داروی سرطان روزنه امید بیماران مبتلا به آلزایمر میشود
ملانی مکرینولز، یکی از نویسندگان این مطالعه و استادیار دانشگاه ایالتی پنسیلوانیا، میگوید: «تحقیقات نشان میدهد در حال حاضر از مجموعه داروهایی که برای درمان سرطان ساخته شدهاند مهارکنندههای ایدو۱ در هدف قرار دادن و درمان آلزایمر قابلیت بسیار دارند.»
به گزارش نیویورکپست، پژوهشگران دانشگاه ایالتی پنسیلوانیا و دانشگاه استنفورد دریافتهاند که توقف «مهارکننده ایدو۱» به احیای سوختوساز سالم گلوکز در «آستروسیتها» (اختریاختهها) کمک میکند. آستروسیتها بیشترین سلولهای مغز انسان را تشکیل میدهند.
گلوکز شکلی از قند است که سوخت بسیاری از فرایندها را بهمنزله اولین منبع انرژی مغز تامین میکند. سطوح پایین گلوکز ممکن است عملکرد مغز را مختل کند و تشنج، از دست دادن هوشیاری و حتی آسیب دائمی مغز را به دنبال داشته باشد.
پراوینا پراساد، دانشجوی دکترا در دانشگاه پنسیلوانیا و نویسنده مقاله، توضیح میدهد: «ما نشان میدهیم که با هدف قرار دادن سوختوساز مغز نهتنها میتوانیم پیشرفت آلزایمر را کاهش دهیم، که میتوانیم روند آن را معکوس کنیم.» یافتههای بهدستآمده نشان میدهد که مهارکنندههای «ایدو۱» علاوه بر سرطان بر زوال عقل، پارکینسون و اختلالات عصبی پیشرونده هم تاثیر مثبت میگذارند.
آلزایمر شایعترین نوع زوال عقل است که با علائمی مانند از دستدادن حافظه، سردرگمی و تغییرات رفتاری همراه است. هیچ درمان مشخصی برای این بیماری وجود ندارد، اما داروها میتوانند به مدیریت علائم یا کاهش سرعت پیشرفت این بیماری در مراحل اولیه کمک کنند.