ثبت ۲ رکورد تاریخی با انجام یک آزمایش در ایستگاه فضایی بینالمللی
فضانوردان ساکن ایستگاه فضایی بینالمللی برای دومین بار موفق به برداشت فلفلهای چیلی در فضا شدند.
به گزارش ایسنا و به نقل از بی ای، فضانوردان ایستگاه فضایی بینالمللی که طی یک آزمایش برای نخسین بار موفق به پرورش فلفلهای چیلی در فضا شده بودند اکنون برای بار دوم موفق به برداشت این فلفلهای چیلی و تهیه غذا با آنها شدند.
فضانوردان با انجام این آزمایش ناسا که شامل رشد و برداشت فلفل چیلی در فضا بود، دو رکورد جهانی را ثبت کردند. نخستین رکورد برای رشد محصولی در فضا که توسط آن تعداد زیادی از فضانوردان از آن در فضا تغذیه کردهاند بود و دیگری، رکورد انجام طولانیترین آزمایشی که تاکنون در ایستگاه فضایی بینالمللی(ISS) انجام شده، است.
این دومین باری است که فلفلهای چیلی در فضا رشد کردهاند. سایت بیزینس اینسایدر در ماه نوامبر گزارش داد که خدمه ایستگاه فضایی بینالمللی برای اولین بار از آنها برای تهیه تاکو(غذای مکزیکی)، گوشت بریان با تورتیا و سبزیجات استفاده کردهاند.
“مت رومین”(Matt Romeyn) محقق ارشد آزمایش فلفل در گفتگو با سایت بیزینس اینسایدر گفت که گروه تولید این محصول در ناسا انتظار نداشتند به این دو رکورد دست یابند.
به گفته رومین اگرچه برداشت فلفل چیلی در فضا در مقایسه با آزمایشهای زمینی کمی با تاخیر صورت گرفت اما فضانوردان در نهایت موفق شدند. فضانوردان در آزمایشی موسوم به “Plant Habitat-۰۴” به رشد فلفل در فضا پرداخته بودند. چندی پیش خدمه ایستگاه فضایی پس از ماهها، ثمره تلاشهای خود را که یکی از آنها رشد این فلفلها بود، دیدند. آزمایش پرورش فلفل یکی از پیچیدهترین آزمایشات رشد محصولات کشاوزی در فضا تا به امروز است چرا که دوره رشد این محصول طولانی بوده و پیش از رشد نیاز به گرده افشانی داشته است.
رومین گفت: با این آزمایش توانستیم کاری کنیم که تعداد بیشتری از فضانوردان فرصت بررسی این فلفلها را داشته باشند و علاوه بر فضانوردان ماموریت کرو-۲ فضانوردان ماموریت کرو-۳ نیز این فرصت را داشتند.
“مت رومین”(Matt Romeyn) محقق اصلی آزمایش PH-۰۴ پیشتر و در ماه مه گفته بود: این آزمایش به دلیل جوانهزنی طولانی و زمان رشد این محصول یکی از آزمایشهای پیچیده رشد گیاه در ایستگاه فضایی است. فلفل سرشار از ویتامین C و سایر مواد مغذی است. ویتامین C آنها حتی از برخی مرکبات نیز بیشتر است. این موارد باعث میشود فلفل یک گزینه عالی برای آزمایش در ایستگاه فضایی باشد. پرورش سبزیجات رنگی در فضا میتواند مزایای طولانی مدت خوبی بر سلامت جسمی و روانی فضانوردان داشته باشد.
رومین افزود: برای آزمایش اخیر، ابتدا انتظار میرفت که فلفلها طی مدت ۱۲۰ روز رشد کنند. با این حال، آنها در نهایت طی مدت ۱۳۷ روز رشد کردند و این طولانیترین آزمایش در فضا بود. رکورد طولانیترین آزمایش قبلی در سال ۲۰۱۶ و متعلق به رشد “گلهای آهاری”(zinnia flowers) طی مدت ۹۰ روز بود.
پس از برداشت فلفل چیلی، به نظر میرسد تاکو محبوبترین وعده غذایی فضانوردان در فضا باشد. کایلا بارون فضانور ماموریت کرو-۳ اسپیس ایکس اخیرا در حساب کاربری خود در شبکههای اجتماعی مانند فیسبوک و اینستاگرام تصاویری از فضانوردان که در حال خوردن این تاکوها بودند، منتشر کرد. بارون با انتشار این تصاویر نوشت: به لطف این فلفلها ما توانستیم تاکوی لذیذی را تهیه کنیم.
بذرها شامل بذر فلفل تند سبز هَچ(Hatch chile pepper) اسپانیولا نیومکزیکو با تندی متوسط بودند. این فلفل یکی از معدود گونههایی است که افراد به طور معمول آن را وقتی سبز و بعدها که به رنگ قرمز در میآید، مصرف میکنند. در آزمایشهای زمینی این فلفلها مناسب بودن خود برای استفاده در محیطهای کنترل شده را نشان دادند.
به گفته رومین، فلفلها تند بودند. او گفت: نشانهها حاکی از آن است که برخی از فلفلها تندتر از حد انتظار بودهاند که البته این امر با توجه به تاثیر ناشناختهای که ریزگرانش میتواند بر سطوح کپسایسین فلفلها داشته باشد، عجیب نیست.
کپسایسین یا کاپسِیسین(Capsaicin) مادهای شیمیایی تند موجود در فلفلهای چیلی است که گیاهانی از سرده کپسیکوم میباشند. این ماده در فلفلهای تند(سبز و قرمز) یافت میشود. علت اصلی تند بودن فلفلها همین ماده است و خوردن آن باعث افزایش دمای بدن و احساس گرمی میشود.
ناسا گفت: پس از آزمایش موفقیت آمیز فلفل در فضا و رشد این محصول، محصول بعدی که قصد داریم رشد دهیم گوجهفرنگی گیلاسی و آزمایش انواع جدیدی از سبزیجات برگدار است.
رومین در این باره گفت: زمانی که ما آزمایش پرورش فلفل در فضا را آغاز کردیم میدانستیم که کشت فلفل در فضای ریزگرانش فضا کار آسانی نیست اما این آزمایش نشان داد که ما در مسیر درستی برای تولید محصولات فضایی قرار داریم.
او افزود که هدف این آزمایشها تولید یک محصول پایدار و مناسب برای ماموریتهای طولانی مدت آینده همانند سفر به ماه و در نهایت مریخ است.
ناسا به تازگی چالشی جدید برگزار کرده بود و در آن از سازمانها و افراد جامعه خواسته بود تا جالبترین ایدههای خود در مورد نحوهی تغذیه فضانوردان در ماموریتهای فضایی را ارائه دهند.
ناسا در قالب چالش “غذای فضای عمیق”(Deep Space Food) از آشپزها، مشاغل کوچک و دانشآموزان دعوت کرد تا ایدههایشان در مورد تولید غذا برای فضانوردان را به اشتراک بگذارند و برای گروههای برنده جایزه ۲۵ هزار دلاری در نظر گرفته شد.
برخی از ایدههای برگزیده شامل مواردی چون: رشد ریزجلبک در فضا و خشک کردن آنها و استفاده به عنوان اسنکهای ترد، تولید غذا از سلول حشرات به جای استفاده از گوشت، ایجاد یک سیستم همزیستی از جلبک، مخمر، قارچ و گیاهانی که در خاک مصنوعی چاپ سهبعدی شده رشد میکنند، سیستم فتوسنتز مصنوعی و سیستمی که از پلاستیک و ضایعات زیستی به عنوان منبع کربن برای تولید محصول استفاده میکنند، بود.
انتهای پیام