پنج تولید کننده واکسن کرونا در ایران تا کنون/اضافه شدن واکسنهای جدید؛ بزودی
رییس اداره بیماریهای قابل پیشگیری با واکسن وزارت بهداشت با بیان اینکه در ایران پنج تولیدکننده واکسن کرونا، تاییدیه سازمان غذا و دارو را دریافت کردهاند و بزودی واکسنهای دیگری هم اضافه خواهند شد، گفت: به این ترتیب نقطه قوتی در زمینه واکسن برای ماهها و سالهای آینده خواهیم داشت.
به گزارش ایسنا، اولین جلسه هم اندیشی و همفکری در راستای فرزند آوری و اقناع تزریق واکسن روز گذشته، با حضور مهندس محمد هاشمی رییس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و مدیران روابط عمومی های دانشگاه های علوم پزشکی سراسر کشور و خبرنگاران استانی به صورت ویدئو کنفرانس برگزار شد.
ایران و اندونزی در کشورهای اسلامی قابلیت تولید واکسن دارند
در این نشست دکتر سید محسن زهرایی – رییس اداره بیماریهای قابل پیشگیری با واکسن وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه واکسن به معنای استفاده از بخشی از میکروارگانیسم عامل بیماری زا به عنوان محرک سیستم ایمنی بدن است که فرد سالم دریافت میکند تا در آینده همچنان سالم بماند، گفت: به این معنا که اگر در آینده مواجهه پیدا کرد، قبل از اینکه میکروارگانیسم تکثیر پیدا کند و علائم بیماری ظاهر شود، سیستم ایمنی بدن جلوی آن را خواهد گرفت. این کار عملا بسیار ارزشمند، به عنوان پیشگیری سطح اولیه در نظر گرفته می شود.
وی ادامه داد: در واقع ما از آب بهداشتی استفاده میکنیم تا اینکه دچار بیماریهای گوارشی نشویم که این موضوع به عنوان پیشگیری سطح اول شناخته می شود. در مورد واکسن هم در واقع پیشگیری سطح اول است؛ به همین خاطر زمانی که به انسان سالم تزریق می شود باید طی پروسه ساخت و تولید نظارت بسیار دقیقی انجام شود. داروها را بسیاری از اوقات به دلیل اینکه افراد مجبور هستند، استفاده کنند و فرد بیمار است باید پیشگیری سطح دوم انجام شود که فرد دچار عوارض بیماری نشود؛ در نتیجه ممکن است گاهی اوقات سادهتر گرفته شود اما در مورد واکسن فرآیند بسیار سخت و پیچیدهای اعمال می شود. قابلیت تولید واکسن به همین خاطر در همه کشورها وجود ندارد، در کشورهای اسلامی می توان گفت عموما ایران و اندونزی این قابلیت را دارند.
پنج تولید کننده واکسن کرونا در ایران تا کنون
دکتر زهرایی در ادامه به تولید واکسن کرونا در ایران اشاره و اظهار کرد: خوشبختانه در ایران پنج تولیدکننده توانستهاند تاییدیه سازمان غذا و دارو دریافت کنند، ان شاءالله به زودی شاهد خواهیم بودیم که واکسنهای دیگر هم اضافه شوند، از این جهت نقطه قوتی در زمینه واکسن برای ماهها و سالهای آینده خواهیم داشت.
سرعت ارائه واکسیناسیون ما خوب است
رییس اداره بیماریهای قابل پیشگیری با واکسن وزارت بهداشت ادامه داد: تکنولوژی و توان تولیدی که برای واکسن کووید به کار گرفته شد قطعا زیرساخت بسیار خوبی را برای سایر واکسنهایی که نیاز داریم، فراهم کرده است. دسترسی ما به واکسن کمی نسبت به کشورهای توسعه یافته با تاخیر انجام شد، اما به هر حال وقتی دسترسی فراهم شد، سرعت ارائه خدمات واکسیناسیون ما خوب بود که این نشان دهنده فرهنگ مردم و مشارکت در برنامه واکسیناسیون است. خوشبختانه هم توانایی ارائه سیستم بالا بود و هم مردم مشارکت بسیار خوبی داشتند.
وی با تاکید بر اینکه زمان بسیار مهم و عامل تعیین کننده ای است، گفت: از آنجایی که ما واکسیناسیون را دیرتر آغاز کردیم درنتیجه زمان لازم است تا پوشش واکسیناسیون نوبت اول و دومان به میزان کشورهای توسعه یافته برسد اما سرعت ارائه واکسیناسیون ما خوب است. خوشبختانه ما در گروه سنی بالای ۵۰ سال در نوبت اول و دوم پوشش بسیار خوبی داریم؛ یعنی بالای ۹۰ درصد تزریق انجام شده است. از نظر درصد جامعه، بیشترین تعدادی که تاکنون دز سوم واکسن را دریافت کرده اند بالای ۵۰ سال است. در یک هفته اخیر گروه سنی بین ۴۰ تا ۵۰ سال بیشترین نوبت دز سوم را دریافت کرده اند و طبیعتاً گروه سنی پایینتر تا ۱۸ سال عقبتر هستند؛ چرا که واکسیناسیون آنها دیرتر شروع شده است.
زهرایی با اشاره به معترضان واکسن با بیان اینکه این موضوع محدود به ایران و یک تا دو کشور نیست، گفت: ۱۰۰ درصد نمی توان گفت که واکسن معجزه میکند، سویه جدید بوده و ممکن است تغییراتی داشته باشد به همین خاطر وزارت بهداشت هیچ موقع اعلام نکرده هر که واکسن دریافت کرده در مقابل کووید روئینتن شده است. موضوع مهمی که همواره باید مورد توجه قرار گیرد استفاده از ماسک و رعایت پروتکل های بهداشتی است. اکنون واکسن یکی از ابزارهای قوی است که داریم. مرگ و میر یکی از مهمترین مسائل در مقابله با کووید است که ما باید بتوانیم شدتش را پایین بیاریم. با وجودی که در یک ماه اخیر میزان بروز بیماری به اندازه زیادی در انگلستان و آلمان بالا رفته اما مرگومیر در این کشورها به اندازه پیکهای قبلی به هیچ وجه نبوده است. این امر میتواند تا حد بسیار زیادی نشان دهنده اثربخشی واکسیناسیون باشد.
مخالفت با واکسن قدمتی به طولانی بودن تولید واکسن دارد
رییس اداره بیماریهای قابل پیشگیری با واکسن وزارت بهداشت تصریح کرد: به همین خاطر ما همچنان تاکید داریم که واکسیناسیون انجام و دریافت دز سوم واکسن در اولویت قرار گیرد. از سوی دیگر باید به این نکته هم توجه شود که اگر واکسن دریافت کردیم نباید خیالمان راحت بوده و در تجمعات شرکت کنیم. در صورتی که نسبت به رعایت پروتکل های بهداشتی بیتوجه باشیم، ممکن است با پیک دیگری مواجه شویم. اکنون براساس احتمالات صحبت می کنیم؛ این ویروس به گونه ای است که نمی توان دقیق گفت. فعلا بر مبنای دانش روز و اطلاعاتی که داریم همین نمودارها و مسائل با ما صحبت می کنند. باید از همه ابزارهایی که می توانند به ما کمک کنند استفاده کنیم. یکی از بهترین آنها واکسن است؛ واکسن جایگزین اقدام دیگری نمی شود؛ واکسن جایگاه خود و دیگر پروتکلها هم جایگاه خود را دارند.
بنابر اعلام روابط عمومی وزارت بهداشت، وی در پایان با بیان اینکه مخالفت با واکسن قدمتی به طولانی بودن تولید واکسن دارد، عنوان کرد:حتی در کشورهای توسعه یافته غربی یا در کشورهای در حال توسعه فقیر آفریقایی هم این بحث وجود دارد. افرادی که واقعا مخالف واکسن هستند دو تا سه درصد بیشتر نیستند، اما پیام آنها به گونهای است که گویا ۲۰ تا ۳۰ درصد جامعه را تحت تاثیر قرار دادهاند. با وجود این مخالتها برآورد ما این است که برنامه واکسیناسیون در ایران جلو خواهد رفت.
انتهای پیام