گیلان آماده سرمایه گذاری داخلی و خارجی است/ چندصدایی؛ عامل عقب ماندگی ها
ایسنا/گیلان استاندار گیلان، این استان را آماده جذب سرمایه گذار داخلی و خارجی دانست و اضافه کرد: امنیت سرمایه گذاری در گیلان بسیار بالاست. در بخش مقابله با فساد مالی و اداری نیز همزمان با حضور در استانداری اقدام به چند جابجایی کردیم و دیگر مورد نداشتیم.
اسدالله عباسی در نشست خبری با اصحاب رسانه استان گیلان که در سالن شهید انصاری استانداری برگزار شد، بر برگزاری نشست های مستمر با رسانه ها جهت انعکاس عملکرد دولت تاکید کرد و گفت: خوشبختانه فضای خوبی از لحاظ سرمایه گذاری در کشور فراهم شده است که نتیجه عملکرد و اقدامات دولت سیزدهم است.
وی با اشاره به چالش های دولت سیزدهم در آغاز کار، افزود: در شرایط سخت کرونایی بودیم و وضعیت واکسیناسیون مطلوب نبود، اما شاهد مدیریت خوب دولت سیزدهم بودیم و حتی آمار فوتی ها به صفر رسید.
استاندار گیلان دیپلماسی مثبت دولت را بر محور عزت، حکمت و مصلحت دانست و تصریح کرد: فضای مناسب سرمایه گذاری اعم از داخلی و خارجی به خاطر همین دیپلماسی است که به ویژه در جریان اجلاس شانگهای کسب شد.
عباسی با اشاره به مشکلات دولت در تامین کالاهای اساسی و پرداخت حقوق کارمندان در شهریور ۱۴۰۰، یادآور شد: بهترین راه برون رفت از این شرایط اقتصادی توسعه تجارت خارجی بود که محقق شده است.
وی از رشد ۲۶ درصدی تعداد پروژه های هفته دولت امسال و رشد ۶۲ درصدی اعتبارات هزینه شده نسبت به سال گذشته، عنوان کرد: شاهد جذب ۱۲۰۰ میلیارد تومانی سرمایه گذاری هستیم.
استاندار گیلان در ادامه پسماند را تهدید جدی و ابرچالش گیلان دانست و بیان کرد: زمانی که مسئولیت استانداری را پذیرفتم می دانستم با این مشکل مواجه هستم و لذا مدیریت پسماند و به دنبال آن رودخانه های رشت و تالاب را در دستور کار قرار دادم و نگاه کلان به محیط زیست دارم.
وی با اشاره به بازدید خود از سایت زباله سراوان و کارخانه کود آلی لاکان در نخستین روزهای مدیریت خود به عنوان استاندار گیلان، اضافه کرد: متاسفانه کلیه عملیات ها در این مناطق متوقف بود و همه منتظر اقدام دولت سیزدهم بودند و زباله ها هر روز انباشته می شد لذا برای برون رفت از این وضعیت طرحی را مطرح کردم که در جریان سفر وزیر کشور و اعضای کمیسیون برنامه و بودجه مجلس و در نهایت رئیس جمهور با جدیت دنبال شد؛ در این راستا اعتبار ۱۲۰۰ میلیارد تومانی را مصوب کردیم که شامل ۶۰۰ میلیارد تومان برای رودخانه های رشت و ۶۰۰ میلیارد تومان برای پسماند است.
عباسی با بیان اینکه اورهال کارخانه کود آلی و افزایش ظرفیت آن با راه اندازی دو خط ۱۰۰۰ تنی، خاطرنشان کرد: دو خط موجود دارای ظرفیت ۵۰۰ تنی هستند که تا پایان تابستان امسال فعال می شود. با راه اندازی دو خط دیگر می توانیم روزانه ۱۰۰۰ تن زباله را پردازش کنیم که بخهشی تبدیل به کود آلی و مابقی ریجکت می شود.
وی از تعطیل شدن سایت زباله سراوان تا سال ۱۴۰۴ خبر داد و افزود: در کنار راه اندازی تصفیه خانه شیرابه سراوان که توانایی تصفیه سه لیتر در ثانیه دارد، تفکیک از مبدا در دستور کار است.
استاندار گیلان از تعیین پیمانکار تصفیه خانه نسل سوم و چهارم شیرابه سراوان در آینده نزدیک خبر داد و متذکر شد: کارگروه احیای تالاب انزلی را تشکیل دادیم و لذا برای پیشگیری از آلودگی تالاب باید از رودخانه های رشت را با ۱۱۹۰ میلیارد تومان پروژه عمرانی مرتبط با تالاب شروع کنیم؛ همچنین آبخیزداری برای جلوگیری ورود رسوبات در دستور کار است. منشا آلودگی رودخانه های رشت نیز زندان لاکان و سایت سراوان است که امروز تصفیه خانه زندان لاکان را افتتاح کردیم و ورود فاضلاب آن به رودخانه های رشت قطع می شود. احداث تصفیه خانه های بیمارستان های شفا و ولایت و پورسینا نیز در حال انجام است.
وی مهمترین منشا آلودگی رودخانه هیا گوهررود و زرجوب را فاضلاب رشت دانست و یادآور شد: علاوه بر ۶۰۰ میلیارد تومان مصوب سفر رئیس جمهور، ۵۵۰۰ میلیارد تومان از محل تهاتر نفت برای تصفیه فاضلاب تصویب شد که با همکاری قرارگاه خاتم اجرایی می شود؛ لایروبی این دو رودخانه نیز در دستور کار است و کرانه های آن پارک احداث خواهد شد.
عباسی با بیان اینکه تا پایان سال جاری دیگر زباله ای به سراوان منتقل نمی شود، تاکید کرد: زمانی که استاندار گیلان شدم هیچ پروژه ای فعال نبود و همه مطالبه داشتند؛ این در حالی است که اعتبارات راه آهن و آزادراه ملی بود. در حال حاضر ۷۵۰ پروژه نیمه تمام در استان داریم که نیازمند اعتبار ۷۶ هزار میلیارد تومانی است. همچنین در جریان سفر رئیس جمهور به گیلان ۱۸۰ پروژه با اعتبار حدود ۲۰ هزار میلیارد تومان مصوب شد که شامل ۸۴۸۲ میلیارد تومان تسهیلات است.
وی از تخصیص ۱۲۹۰ میلیارد تومانی بودجه سال ۱۴۰۰ خبر داد و عنوان کرد: امسال نیز ۱۳۰۰ میلیارد تومان اعتبار ابلاغی داریم که ۳۵۰ میلیارد تومان برای آزادراه و ۴۵۰ میلیارد تومان برای راه آهن است.
استاندار گیلان با اشاره به ارتباط خوب خود با نمایندگان مجلس، تصریح کرد: سه دوره نماینده مجلس بودم و شناخت کامل از مسئولیت نمایندگان دارم؛ همچنین به عنوان نایب رئیس بین المجالس کشورهای دنیا بودم و در حوزه دیپلماسی هم مطلع هستم لذا نمایندگان گیلان را فرصت می دانم و تعامل با آنان را سازنده می دانم. یکی از دلایل عقب ماندگی های گیلان در ادوار گذشته چندصدایی بوده که تصمیم گیری ها را سخت می کند لذا براساس سیاست ها و راهبردهای دولت سیزدهم یکصدایی و همصدایی و صدای واحد در استان را دنبال می کنم تا به رشد و توسعه سرعت ببخشیم و فضا را برای جذب سرمایه گذار مهیا کنیم.
وی گیلان را آماده جذب سرمایه گذار داخلی و خارجی دانست و اضافه کرد: امنیت سرمایه گذاری در گیلان بسیار بالاست. در بخش مقابله با فساد مالی و اداری نیز همزمان با حضور در استانداری اقدام به چند جابجایی کردیم و دیگر مورد نداشتیم.
عباسی سایت نفتی سردار جنگل رودسر را یکی از مصوبات دولت دهم دانست که با بی توجهی دولت بعد مواجه شد و گفت: مقدمات احداث سایت نفتی فراهم شده بود و حتی سکوی نفتی رودسر انتخاب شده بود، اما دولت یازدهم تمایلی به این پروژه نداشت؛ در حال حاضر با مدیرعامل جدید نفت خزر مذاکره داشتیم و به دنبال فعال کردن سکوی نفتی رودسر هستیم که حق مردم ایران و گیلان است.
استاندار گیلان، همچنین از افتتاح پل کابلی آستانه اشرفیه بعد از ۱۳ سال در هفته دولت امسال خبر داد و خاطرنشان کرد: این پروژه از برکات اعتبارات سفر رئیس جمهور است.
وی از پیگیری مسکن خبرنگاران در طرح ملی نهضت مسکن خبر داد و بیان کرد: عرصه ای را برای مسکن خبرنگاران تعیین کردیم و باید ثبت نام صورت بگیرد. اعتبارات بیمه تکمیلی خبرنگاران نیز تصویب و ابلاغ شده است.
این مقام مسئول با بیان اینکه زرجوب و گوهررود را با دست خودمان از دست دادیم، عنوان کرد: فاضلاب زندان لاکان اولین منشا آلودگی این رودخانه هاست و لذا کار را از اول آغاز کردیم. در ادامه راه به کمک سازمان های مردم نهاد نیاز داریم که مسئله محیط زیست را برای جامعه تبیین کنند.
وی با بیان اینکه دولت های گذشته آزادسازی ساحل را مطرح می کردند، اما با مقاومت دستگاه ها مواجه می شدند، گفت: آزاددسازی سواحل یکی از اولویت های دولت سیزدهم بود و هزینه ای نداشت و در عرض ۲۰ روز ۳۰ کیلومتر از ساحل گیلان را از دستگاه ها گرفتیم. البته در سواحل ما خیلی سرمایه گذاری صورت نگرفته که باید در دستور کار باشد.
عباسی از اجرای ۳۳ طرح سالم سازی با حضور ۵۵۰ ناجی غریق در استان خبر داد و اضافه کرد: راه آهن و آزادراه و مسکن و اشتغال و پسماند و صنعت از دیگر اولویت های دولت در گیلان است.
استاندار گیلان با اشاره به تعطیلی ۷۹۳ واحد تولیدی گیلان، یادآور شد: طی چند ماه گذشته ۱۰۵ واحد تولیدی را فعال کردیم و ۱۲۵۶ نفر مشغول شدند؛ همچنین ۴۲۹ واحد جدید را با اشتغال ۲۵۵۴ نفری احداث کردیم.
وی کشاورزی را یکی از مزیت های نسبی استان گیلان دانست و افزود: گیلان ۷۰۰ هزار تن برنج در سال تولید می کند و علاوه بر این در بخش های چای و زیتون و کیوی و فندق و مرکبات و… نیز تولیدات خوبی دارد. به زودی مرکز تحقیقات کیوی را در گیلان راه اندازی خواهیم کرد تا زمینه های صادرات بیشتر این محصول فراهم شود. در این راستا برندسازی و شناسنامه دار کردن محصولات کشاورزی گیلان به ویژه برنج و کیوی را دنبال می کنیم.
عباسی با بیان یانکه در تغییر کاربری اراضی کشاورزی سخت گیری می کنیم، گفت: با بحران آب مواجه هستیم که به دلیل نداشتن لاینینگ و شبکه آبیاری مدرن است که موجب هدررفت آب و تبخیر آن می شود. ظرفیت آب پشت سد سفیدرود ما نیز به ۸۰۰ میلیون مترمکعب رسیده بود، اما با مدیریت مناسب شاهد افزایش ۲۰ درصدی تولید برنج بودیم. احداث سدهای لاستیکی و یکپارچه سازی اراضی کشاورزی و بازنگری طرح های هادی نیز دنبال می شود.
وی تحول اقتصادی را زمان بر دانست و خاطرنشان کرد: دولت می دانست آزادسازی یارانه ها هزینه دارد و با تبعات اجتماعی همراه خواهد بود؛ دولت های گذشته جرات اجرای این قانون را نداشتند، اما دولت سیزدهم آبرو گذاشته و ما نیز باید ابرو بگذاریم تا شاهد توزیع عادلانه ثروت باشیم و جلوی رانت و فشاد را بگیریم تا اقتصاد به معنای واقعی مردمی شود.
انتهای پیام