» آخرین اخبار » گیلان » نماینده تشکل‌های دانشجویی به معاون وزیر چه گفتند

نماینده تشکل‌های دانشجویی به معاون وزیر چه گفتند

آبان ۹, ۱۴۰۱ 0۰


به گزارش خبرگزاری فارس از رشت، نماینده تشکل‌هایی دانشجویی امشب در نشست مشترک با عبدالحسین کلانتری معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در یک فضای گفتمانی به بیان نظرات خود پردئاختند. (صحبت‌های معاون وزیر را اینجا بخوانید)

 

کمبود خوابگاه و پذیرش دانشجویان بالاتر از ظرفیت‌ یکی از مشکلات دانشجویان

اکاشه، نماینده دانشجویان انجمن اسلامی دانشگاه گیلان در این جلسه به بیان برخی مشکلات دانشجویان پرداخت.

وی کمبود خوابگاه و پذیرش دانشجویان بالاتر از ظرفیت‌ خوابگاه‌ها را از مشکلات بسیار مهم دانشجویان دختر گیلان دانست که باعث می‌شود دانشجویان آرامش خاطر کافی برای انتخاب هم‌اتاقی‌های خود را نداشته و با فراغ بال به تحصیل نپردازند.

این دانشجو با اشاره به فقدان امکانات کافی در خوابگاه بنت‌الهدی دانشگاه گیلان از قبیل نبود فروشگاه و درمانگاه برای دانشجویان دختر گفت: این خوابگاه با وجود اینکه متعلق به دانشگاه گیلان است اما در خارج از شهر مستقر است و این امر موجب شده امکانات کافی نداشته باشد که در شأن دانشجویان خانم نیست.

 

دانشجو نیاز به دیده شدن دارد

محمد حاتمی خواه، مسؤول سیاسی و اجتماعی تشکل انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه گیلان نیز در این جلسه مطالبات دانشجویان را با توجه به سن آن‌ها آرمان‌گرایانه عنوان کرد که باید در بستر و چارچوب مناسب بیان شود.

به گفته حاتمی‌خواه مسؤولان باید شنوای مطالبات دانشجویان باشند نه اینکه تنها مواردی را یادداشت کرده و نسبت به آن بی‌تفاوت باشند، دانشجو نیاز به دیده شدن دارد، دانشجو اگر بداند که شنیده می‌شود قطعاً مطالباتش به سمت اعتراضات نخواهد رفت.

خیراندیش، دبیر انجمن علمی فیزیک دانشگاه گیلان نیز در این جلسه به بیان نکاتی پیرامون انتخابات اتحادیه‌های علمی آموزشی در دانشگاه گیلان پرداخت.

 

رسالت نخست دانشگاه به جای آموزش باید تربیت یک شهروند مسؤولیت‌پذیر باشد

فاطمه فدایی، مدیر سازمان دانشجویان جهاد دانشگاهی گیلان نیز در این جلسه با بیان اینکه این سازمان فرادانشگاهی عمل می‌کند، اظهار کرد: نسل چهارم و پنجم دانشگاه باید به سمت مسؤولیت‌پذیری اجتماعی حرکت کنند، رسالت نخست دانشگاه به جای آموزش باید تربیت یک شهروند مسؤولیت پذیر باشد.

وی از حلقه مفقوده گفت‌وگو در بین جوامع دانشگاهی سخن گفت که موجب شد اتفاقات اخیر جریان یافته و به تازگی برخی به دنبال ایجاد فضای گفت‌وگو در دانشگاه‌ها هستند.

فدایی با تأکید بر اینکه دانشگاه باید استاد مسؤولیت پذیر استخدام کند، گفت: استاد است که دانشجوی مسؤولیت پذیر تربیت می‌کند، گفت‌وگو و فضا دادن به دانشجوی جوان نشان خواهد داد که او لیاقت و ظرفیت دارد تا خود را ارتقا دهد.

به گفته وی، هشت سال جنگ در دفاع مقدس ما با فرماندهی جوانان به پیروزی رسیدیم امروز نیز باید به آنان میدان دهیم تا با اتحاد و همدلی خود را ارتقا بخشند.

 

به حرف‌های دانشجویان ترتیب اثر داده شود

میلاد فدایی، دبیرکل انجمن‌های علمی دانشگاه گیلان نیز در این جلسه با بیان اینکه دانشجویان نجیبی در گیلان داریم چرا که بارها صحبت کرده‌اند اما به حرف‌های آنان ترتیب اثر داده نشده است.

وی با تأکید بر تخصیص یک درصد بودجه فرهنگی دانشگاه گفت: امیدواریم این مبلغ تخصیص داده شود، در سطح انجمن‌های علمی این مبلغ می‌تواند بسیار اثربخش باشد.

 

باید از تشکل‌های قانونی حمایت شود

محمد جوکار، دبیر انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه گیلان نیز در این جلسه با بیان اینکه شاید منتقد دولت باشیم اما به قوانین التزام داریم و به آئین نامه‌ها احترام می‌گذاریم اما باید از سوی مسؤولان مورد حمایت قرار بگیریم، تشکلی که در چهارچوب قانون حرکت می‌کند نباید تحت فشار قرار بگیرد.

 

رؤسای دانشگاه‌ها پای دردودل دانشجویان نمی‌نشینند

محمود هاشمی، مسؤول تشکل بسیج دانشجویی جهاد دانشگاهی گیلان نیز در این جلسه با بیان اینکه این دانشگاه در مسکن مهر رشت واقع شده که مشکلات زیادی نیز به همراه دارد، اظهار کرد: این دانشگاه با توجه به محل استقرار و آب و هوای گیلان در فصول پاییز و زمستان نیازمند سرویس مخصوص دانشگاه به داخل شهر است.

نبود سالن ورزشی مناسب و فضای برگزاری همایش و نداشتن خوابگاه از مهمترین مشکلات جهاد دانشگاهی است که هاشمی در حضور معاون وزیر به بیان آن‌ها پرداخت.

وی با تأکید بر اینکه مسؤولان و رؤسای دانشگاه‌ها پای دردودل دانشجویان نمی‌نشینند، افزود: رهبر انقلاب بارها در گام دوم انقلاب به شنیدن حرف‌های جوانان و استفاده از آنان تأکید کردند که متأسفانه مسؤولان نسبت به این امر بی‌توجه هستند.

 

مبدأ همه تحولات بود چرا باید شنوای الفاظ رکیک باشد؟

اسدی، با اشاره به نقش مهم دانشگاه در شبهه زدایی گفت که بحران جمعیت، بحران ازدواج و سایر مشکلات از مواردی است که با فضای آموزشی گذشته قابل اصلاح نیست.

وی بر نهادینه کردن فرهنگ گفت‌وگو تأکید کرد که نیازمند آزادی پس از بیان است، در بحث کرسی‌های اندیشی نیازمند تقویت هستیم، متأسفانه جامعه از دانشگاه مأموریت نخواست و به آنان فرصت رشد و شکوفایی نداد.

وی با انتقاد از عملکرد برخی دانشجویان گفت: دانشگاهی که زمانی مبدأ همه تحولات بود چرا باید شنوای الفاظ رکیک باشد؟

 

قشر نخبه باید جنگ شناختی را بشناسد

مجلسی، نماینده دانشجویان جامعه اسلامی دانشگاه گیلان نیز در این جلسه با اشاره به اتفاقات مختلفی از جمله رفتارهای ناشایست در دانشگاه‌ها در ۴۰ روز اخیر اظهار کرد: برخی می‌گویند مسؤولان‌ در بین دانشجویان حضور پیدا نمی‌کنند اما خلاف این بود و مسؤولان با خونسردی به حرف‌های دانشجویان گوش دادند.

به گفته وی اینکه می‌گویند مسؤولان‌ در بین دانشجویان نبودند درست نیست و ما در این ۴۰ روز خلاف این را دیدیم.

مجلسی اخلاق مداری را شرط اول سیاست دانست که موجب جلوگیری از به کار بردن الفاظ نادرست می‌شود بنابراین انتظار فحاشی از دانشجویان نداریم.

نماینده دانشجویان جامعه اسلامی گیلان با تأکید بر اینکه قشر نخبه باید جنگ شناختی را بشناسد، افزود: افرادی که خود را مدعی نخبگی می‌دانند، این روزها تحت تأثیر افشار مختلف هستند و به هیچ وجه جنگ شناختی را درک نکرده و در برابر آن درست عمل نمی‌کنند پس باید نسبت به نخبگی آنان بازنگری کرد.

انتهای پیام/۳۳۸۹




منبع

به این نوشته امتیاز بدهید!

farsnews

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

×