجه شرط مصاحبه کوتاه بودنش بود.

وی گفت: «پنجم دیماه بود که نخستین مرحله جفت‌گیری این دو یوز به ثبت رسید و بسیار امیدوار هستیم که بتوانیم در اردیبهشت ماه شاهد زایمان ایران باشیم چرا که هر دو یوز در سلامت کامل به سر می‌برند. برای قطعی نظر دادن درباره بارداری ایران باید سونوگرافی صورت گیرد که البته می‌بایست برای این کار دست کم تا پانزدهم یا بیستم اسفند ماه صبر کرد اما اگر بارداری اتفاق افتاده باشد، اردیبهشت ماه شاهد زایمان ایران خواهیم بود»

سپس خبرنگار مهر از ظاهری پرسید که جفت‌گیری‌ها چطور ثبت می‌شود و بهرام علی ظاهری مدیرکل محیط زیست استان سمنان توضیح داد که «در تمام کومه هایی که در این مکان درست شده، دوربین‌های مدار بسته نصب شده و تک تک رفتارها به صورت دقیق زیر نظر دامپزشکان و تیمارگران قرار دارد. کاملاً یوزها رصد می‌شوند و تمام جفت‌گیری‌هایشان در دفتر ثبت و ضبط می‌شود».

ماجرا چه بود؟

صحبت‌ها تمام شد و در همان گزارش نیز کاملاً عین به عین صحبت‌های ظاهری در خبرگزاری مهر استان سمنان درج شد. چند ساعت بعد در عین شگفتی خبر «بارداری ایران» و حتی تاریخ زایمانش را هم مشاهده کردیم که در تمام فضای مجازی و رسانه‌ها پخش شده بود. شگفت‌آور اینکه حتی تاریخ زایمان توران هم با پنج روز خطا، اعلام شده بود!

آن شب از خبرنگاری که خبر را در یک رسانه دولتی درج کرده بود ماجرا پرسیده شد و او به اظهارات مدیرکل محیط زیست استناد کرد، بار دیگر فایل صوتی شنیده شد و هیچ کجا از صحبت‌های ظاهری این استنباط نشد که گفته باشد «ایران باردار است!» او گفته بود «احتمال می‌دهیم که باردار باشد! چون جفت‌گیری را ثبت دوربین کرده‌ایم» و کیست که نداند این دو زمین تا آسمان با هم تفاوت دارند.

خبر بارداری ایران مثل قطاری شد که ترمز برید و هر لحظه سرعت گرفت.

همه جا خبر بارداری ایران پیچید

صبح روز بعد حتی کانال‌های تلگرامی هم به خبر پرداخته بودند اما بهتر بود اداره کل محیط زیست استان سمنان همان لحظه اول با یک «بیانیه یا اطلاعیه» حداقل خبر را تصحیح می‌کرد اما رعایت حال یک خبرگزاری دولتی شد و فقط خبر اصلاح گردید که البته خیلی دیر و خیلی کم اثر بود.

آن روز اداره کل محیط زیست استان سمنان رعایت حال رسانه دولتی کرد و در این فکر بود که این گونه نه سیخ خواهد سوخت و نه کباب اما حالا اردیبهشت ماه است و تخمی که آن روز در زمین مصلحت کاشته شد، با انتقادات شدید علیه محیط زیست و سوالات فراوان که چرا درباره بارداری ایران سکوت کرده‌اید! محصول داده است.

حالا سازمان مرکزی محیط زیست آنقدر زیر فشار است که مجبور شده مجوز مصاحبه را از مدیرکل و معاونان وی در استان سمنان بگیرد تا شاید سکوت کمی از التهاب بکاهد. در آخرین مکالمه خبرگزاری مهر با مدیرکل محیط زیست استان سمنان زمانی که پیرامون سونوگرافی ایران پرسیده شد، گفت: «از این پس دستورالعمل آمده که مصاحبه نکنیم همه اخبار را از پرتال سازمان محیط زیست بگیرید»

این نتیجه انفعال سازمان محیط زیست در قبال یک خبر بود که می‌بایست عملکرد بهتری شاهد می‌بودیم.

یک برداشت اشتباه

پاسخ روابط عمومی اداره کل محیط زیست اما این است که «آن خبر برداشت اشتباه از صحبت‌ها بوده است» اما در اینجا باید دو مطلب را عنوان کرد نخست اینکه اشتباه درباره خبر یوز آن هم وقتی مدیرکل در چند متری شما است و می‌توانید با یک پرسش از گزاره خبری مطمئن شوید آیا قابل پذیرش است؟ و در ثانی بر فرض مدیرکل محیط زیست استان سمنان اشتباه کرده باشد آیا نباید از خود پرسید که وی از دور با چشم چطور می‌تواند تشخیص بدهد که یک یوز باردار است!

*خبرنگار خبرگزاری مهر استان سمنان



منبع

به این نوشته امتیاز بدهید!

مهر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

×