» آخرین اخبار » گیلان » اعتبار ۳۰۰ میلیاردی برای پروژه سدپلرود
اعتبار ۳۰۰ میلیاردی برای پروژه سدپلرود

اعتبار ۳۰۰ میلیاردی برای پروژه سدپلرود

اردیبهشت ۱۷, ۱۴۰۱ 0۰


به گزارش خبرگزاری فارس از رودسر، حجت‌الاسلام‌والمسلمین محمد صفری ملک میان در گفت‌وگوی خبری تلویزیونی با اشاره به مدیریت جامع شهری و کمک به درآمد پایدار شهرداری‌ها و دهیاری‌ها اظهار کرد: با توجه به مشکلات سخت اقتصادی و مالی تامین منابع درآمدی یکی از دغدغه‌های مدیریت شهری و روستایی است.

وی با بیان اینکه طبق قانون خود شهرداری‌ها و دهیاری‌ها باید بتوانند به دنبال کسب درآمد پایدار باشند، افزود: مجلس یازدهم هم تلاش می‌کند تا از نظر قانون حمایت‌های خود را از مدیریت جامع شهری و روستایی انجام دهد.

عضو مجمع نمایندگان گیلان به مساله هجوم ریزگردها و گرد و خاک در کشور پرداخت و تصریح کرد: متاسفانه کشورهای زیادی درگیری این مساله هستند که هشت کانون گرد و خاک در خارج کشور و دو کانون در داخل کشور قرار دارد که از صندوق ملی حدود دو هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان و در بودجه امسال نیز ۳۰۰ میلیارد تومان در نظر گرفته شده که عزم جدی‌تر دولت برای حل این معضل را می‌طلبد زیرا در ماه‌های پیش‌رو بیشتر با این معضل زیست محیطی مواجه خواهیم شد. 

وی با اشاره به بررسی طرح شفافیت قوای سه‌گانه گفت: این طرح مطالبه به حق مردم است هر چند شفافیت فقط به مجلس مربوط نمی‌شود بلکه باید تبدیل به یک قانون کنیم، امروز در جمهوری اسلامی هیچ نهادی مثل مجلس شفاف نیست و تمام جلسات صحن علنی توسط خبرگزاری‌ها به فضای عمومی جامعه منعکس می‌شود ما چیز غیرشفافی در مجلس نداریم و آن چیزی که تاکید می‌شود بحث شفافیت آرا است، طرحی چند وقت پیش مطرح شد که همه نهادها در جمهوری اسلامی به شکل قانونی موظف باشند نسبت به این موضوع توجه داشته باشند. 

صفری با اشاره به افزایش قیمت اقلام استراتژیک و راهبردی در جامعه افزود: افزایش قیمت‌ها مانند بنزین در گذشته و قیمت نان و ماکارونی که امروز مطرح است متاسفانه در جامعه اثرات منفی خود را گذاشته، دولت باید شفاف باشد و توضیح دهد که برای چه دلیلی افزایش قیمت داریم و خود مجلس خبر ندارد، طرحی در صحن مجلس آماده شده و ما منتظر هستیم که با تایید شورای نگهبان ابلاغ شود و آن وقت دولت موظف است که هر تصمیمی می‌گیرد با مردم شفاف باشد. 

حضور کمرنگ منابع طبیعی و آب منطقه‌ای در اجرای سدپلرود
وی با اشاره به بخش کشاورزی حوزه رودسر و املش گفت: رودسر و املش استقلال آبی دارد که مردم از منابع فقیر سنتی خودشان استفاده می‌کنند و در سال‌های اخیر هم متاسفانه هیچ برنامه‌ای در این شهرستان‌ها تاکنون اجرایی نشده است.

نماینده مردم رودسر و املش در مجلس با اشاره به اینکه از ۵۴ رودخانه بزرگ استان گیلان تعداد ۱۸ رودخانه در حوزه فعالیتی بنده قرار دارد، افزود: در رودسر و املش حتی یک سر دهنه بتنی نیست و با یک سیلاب سردهنه‌ها نابود می‌شوند که باید همیشه در حال ترمیم باشند.

عضو مجمع نمایندگان گیلان با اشاره به اینکه اجرایی شدن پروژه ملی سد پلرود می‌تواند به دغدغه کشاورزان در حوزه تامین آب مورد نیازشان کمک کند، تصریح کرد: طبق برآورد صورت گرفته برای تکمیل سد پلرود به ۳۵۰ میلیارد تومان اعتبار نیاز است که از سفر ریاست جمهوری به گیلان ۳۰۰ میلیارد تومان مصوب شده اما مشکلی که وجود دارد این است که پس از ۱۳ سال فعالیت اجرای ساخت این سد، هنوز یک جاده جایگزین به اشکور دیده نشده و برای این جاده ۴۵۰ میلیارد تومان پیش‌بینی شده که به دلیل حضور کمرنگ منابع طبیعی و آب منطقه‌ای هنوز این طرح به سرانجام نرسیده که توجه و پیگیری مدیریت کلان استان گیلان به این طرح را می‌طلبد.

اختصاص ۳۰۰ میلیارد تومان به سازمان چای 
صفری با اشاره به اینکه اعتبار ۳۰۰ میلیارد تومانی برای مسئله چای و حمایت از کشاورزان برای سازمان چای در نظر گرفته شده است، تصریح کرد: تولید ۵۰ درصد برگ سبز چای در دو شهرستان رودسر و املش انجام می‌شود اما مساله بغرنج اینجاست که هنگام قیمت‌گذاری برگ سبز چای هیچ کدام از نمایندگان منطقه چای‌خیز حضور نداشتند تا دفاعی از چایکار شود و متاسفانه قیمت یک کیلو برگ سبز چای با یک پفک نمکی برابری می‌کند. 

وی معتقد است همین قیمت برگ سبز چای هم به چایکار تعلق نمی‌گیرد و ناظران کارخانه‌های چای تلاش می‌کنند که قیمت درجه دو را برای چای‌های تحویلی چایکاران در نظر بگیرند و افزود: با توجه به تورم جامعه قیمت تمام شده برای چایکار مقرون به صرفه نیست بنابراین از سرناچاری مجبور می‌شود که باغ خود را به سرمایه‌داران غیربومی بفروشد. 

بومیان اجازه ساخت و ساز ندارند
عضو هیئت رئیسه کمیسیون شوراها و امور داخلی در مجلس با اشاره به بحث حفظ یکپارچگی اراضی گفت: متاسفانه در طرح بازنگری طرح هادی، مردم بومی سودی نمی‌برند و فرزند کشاورز نمی‌تواند برای ۳۰۰ متر زمین، تغییر کاربری بگیرد و مجبور می‌شود در شهر مستاجر شود اما سرمایه‌دار به راحتی و هکتاری تغییر کاربری می‌گیرد، باید بتوان نسخه‌ای پیچید که استان گیلان از سایر استان‌ها، به دلیل اقلیم خاص جدا شود.

وی با اشاره به کم توجهی به زیرساخت‌های راه‌های روستایی بیان کرد: در حوزه راه، شهرستان‌های رودسر و املش بسیار عقب است، هر چند در سال گذشته در چندین روستا، کار آسفالت آن انجام شد و تلاش می‌شود که امسال بر تعداد روستاها برای آسفالت افزوده شود. 

انتهای پیام/۸۴۰۰۸




این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید



منبع

به این نوشته امتیاز بدهید!

farsnews

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *