ساختار دستوری در حوزه فرهنگ و هنر کارآمد نیست
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در نخستین روز از سال جدید کاری و در دیدار نوروزی با معاونان، مدیران و کارکنان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با تاکید بر اینکه فرهنگ و هنر عرصه گفتوگو، اقناع و تفاهم است، گفت: فعالیتهای فرهنگی و هنری اگر بهصورت جمعی نباشد شاهد تحولات جدی در این عرصه نخواهیم بود.
به گزارش ایسنا به نقل از مرکز روابطعمومی و اطلاعرسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، محمدمهدی اسماعیلی با تاکید بر اینکه ساختار دستوری بالا به پایین در هر حوزهای از فعالیتها پاسخگو باشد، در حوزه فرهنگ و هنر کارآمد نخواهدبود، گفت: فرهنگ و هنر عرصه گفتوگو، اقناع و تفاهم است.
او اضافه کرد: اگر انسجام، تفاهم و حس واحدی به وجود نیاید بدونتردید شاهد تحولات جدی در حوزه فرهنگ و هنر نخواهیم بود از این رو نیاز داریم مسیر نورانی خدمت به فرهنگ و هنر را دستدردست هم به پیش ببریم.
تلاش برای به ثمر رسیدن برنامه تحول ابلاغی فرهنگ و هنر
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در عین حال تاکید کرد: باید تلاش کنیم برنامه سند تحولی ابلاغی فرهنگ و هنر را با استفاده از همه ظرفیتهای موجود به ثمر رسانده و نتایج خوبی را در نهایت شاهد باشیم.
او ادامه داد: در حالی وارد قرن جدید شدیم که در قرن گذشته با استقرار نظام اسلامی مردم ایران فضای جدیدی را برای تحولات و اداره امور جامعه رقم زدند و ۴۳ سال جمهوری مقدس اسلامی کارنامه درخشانی در خدمت به مردم در بخشهای مختلف از خود به یادگار گذاشتهاست.
تمسک به قرآن و آموزههای اسلامی
وزیر ارشاد گفت: قریب به نیمقرن از حضور جمهوری اسلامی میگذرد و شاهد فراز و نشیبها و مشکلات داخلی و بیرونی در این مسیر بودیم ولی تمسک به اسلام و آموزههای قرآنی آن را هموار کرد.
او با تاکید بر اینکه در سال جدید با استفاده از تجارت تلخ و شیرین گذشته و با احترام به اقدامات مدیران گذشته، کار را پیش خواهیم برد، اضافه کرد: در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای ارتقای فرهنگ و هنر کشور گامهای بلندی را بر میداریم. در اوایل شهریور سال گذشته که دولت آغاز به کار کرد با حضور در این وزارتخانه چند موضوع در دستور کار قرار گرفت. سند تحول وزارتخانه از جمله این موضوعات در اولویت بود.
وزیر ارشاد گفت: بر اساس سند تحول وزارتخانه طبق آسیبشناسیهای صورتگرفته از وضعیت موجود چند بحث اصلی در دستور کار قرار گرفت و مقرر شد در قالب برنامه منسجم نقاط ضعف را ترمیم کنیم و نقاط قوت را ارتقا بخشیم.
عضو شورای عالی انقلاب اسلامی با اشاره به نقش بیماری کرونا در کسبوکارهای مختلف بهویژه کسبوکارهای فرهنگی و هنری، افزود: در گام اول وضعیت بیماری کرونا در کشور مورد توجه قرار گرفت. وقتی دولت را تحویل گرفتیم روزانه شاهد ۷۰۰ فوتی ناشی از کرونا بودیم که در دولت مردمی کار منسجمی صورت گرفت و امروز تزریق واکسن به ۱۵۰ میلیون دز رسیدهاست.
توجه به کسبوکارهای آسیبدیده فرهنگ و هنر در مواجهه با کرونا
او گفت: توجه به قشر آسیبدیده هنرمندان در مواجهه با ویروس کرونا از دیگر اولویتهای این وزارتخانه در ابتدای آغاز به کار دولت مردمی بود. تلاش کردیم فضای فرهنگی و هنری به روال عادی برگردد.
افزایش ۳۵ درصد فوقالعاده حکم کارکنان وزارت فرهنگ
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به دیگر اولویتهای کاری این وزارتخانه، توجه به منابع انسانی را از دیگر موضوعات مورد توجه برشمرد و بیان کرد: این وزارتخانه در حوزه دستمزد و بودجه در سالیان متمادی مظلوم بوده و این یک اشکال جدیست. معتقدم اهالی فرهنگ و هنر نباید دغدغه این موضوعات را داشته و در مضیقه باشند. در این بخش توانستیم ۳۵ درصد فوقالعاده را به حکم کارگزینی کارکنان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اضافه کنیم و این اقدام در استانها هم صورت گرفت و در تلاش هستیم تا در سازمانها و مراکز تابعه نیز اتفاق بیفتد.
او ادامه داد: ارتقای قابلتوجهی در بودجه ۱۴۰۱ وزارتخانه داشتیم و ارتقای وضعیت خدمات رفاهی و دستمزد کارکنان از اولویتهای ماست.
هزینههای فرهنگی و هنری کشور مطابق با تنظیمگری و ریل گذاریهای وزارت فرهنگ
او ارتقای مرجعیت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از دیگر اولویتهای کاری این وزارتخانه دانست و افزود: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اصلیترین نهاد متولی فرهنگ و هنر در کشور است و باید تقویت شود.
اسماعیلی گفت: از دیگر اقدامات صورتگرفته این است که ۲ درصد از همه اعتبارات دستگاههای دولتی باید در حوزه فرهنگ و هنر تعریف شود و ارتقای مرجعیت وزارت فرهنگ در حوزه فرهنگ و هنر یعنی اینکه همه هزینههای فرهنگی و هنری کشور باید مطابق با تنظیمگریهای این وزارتخانه باشد و آییننامه این موضوع آماده برای تصویب دولت است.
تلفیق کمیسیونهای فرهنگی و اجتماعی دولت به ریاست وزیر ارشاد
او تلفیق دو کمیسیون فرهنگی و اجتماعی در هیئت دولت در قالب یک کمیسیون با عنوان فرهنگی و اجتماعی را از دیگر اقدامات قابلتوجه برشمرد و ادامه داد: ریاست این کمیسیون بر عهده وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامیست و این اقدام گام بزرگی در اصلاح بخشهای فرهنگی و اجتماعی دولت است.
او در ادامه به برگزاری شورای عالی حج و زیارت در روزهای آینده با حضور رئیسجمهور اشاره کرد و گفت: احیای شورای عالی سینما از دیگر اقدامات در این بازه زمانی بود.
مشکل بودجهای برای ارتقای تولید محتوا نداریم
رئیس شورای هنر با تاکید بر اهمیت تولید محتوا، تصریح کرد: به لحاظ بودجهای مشکل و دغدغهای برای ارتقای محتوایی فعالیتها نداریم و باید برای ریلگذاریها نظارت داشتهباشیم. در سفرهای استانی رئیس.جمهور هم سههزار میلیارد تومان جذب سرمایه برای تکمیل پروژههای نیمهتمام داشتهایم.
توجه به عدالت فرهنگی
او عدالت فرهنگی را از دیگر شعارهای این دوره از فعالیتهای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برشمرد و گفت: باید وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و مجموعههای آن هماهنگی و وحدت در مدیریت فرهنگی کشور داشتهباشند و در راستای شعار عدالت فرهنگی اقداماتی صورتگرفته که از آن جمله آغاز رایگان آموزشهای هنری ۴۰ هزار نفر در ۵۰ رشته در استانهاست.
او در پایان با تشکر از خدمات و تلاشهای کارکنان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای ارتقای فرهنگ و هنر کشور، گفت: فرهنگ و هنر عرصه گفتوگو، اقناع و تفاهم است و تنها با خرد جمعیست که میتوان شاهد تحولات جدی در این عرصه بود. بنابراین نیازمند همکاری همکاران در حوزه ستاد و صف هستیم.
در ابتدای این دیدار نیز محمود شالویی با تبریک سال جدید گفت: کارکنان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مسئولیت وسیعی در حوزه فرهنگ و هنر بر عهده دارند و جای تقدیر دارد.
او با تبریک حلول ماه مبارک رمضان ادامه داد: تقارن دیدار نوروزی وزیر فرهنگ با آغاز ماه مبارک را به فال نیک میگیریم.
دستیار وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: پیش از این دیدار نیز وزیر محترم فرهنگ با برخی از کارکنان دیدارهایی داشته و در جریان برخی مسائل و مشکلات قرار گرفتهاند.
او در پایان گفت: امیدواریم این دیدارها با برنامهریزیهای منسجم استمرار یابد.
انتهای پیام