به گزارش خبرگزاری تسنیم از رشت، نشست خبری پایان سال مجموعه مدیریت شهری رشت، روز پنجشنبه 23 اسفند با حضور اعضای شورای اسلامی شهر، رؤسای کمیسیون های تخصصی و اصحاب رسانه در تالار مرکزی رشت برگزار شد. در این نشست، عملکرد شورا و شهرداری طی سال گذشته مورد بررسی قرار گرفت و برنامه های آتی برای توسعه شهری تشریح شد.
*قدردانی از نقش رسانه ها در توسعه شهری
محمدحسین واثق کارگرنیا رئیس شورای اسلامی شهر رشت، ضمن تبریک پیشاپیش سال نو، از تلاش های اصحاب رسانه برای پوشش اخبار و مسائل شهری قدردانی کرد و با تأکید بر اهمیت رسانه ها به عنوان پل ارتباطی بین مردم و مسئولان اظهار کرد: رسانه ها سربازان خط مقدم جبهه جنگ نرم هستند و نقش مؤثری در مقابله با تلاش دشمنان برای ایجاد شکاف میان مردم و مسئولان دارند.
وی همچنین از اصحاب رسانه خواست تا همچون گذشته برای اعتلای شهر رشت تلاش کنند و بر حمایت مسئولان از فعالان رسانه ای تأکید کرد.
*برنامه های راهبردی و بودجه ریزی
سید شمس شفیعی، رئیس کمیسیون برنامه، بودجه و حقوقی شورای شهر رشت نیز در این نشست به تدوین برنامه پنج ساله راهبردی شهرداری اشاره کرد و گفت: این برنامه، که با همکاری دانشگاه گیلان تهیه شده، مبنای بودجه ریزی سال 1404 و الگویی برای شوراهای آتی خواهد بود.
وی همچنین از افزایش چشمگیر بودجه شهرداری رشت خبر داد و افزود: بودجه شهرداری از یک هزار و 250 میلیارد تومان در سال 1400 به هفت هزار و 100 میلیارد تومان در سال جاری رسیده است که حدود 80 درصد آن محقق شده است.
رئیس کمیسیون برنامه، بودجه و حقوقی شورای شهر رشت با اشاره به پروژه های عمرانی شهر، از اجرای طرح میثاق و بهره برداری از 2 تقاطع غیرهمسطح خبر داد و گفت: این پروژه ها بدون بدهی برای شهرداری اجرا شده است.
شفیعی همچنین بر ضرورت ساماندهی خطوط پردازش پسماند و اجرای پروژه های مرتبط با تالاب عینک تأکید کرد.
*چالش های زیست محیطی و رودخانه های آلوده
سیدحسین رضویان، عضو شورای شهر رشت نیز در این نشست خبری در خصوص مشکلات زیست محیطی شهر به وضعیت دو رودخانه زرجوب و گوهررود اشاره کرد و گفت: این رودخانه ها با بیش از 100 مدخل آلاینده از جمله فاضلاب بیمارستانی، خانگی و صنعتی مواجه هستند. نزدیک به 50 درصد شهر رشت فاقد شبکه فاضلاب است و باید برای حل این معضل برنامه ریزی جدی صورت گیرد.
وی خواستار اقدام عملی از سوی دستگاه های مسئول از جمله محیط زیست و وزارت نیرو شد و تأکید کرد که این مشکلات نیازمند اعتبارات ملی هستند.
عضو شورای شهر رشت همچنین به طرح مطالعاتی جدید برای ساماندهی رودخانه های رشت اشاره کرد و افزود: این طرح به شورای شهر، استاندار، دادستان و نمایندگان مجلس ارائه شده است تا گامی در جهت حل مشکلات زیست محیطی برداشته شود.
*توسعه گردشگری و بازآفرینی محلات قدیمی
در بخش دیگری از نشست، رضویان به اهمیت توسعه گردشگری شهری و بازآفرینی محلات قدیمی رشت اشاره کرد و افزود: طرحی برای بسته های تشویقی جهت ساخت اقامتگاه های گردشگری در دست بررسی است. چرخه پیاده راه فرهنگی شهر رشت، که از محله رودبارتان آغاز و به تالاب عینک ختم می شود، می تواند به عنوان یک میراث ارزشمند مورد توجه قرار گیرد.
وی همچنین از اهمیت صیانت از پیاده راه فرهنگی میدان مرکزی رشت سخن گفت و تأکید کرد که تکمیل این پروژه نقش مهمی در توسعه گردشگری و حفظ میراث فرهنگی شهر خواهد داشت.
*درخواست برای اصلاح قوانین و حمایت از سرمایه گذاری
عضو شورای شهر رشت با اشاره به مشکلات ناشی ازعدم هماهنگی دستگاه های مختلف در مدیریت شهری، خواستار اصلاح قوانین مربوط به توزیع عادلانه آب شد و بیان کرد: برای حل مسائل زیست محیطی و تسهیل سرمایه گذاری در رشت باید یک متولی مشخص تعیین شود، شهرداری ها باید نقش تسهیل گر در صدور مجوزها و پروانه های مربوط به سرمایه گذاری ایفا کنند.
رضویان همچنین از نمایندگان مجلس خواست تا برای حل مشکلات رودخانه های آلوده و زباله های شهری به عنوان یک معضل ملی، اقداماتی جدی انجام دهند.
به گزارش تسنیم، این نشست خبری پایان سال مجموعه مدیریت شهری رشت، فرصتی برای بررسی عملکرد شورا و شهرداری و ارائه برنامه های آتی برای توسعه شهری بود. اعضای شورا ضمن قدردانی از نقش رسانه ها، بر اهمیت توجه به مسائل زیست محیطی، توسعه گردشگری و تسهیل سرمایه گذاری تأکید کردند و خواستار همکاری بیشتر دستگاه های مسئول و نمایندگان مجلس برای حل مشکلات شهری شدند.
انتهای پیام/