مقتدی الصدر خواستار احضار سفیر سوئد شد
به گزارش سرویس بینالملل خبرگزاری فارس، «مقتدی الصدر» رهبر جریان صدر عراق، امروز (شنبه، ۱۶ آوریل) به تجمع اعتراضآمیز در شهر لینکوپینگ در سواحل شرقی سوئد در روز پنجشنبه پیش، که قرار بود در آن قرآن سوزانده شود، واکنش نشان داد و از دولت عراق خواست تا سفیر این کشور در بغداد را فراخواند و اعتراض خود را به آن ابلاغ کند.
به نوشته «شفق نیوز»، وی با انتشار بیانیهای اعلام کرد: «در ماه [نزول] قرآن، قرآن در یک کشور اروپایی که تعداد مسلمانان آن زیاد است، سوزانده میشود. چرا این تحریک علیه احساسات مسلمانان صورت میگیرد؟».
الصدر تصریح کرد: «اگر به خدا و شریعت او ایمان ندارید، این به شما حق نمیدهد که کتاب قرآن را هر چه که هست، بسوزانید. این اقدام مصادف با حمله به قدس شریف بود. اگر مظلومی علیه ظالم قیام کند، گناه قدس چیست؟».
رهبر جریان صدر از وزارت خارجه عراق خواست تا نماینده سوئد در این کشور را برای روشن شدن حقیقت این جنایت تروریستی و فتنهای که هدف از آن ایجاد تفرقه میان ادیان است و اقدامی غیرعقلانی به شمار میرود، فرابخواند.
وی افزود: «افراطگرایی داعش نماینده اسلام نیست و افراطگرایی الحادی نیز نماینده اروپا نیست».
الصدر تصریح کرد که در صورت عدم اقدام دولت عراق، «یک تجمع اعتراضی مسالمت آمیز علیه این تجاوز به مقدسات و قرآن» را ترتیب دهد و از دولت سوئد نیز خواست تا «در برابر این حملات به منظور حفظ صلح بایستد».
به اعلام رسانههای سوئد، پنجشنبه پیش قرار بود «راسموس پالودان» رهبر حزب راستگرا و اسلام ستیز دانمارکی – سوئدی با عنوان «خط سخت»، به همراه حامیان او یک تجمع برگزار کنند و طبق قرار قبلی قرآن را آتش بزنند ولی پیش از شروع تجمع، درگیری صورت گرفت.
این درگیری که در شهر لینکوپینگ واقع در سواحل شرقی سوئد صورت گرفت، منجر به مجروح شدن سه پلیس و بازداشت دو نفر از معترضان در روز پنجشنبه پیش شد.
روز جمعه نیز در پی درگیری میان پلیس و معترضان در پی تجمع جنبش ضد مهاجرتی و ضد اسلامی “Straam Corse” به رهبری راسموس پالودان در شهر اوربرو سوئد، هفت نیروی زخمی شدند.
شهریور سال ۹۹ نیز درگیریهای مشابهی در شهر مالموی سوئد رخ داد و در پی آتشزدن یک نسخه از قرآن از سوی این گروه، ناآرامیها و درگیریهای خیابانی آغاز شد. پالودان که حزب او سابقه سوزندان قرآن در کپنهاگ، پایتخت دانمارک را دارد، در آن زمان هدف از اجرای چنین اقدامی را بیدار کردن مردم سوئد دانست.
انتهای پیام/ص
شما می توانید این مطلب را ویرایش نمایید
این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید