فارس من| رئیس اتحادیه ناشران تهران: برداشت سلیقهای ممیزها معافیت مالیاتی هنرمندان را بیاثر کرده است
به گزارش خبرنگار گروه کتاب و ادبیات خبرگزاری فارس، تمدید قانون چالش برانگیز معافیت مالیاتی هنرمندان که در اوایل ماه جاری در مجلس به تصویب رسید تا امروز مورد بحث جدی از طرف گروههای مختلف هنرمندان و مردم قرار داشت که خبرگزاری فارس با انتشار پروندهای، همراه با مخاطبان این قانون و سایر اقشار جامعه، این موضوع را مورد بحث و بررسی قرار داده است.
ماجرای معافیت مالیاتی هنرمندان از جمله کمپینهای پرامضای سامانه فارس من نیز هست و مخاطبان این رسانه تحت عناوین مختلف از جمله «درخواست حذف معافیت مالیاتی هنرمندان»، «عدالت در اخذ مالیات برای تمام صنفها وجود داشتهباشد» و «لزوم رد معافیت مالیاتی هنرمندان» نسبت به آن واکنش نشان دادهاند.
البته کمیسیون تلفیق بودجه سال ۱۴۰۱ عصر روز چهارشنبه ۱۱ اسفندماه برای بررسی بندهای ارجاع شده به این کمیسیون از صحن علنی، نشست گذاشت و در این جلسه بعد از بررسی بند (ق) تبصره (۶) لایحه بودجه در خصوص عوارض و مالیات، نمایندگان با معافیت مالیاتی فعالیتهای هنری با درآمد پایینتر از ۲۰۰ میلیون تومان در سال موافقت کردند.
براین اساس با تنفیذ حکم سال ۱۴۰۰ در لایحه بودجه سال آینده، معافیت مالیاتی فعالیتهای هنری از قبیل هنرپیشگی موضوع بند (ل) ماده (۱۳۹) قانون مالیاتهای مستقیم، صرفاً تا سقف ۲ میلیارد ریال در سال قابل اِعمال است و بعد از آن حسب مورد به نرخ ماده (۱۰۵) یا ماده (۱۳۱) قانون مالیاتهای مستقیم مشمول مالیات میشود.
در ادامه رسیدگی به نحوه اجرای قانون معافیتهای مالیاتی با هومان حسن پور، رئیس اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران به گفتوگو نشستیم.
حسنپور با بیان اینکه موضوع مالیات هنرمندان و معافیت آنها وسیع است، زیرا تعریف کلمه هنرمند نیز واژه گستردهای است، اظهار داشت: هنرمند طیف وسیعی از جامعه را در برمیگیرد؛ از فردی که تصویرگر کتابهای کودک و نوجوان است تا هنرپیشههای معروفی که در فیلمهای متعدد نقشآفرینی میکنند، همه را شامل میشود ولی در قانون معافیت مالیاتی هنرمندان، این قشر به گونهای ناموزون کنار هم قرار داده شدهاند که جای بحث دارد.
رئیس اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران در ادامه افزود: طی دو سال اخیر در رسیدگی به پروندههای مالیاتی نویسندگان و ناشران ممیزان مالیاتی همکاری خوبی داشته و مراعات حال نویسندگان را کردهاند، اما در حوزه کتاب تناقضی وجود دارد که در سازمان امور مالیاتی فشار روی قشر نویسنده زیاد بوده، بهطوریکه در برخی موارد حتی سوابق نویسندگان نیز مورد بررسی مجدد قرار گرفته و در برخی موارد نیز سلیقهای عمل شده که مشکلاتی را برای نویسندگان و ناشران ایجاد کرده است.
حسن پور با بیان اینکه در اتحادیه ناشران کارگروه ۱۲ نفرهای برای دفاع از ناشران، کتابفروشان و نویسندگان وجود دارد، خاطرنشان کرد: این کارگروه با حضور در جلسات رسیدگی به پروندههای مالیاتی مربوط به ناشران، کتابفروشان و نویسندگان حداکثر حمایت خود را آنها اعلام کرده و تا حد ممکن مانع بروز جرایم مالیاتیشان میشوند.
رئیس اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران با بیان اینکه در راستای ریلگذاری سیاستهای مالیاتی کشور، همه مشاغل در سه گروه درآمدی طبقهبندی شده و بر اساس آن ملزم به نگهداری اسناد و مدارک، دفاتر درآمد و هزینه و یا دفاتر قانونی کامل هستند، ولی گروهی از مشاغل منجمله نویسندگان، ناشران و کتابفروشان در هر سطح درآمدی معاف از مالیات شدهاند، افزود: این قانون تا قبل از سال ۱۳۹۵ گروه ناشران و کتابفروشان را بدون هیچ قیدی از دادن مالیات معاف کرده بود، اما در این سال اصلاحیهای صورت گرفت که با شرط رعایت تکالیفی برای این گروه معافیتشان را تحت تأثیر قرار داد. البته نکته اینجاست که ناشران و کتابفروشان با وجود التزام به انجام تکالیف قانونی و ارائه اسناد و مدارک، چنانچه به وظیفه قانونیشان عمل نکنند باز هم مشمول معافیت مالیاتی نمیشوند، بلکه جریمه رعایت نکردن تکالیف گروه تعیین شده را میپردازند و این ناقض معافیتشان نیست.
حسن پور با تأکید بر این نکته که در برخی موارد درباره معافیت مالیاتی ناشران و کتابفروشان برخورد سلیقهای صورت گرفته و برخی از آنها با وجود معافیت مالیاتی جریمه شده و مجبور به هزینه جرایم مالیاتی شدهاند، بیان داشت: قانون، حمایت لازم را از ناشران و کتابفروشان داشته اما نحوه اجرا و سلیقهای عمل کردن برای برخی ناشران ایجاد مشکل کرده و باعث شده در زمان رسیدگی مالیاتی اگر ممیز مالیاتی اظهارنامه ناشری را به هر دلیلی رد کند، وی ملزم به پرداخت جرایم مالیاتی شود.
وی در ادامه با اشاره به اینکه اگر قانونگذار، ناشران، نویسندگان و کتابفروشان را معاف از مالیات کرده صرفاً به جهت حمایت از حوزه فرهنگی کشور است، عنوان کرد: حمایت قانون درست بوده، اما نحوه اجرای پیش شرطها و تکالیف اضافه شده به قانون معافیت مالیاتی برای ناشران و کتابفروشان دردسرساز و هزینهبردار شده زیرا نوشتن دفاتر و اظهارنامه بدون نقص، نیازمند استخدام حسابدار حرفهای است و این مسئله برای این قشر، تولید هزینه مضاعف میکند.
وی در پایان با بیان اینکه برای توسعه فرهنگی کشور باید پذیرفت که ناشران و نویسندگان بزرگترین خدمت را به جامعه میکنند زیرا این قشر نه تنها واردکننده محصول نیستند، بلکه محصول فرهنگی را تولید میکنند، تأکید کرد: موضوع معافیت مالیاتی هنرمندان به ویژه ناشران، نویسندگان و کتابفروشان اهمیت زیادی دارد، اما مسئله اینجاست که شکل مطالبه باید درست مطرح شود و صرف داشتن معافیت کافی نیست؛ بلکه موانع سد راه اجرای درست قانون باید برطرف شود.
انتهای پیام/
شما می توانید این مطلب را ویرایش نمایید
این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید