کمبود ۳۱۳ بهورز در گیلان
ایسنا/گیلان رئیس علوم پزشکی گیلان با اشاره به کمبود ۳۱۳ بهورز در استان، گفت: تا ابتدای سال ۱۴۰۲، ۸۰ نفر به بهورزان استان اضافه خواهد شد و سایر بهورزان در فرآیند آموزش قرار میگیرند.
دکتر ارسلان سالاری در همایش تقدیر از بهورزان نمونه استان گیلان، با اشاره به فرمایش رهبر معظم انقلاب مبنی بر اینکه مسئله سـلامت، جزو مسائل درجه یک هر کشوری است، اظهار کرد: بهورزان، نیروهایی هستند که مبتنی بر نیاز جامعه آموزش میبینند تا با سکونت در کنار محل کارشان به صورت شبانهروزی مشکلات بهداشتی و حتی درمانی را در منطقه تحت پوشش برطرف کنند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان با بیان اینکه بهورزان به عنوان ستونهای نظام سلامت نقش مهمی در آسایش و ماندگاری مردم در روستاها دارند، گفت: بنیادیترین رکن نظام سلامت، بهورزانی هستند که در اقصی نقاط استان در راستای ارتقای سلامت مردم منطقه خود تلاش میکنند و وظایف سنگینی نظیر ارتقای سلامت روستاییان، واکسیناسیون، انجام مراقبتهای زنان باردار، کودکان و سالمندان، پیشگیری از بیماریهای واگیر و غیر واگیر و شناسایی جمعیت را بر عهده دارند.
وی با بیان اینکه نقش بهداشت در حوزه سلامت به ویژه نقش اساسی بهورزان در روستاها و مراقبان سلامت در شهرها و همچنین اهمیت نظام ارجاع در حوزه بهداشت بر کسی پوشیده نیست، تصریح کرد: این موضوع در دوران سخت و حساس مدیریت و کنترل بیماری کرونا بسیار تاثیرگذار بود که نمونه بارز آن، موفقیت گیلان در پوشش حداکثری واکسیناسیون کرونا در کشور است.
سالاری افزود: بهورزان در طول سه سال اخیر نقش مهمی در بسیج ملی کرونا داشته و با همراهی در غربالگری و کنترل بیماری کرونا، کاهش تعداد مبتلایان سرپایی و بستری بر اثر بیماری کووید ۱۹ در روستاهای گیلان نقش مهمی را در کنترل بیماری ایفا کردهاند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان با بیان اینکه فعالان و تلاشگران گمنام عرصه سلامت، شاید بهترین توصیفی باشد که میتوان از بهورزان ارائه کرد، گفت: این فعالان گمنام در کنار کادر درمانی در خط مقدم مقابله و پیشگیری از ویروس کرونا، رسالتی سنگین، خطیر و مهم بر عهده داشتند و سه سال طاقتفرسا را در دوران کرونا گذراندند.
وی به عملکرد دانشگاه علوم پزشکی گیلان در حوزه نیروهای بهورزی طی سه سال اخیر اشاره کرد و افزود: در سالهای اخیر مجوز جذب ۲۲۱ نفر بهورز توسط دانشگاه اخذ شد و این افراد در سال ۱۴۰۰ به گزینش معرفی شدند. از بین ۲۲۱ نفر افراد پذیرش شده، ۸۰ نفر کارشناس و ۱۴۱ نفر کاردان هستند که مراحل گزینش آنها تا پایان شهریور ۱۴۰۱ به اتمام رسیده و مراحل آموزش، آغاز میشود.
سالاری با اشاره به کمبود ۳۱۳ بهورز در استان، گفت: تا ابتدای سال ۱۴۰۲، ۸۰ نفر به بهورزان استان اضافه خواهد شد و سایر بهورزان در فرآیند آموزش قرار میگیرند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان به عملکرد این دانشگاه در حوزه بهورزی اشاره کرد و متذکر شد: احداث ۲۱ خانه بهداشت با اعتباری حدود ۲۰ میلیارد تومان، تعمیر ۹۲ خانه بهداشت با اعتباری حدود ۱۲ میلیارد تومان، تجهیز ۱۵ خانه بهداشت با اعتباری حدود هشت میلیارد تومان، تقدیر از نیروهای بهورز برگزیده استانی و کشوری و پیگیری ساخت و تکمیل ۱۰۴ پروژه محرومیتزدایی حوزه بهداشت با هزینه برآورد شده ۲۱۰ میلیارد تومان نمونهای از این اقدامات است.
وی از آمادگی دانشگاه جهت تامین و توزیع هرگونه اقلام و تجهیزات مورد نیاز خانه های بهداشت استان خبر داد و خاطرنشان کرد: ۲۲ پروژه بهداشتی توسط قرارگاه محرومیتزدایی و ۹ پروژه بهداشتی توسط قرارگاه خاتمالانبیاء(ص) سپاه تکمیل می شود.
انتهای پیام