امکان پیشبینی پیشرفت پارکینسون با هوش مصنوعی آی.بی.ام
به گزارش ایتنا و به نقل از Engadget، به تازگی مشخص شده است که هوش مصنوعی شرکت آی.بی.ام میتواند به خوبی روند رشد بیماری پارکینسون را پیشبینی کند که این امر میتواند برای پزشکان کمک بزرگی به حساب بیاید.
پیش از این بارها دیده شده بود که دانشمندان از هوش مصنوعی برای شناسایی سرطان، تومورها، مشکلات کلیوی و مواردی از ان دست استفاده کنند ولی همکاری محققان آی.بی.ام و بنیاد مایکل جی فاکس (MJFF) توانسته است تا با تحلیل نشانههای وقوع بیماری پارکینسون، این مورد را نیز برای پزشکان قابل پیشبینی سازد.
آی.بی.ام درباره این دستاورد اینچنین نوشته است: «هدف ما این است که بتوانیم از هوش مصنوعی برای کمک به مدیریت بیماران و طراحی ساختار درمانی استفاده کنیم. این اهداف برای ما بسیار مهم هستند زیرا علیرغم نوع و شدت ابتلا به پارکنسون، بیماران از مشکلات حرکتی در سطوحی مختلف رنج خواهند برد.»
این دستاورد بدون همکاری بنیادی ویژه برای مبارزه با پارکینسون ممکن نبوده است و در حقیقت این بنیاد به عنوان یک بخش از فعالیتهای بنیاد مایک جی فاکس و تحقیقات این بنیاد آغاز به کار کرده و در نهایت با آی.بی.ام برای بهبود عملکرد مشارکت داشته است.
در طول این تحقیقات، از دادههای مربوط به ۱۴۰۰ انسان استفاده شده است که این افراد بیشترین دادههای مربوط به پارکینسون از نظر شدت ابتلا و مدت زمان ابتلا را در خود جای داده بودند.
دادههای برداشت شده به یک مدل هوش مصنوعی ارائه شده است و این مدل توانسته است تا پترنهای شکل گیری این بیماری را از طریق نشانههای مخلتف تحلیل کرده و به نوعی ساختار منساب برای پیش بینی آن را مهیا سازد.
دانشمندان تخمین میزنند که در جهان بیشتر از ۶ میلیون نفر از بیماری پارکینسون رنج میبرند و در حال حاضر هیچ درمان قطعیای برای این بیماری وجود ندارد. محققان قصد دارند تا با کمک این ساختار هوش مصنوعی به پژوهشهای خود ادامه بدهند تا شاید بتوانند مشخصات این بیماری را در ریزترین سطح شناسایی کنند که این امر میتواند به کشف شدن درمانی برای این بیماری منتهی گردد.