استانداری که از فناوری حمایت میکند باید حمایت شود/نقش دولت در توسعه فناوری
معاون علمی و فناوری رییسجمهوری با اشاره به نقش دولت در توسعه فناوری، با بیان اینکه صنعت خودروی کشور صنعت نیست، بلکه کارخانهداری است، گفت: صنعت در جایی رشد میکند که طراحی صنعتی و تحقیق و توسعه در آن توسعه یابد.
به گزارش ایسنا دکتر سورنا ستاری امروز در آئین اختتامیه جشنواره تجلیل از پژوهشگران و فناوران برگزیده کشور با بیان اینکه گفتههای من در حوزه فناوری تکراری است، ولی باید این موضوعات دائما تکرار شود، افزود: یکی از این موارد مفهوم پیشرفت است. در زمانی که من مجری پروژه بودم، تصور میکردم مفهوم پیشرفت یک مفهوم سختافزاری است و با ایجاد کارخانه پیشرفت حاصل میشود.
وی ادامه داد: بعدها به این نتیجه رسیدم که پیشرفت مفهوم نرمافزاری است، ولی اکنون به این ایده رسیدم که مفهوم پیشرفت قبل از هر چیزی فرهنگی است و با اصلاح فرهنگ میتوانیم به پیشرفت برسیم.
ستاری با بیان اینکه ما در حوزه پیشرفت معکوس بالا آمدیم، اظهار کرد: این امر موجب شده صنعت خوروسازی ما صنعت نباشد، بلکه “کارخانهداری” است. صنعت در جایی شکل میگیرد که طرحی صنعتی و تحقیق و توسعه در آن باشد، ولی ما با کارخانهداری نیاز به دانشگاه و صرف سرمایه برای تربیت نیروی انسانی نداریم.
معاون علمی و فناوری رییسجمهوری ضرورت ایجاد ارتباط با صنعت و بازار را در تعامل دانست و خاطرنشان کرد: در این مسیر ما به اکوسیستم و نظام نوآوری نیاز داریم که این اکوسیستم در کشور راهاندازی شده است.
وی ایجاد حدود ۵۰ پارک علم و فناوری، بیش از ۶ هزار شرکت دانشبنیان، ۱۰ هزار استارتآپ و ۳۰۰ تا ۴۰۰ شتابدهنده تخصصی بخش خصوصی را از جمله این زیرساختها دانست و افزود: پارکهای فناوری جایی برای سرمایهگذاری بخش خصوصی هستند و در حال حاضر نسبت سرمایهگذاری بخش دولتی به خصوصی ۱۰ تا ۸ به یک است و این میزان در پارک فناوری پردیس یک به ۲۵ است.
معاون علمی و فناوری رییسجمهوری حضور بیش از ۴۵ شرکت فناور در بورس با ارزشگذاری ۵۰۰ تا ۶۰۰ میلیارد تومانی را از دیگر بخشهای اکوسیستم نوآوری عنوان کرد و یادآور شد: سال قبل یکی از شرکتها حدود ۴۰۰ میلیون تومان در بخش تحقیق و توسعه سرمایهگذاری کرد؛ اقدامی که در بخش دولتی کمتر رخ میدهد و این تفاوت سرمایهگذاری بخش دولتی و خصوصی است.
ستاری با اشاره به نقش دولت در توسعه زیستبوم با تاکید بر اینکه دولت باید در حوزه علوم پایه سرمایهگذاری کند، خاطر نشان کرد: برای تولید محصول باید در زیرساخت ها سرمایهگذاری شود.
رییس بنیاد ملی نخبگان، ایجاد معاونت فناوری در وزارت علوم را اقدامی پیشتازانه توصیف کرد و ادامه داد: حتما پارکهای علم و فناوری نیازمند حمایت بیشتری هستند.
ستاری با اشاره به اقدام برخی استانداریها در حمایت از فناوری بر حمایت ارزشمند از این افراد تاکید کرد و گفت: ما اخیرا مصوبهای در دولت گرفتهایم که بر اساس آن بخشی از ارزش افزوده به پارکها اختصاص مییابد.
انتهای پیام