با فرمولهای “اداری” نمیتوان اُمیکرون را کنترل کرد / خوشههای ابتلا شناسایی شوند
یک اپیدمیولوژیست با بیان اینکه در حال حاضر باید به سرعت در جای جای کشور خوشههای ابتلا به اُمیکرون را تشخیص دهیم، گفت: اگر اکنون هم کنترل و مدیریت را آغاز کنیم، باز طی دو تا چهار هفته آینده افزایش بستری و مرگومیر را خواهیم دید. با این حال میتوانیم این افزایش را کمرنگتر کرده و ارتفاع قله اپیدمی را کاهش دهیم.
دکتر حمید سوری در گفتوگو با ایسنا، درباره وضعیت تستگیری برای شناسایی مبتلایان به کرونای اُمیکرون در کشور، گفت: واریانت اُمیکرون بر اساس جهش بر روی اسپایک یا ژن S ویروس است. بنابراین تستهای PCR هایی که بر اساس ژن N هستند و قبلا برای واریانتهای دیگر کاربرد داشتند، اکنون در اُمیکرون زیاد جواب نمی دهند.
اُمیکرونِ PCR گریز
وی افزود: در عین حال واریانت اُمیکرون هم مقداری PCR گریز است. بنابراین باید از تستهای جدیدتری که بتواند واریانتهای بر اساس جهش S را تشخیص بدهد، استفاده کرد. البته خوشبختانه در کشور ما این کیتها آماده شده و میتوان از آنها استفاده کرد، منتها باید سریعا از آنها استفاده شود.
با فرمولهای اداری نمیتوان اُمیکرون را کنترل کرد
«زمان»؛ نگرانی اصلی
سوری تاکید کرد: یکی از مشکلاتی که درباره اُمیکرون داریم و خیلی مرا نگران میکند، بحث زمان است. با فرمولهای معمول اداری نمیتوان آن را کنترل کرد. به این صورت که بگوییم پنجشنبه و جمعه تعطیل است و شنبه موارد را بررسی کنیم، با این شیوه نمیتوان با این اپیدمی مقابله کرد، بلکه نیاز به یک نگاه جهادی وجود دارد. به هر حال دشمن حمله کرده و نمیتوان گفت که شنبه برای شناسایی و بررسی میآییم. باید توجه کرد که بیماری با سویه اُمیکرون به سرعت در حال گسترش است؛ به طوری که به صورت متوسط موارد ابتلا به صورت هفتگی سه تا پنج برابر میشوند.
لزوم افزایش تستهای تشخیصی اُمیکرونی
وی با بیان اینکه میزان تستهای تشخیصیمان هم در کشور باید افزایش یابد، اظهار کرد: در عین حال باید از تستهای مناسب اُمیکرون استفاده کنیم که منفیهای کاذبی که وجود دارد، به حداقل برساند. مهم این نیست که فقط یک بیمار را شناسایی کنیم، بلکه مهم این است که در جای جای کشور خوشههای ابتلا را تشخیص دهیم. این هم ممکن است تا چند روز آینده یا نهایتا یکی دو هفته آینده ارزش داشته باشد و بعد از آن ارزشش را از دست میدهد.
سوری با بیان اینکه حتی اگر همین حالا هم کنترل و مدیریت را آغاز کنیم باز طی دو تا چهار هفته آینده افزایش بستری و مرگومیر را خواهیم دید، گفت: مطمئنا طی دو تا چهار هفته آینده فراوانی بستری و مرگ ناشی از اُمیکرون در کشور افزایش مییابد. بنابراین باید حتما آمادگی کافی داشته باشیم. با این حال شدت و ضعف آن تفاوت دارد. اگر خوب کنترل کنیم میتوانیم این افزایش را کمرنگتر کنیم و ارتفاع قله اپیدمی را کاهش دهیم. هنوز برای اقدام دیر نشده، اما نیاز به اقدام سریع وجود دارد.
انتهای پیام