» آخرین اخبار » فناوری » تصویر جدید مریخ‌نورد چین از نیمه پنهان ماه
تصویر جدید مریخ‌نورد چین از نیمه پنهان ماه

تصویر جدید مریخ‌نورد چین از نیمه پنهان ماه

اسفند 18, 1400 0۰


مریخ‌نورد “یوتو-۲”(Yutu ۲) چین پس از سه سال حضور در نیمه پنهان ماه تصویر خیره‌کننده‌ای منتشر کرد.

به گزارش ایسنا و به نقل از اسپیس، مریخ‌نورد چین نمایی از رد چرخ‌های خود از اقامت سه ساله در محیط خشن ماه منتشر کرده است.

این تصاویر جدید که توسط یک کانال اطلاع‌رسانی علمی چینی ‌زبان وابسته به اداره ملی فضایی چین در اواخر ماه فوریه منتشر شده است، حس سفر پر پیچ‌و خم مریخ‌نورد را القا می‌کند. یکی از تصاویر نمایی پانوراما ارائه می‌کند که مسیرهای اخیر یوتو۲ در آن قابل رویت است و سطح‌نشین چانگ‌ای ۴ نیز در فاصله دوردست دیده می‌شود. “یوتو-۲” در ژانویه ۲۰۱۹ سوار بر “چانگ‌ای‌۴” (Chang’e ۴) بر نیمه پنهان ماه فرود آمد و تبدیل به اولین فضاپیمایی شد که بر نیمه پنهان ماه فرود آمد و به کار پرداخت.

براساس داده‌های جدید سیستم اکتشفات ماه چین، این مریخ‌نورد ۱۴۰ کیلوگرمی از زمان فرود تاکنون با استفاده از انرژی خورشیدی موفق به پیمودن ۱۰۲۹ متر در دهانه فون‌کارمان(Von Kármán) شده است.

یوتو-۲ به تازگی به لبه‌ی دهانه سفر کرده است تا شی مرموزی که در افق دیده می‌شد را بررسی کند که البته مشخص شد این شی، صخره‌ای به شکل یک خرگوش بوده است. از این منطقه یوتو-۲ می‌تواند بخش‌هایی از رد چرخ‌های خود که بر خاک ماه ایجاد کرده را ببیند و همچنین فرودگر خود را در دور دست و پایین‌تر در کف دهانه و در سمت چپ مشاهده کند.

این مریخ نورد در طول ماموریت خود به اکتشافات زیادی دست یافته است، از جمله موادی که به طور بالقوه می‌توانند متعلق به زیر پوسته ماه و کره‌های شیشه‌ای ایجاد شده در اثر برخورد شهاب سنگ باشند.

در همین حال مدارگرد شناسایی ماه ناسا(LRO) نیز یوتو-۲ را دنبال کرده است. مجموعه‌ای از تصاویر نیز از لنز دوربین این مدارگرد منتشر شده که محل فرود و حرکت مریخ‌نورد چین را نشان می‌دهد.

یوتو-۲ و فرودگر چانگ‌ای ۴ هر کدام چهار محموله علمی با خود حمل می‌کنند و به ترتیب هر کدام سه ماه و یک سال بیشتر از آن چه برای ماموریت آن‌ها برنامه‌ریزی شده بود به کار پرداخته‌اند.

هر کدام به مدت دو هفته زمینی زمانی که خورشید می‌درخشد کار می‌کنند و سپس مصرف نیروی خود را کاهش می‌دهند تا شب‌های طولانی و سرد ماه را تحمل کنند. چهلمین روز قمری این ماموریت در روز ۲۳ فوریه آغاز شد و انتظار می‌رود این دور از ماموریت آن در روز نهم مارس پایان یابد.

تصویر جدید مریخ‌نورد چین از نیمه پنهان ماه

انتهای پیام



منبع

به این نوشته امتیاز بدهید!

ایسنا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

×