کتاب صوتی خاطرات رهبر انقلاب به زبان انگلیسی رونمایی شد/ سلول شماره ۱۴ با محتوایی مبتنی بر معنویت و عدالت
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری فارس، کتاب صوتی سلول شماره ۱۴ به زبان انگلیسی روز پنجشنبه بیست و هشتم اردیبهشت ماه با حضور جمعی از پژوهشگران و شخصیتهای فرهنگی در بخش ناشران خارجی نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران رونمایی شد.
فؤاد ایزدی، استاد دانشگاه تهران در حوزۀ مطالعات آمریکا در مراسم رونمایی از کتاب صوتی سلول شمارۀ ۱۴ با اشاره به اینکه کتاب خاطرات رهبر انقلاب اسلامی در آمریکا مخاطبان زیادی دارد که شوق وافری نسبت به مباحث و محتوای آن از خود نشان میدهند، گفت: ما باید سعی کنیم این کتاب و محصولاتی از این دست را به آنها برسانیم.
استاد دانشکده مطالعات جهان با اشاره به عبارت وزیر فرهنگ ونزوئلا دربارۀ این کتاب یعنی (لیبرو اتومیکو) یا (کتاب اتمی)، گفت: اینکه وزیر فرهنگ ونزوئلا این کتاب را کتاب اتمی خوانده در واقع اشارهایست به اینکه چنین کتابی با چنین محتوا قادر است موجب تحول عظیم شود.
ایزدی با اشاره به پیام کتاب برای جهان امروز و کسانی که از نظام سرمایهداری به ستوه آمدهاند، افزود: این اثر برآمده از نوعی جهانبینی است که در کنار رد نقاط ضعف آن مکاتب سرمایهداری و کمونیسم، دارای نگاه جدیدی بر مبنای معنویت و عدالت است.
در ادامۀ این مراسم حسن توکلی گویندۀ کتاب صوتی به زبان انگلیسی دربارۀ روایت جذاب کتاب، گفت: کتاب سلول شمارۀ ۱۴ مخاطب را با خود همراه میسازد و زمانی که کتاب را به دست میگیری و میخوانی دیگر نمیتوانی از آن جدا شوی. برای من این کتاب بسیار جذاب بود و هست.
مهدی شاملو مدیر شبکۀ رادیوی اینترنتی ایران صدا نیز با اشاره به اهمیت و نقش کتاب صوتی برای مخاطبان امروز دربارۀ نسخۀ صوتی کتاب سلول شمارۀ ۱۴ گفت: در تولید و طراحی صوتی این کتاب سعی شد در کنار انتقال محتوا، حس راوی اثر نیز به خواننده منتقل شود و گویندۀ کتاب به شیوۀ داستانگویی کتاب را برای شنوندگان روایت کند.
مونا شکری تهیه کنندۀ کتاب صوتی با اشاره به روایت جذاب کتاب، گفت: این کار برای من بسیار جذاب بود و خوانندۀ اثر را با سیر مبارزاتی پر فراز و نشیب رهبر معظم انقلاب اسلامی آشنا میسازد، لذا در تهیۀ نسخۀ شنیداری این اثر سعی شد با استفاده از موسیقی، افکت و صدای محیط، برای بخشهای مختلف آن نوعی پرسپکتیو صوتی ایجاد شود تا شنونده بتواند فضای روایت را بهتر احساس کند.
در ادامۀ مراسم، بخشی از مقالۀ سعید رضا عاملی، استاد دانشگاه تهران دربارۀ کتاب ارائه شد. دبیر سابق شورای عالی انقلاب فرهنگی سلول شماره ۱۴ را توصیف زندگی فردی دانست که از یکسو از خانواده علم و دانش است و از سوی دیگر از خانوادهای است که همواره در راه احیای ارزشهای والای الهی کوشیده است. زندانی سلول ۱۴ فردی فرهیخته است که از زندان جسم رهایی یافته و دارای روحیه آزادیخواهی است. زندانی در سلول ۱۴ کسی نیست جز سید علی خامنهای که بیش از نیم قرن با استعمار و استکبار مبارزه کرده و همچنان برای حفظ استقلال کشورهای اسلامی و جامعه مظلوم جهان مبارزه میکند. خانواده او اعم از پدر و مادر و اجدادش افرادی بودند که با ظلم مبارزه کردند و برای رسیدن به عدالت و زدودن ظلم از جامعه استقامت کردند. او فرزند نجف، مشهد، تبریز و از همه مهمتر فرزند انقلاب اسلامی است که تمام وجودش را وقف تغییر مسیر تاریخ کرد. اهل جهاد و ایثار، نه تنها در سلول ۱۴، که در تمام مراحل زندگی. او بیش از ۴۰ سال با جسم شکنجه شده و رنجور خود، آهی بر دل دشمنان بشریت و دین گذاشت.
کتاب سلول ۱۴ فضایی معنوی و الهی را به تصویر میکشد که با وجود خطرات، زندگی مبتنی بر فرمان الهی در آن ترسیم شده است. مؤمنی که قرآن را از مادرش آموخته و از زبان مادرش با ادبیات فاخر آشنا شد و آیین مبارزه برای احقاق یک ملت را از پدر و مادر و مبارزان نمادین دوران انقلاب همچون امام خمینی (ره)، سید جمالالدین اسدآبادی و شهید محمد خیابانی فرا گرفت. موضوع کتاب سلول شماره ۱۴ مردی بزرگ با ایمان برجسته است که نمادی از خرد، ایمان، صبر و حرکت مستمر تا پیروزی است. او با درایت، راه موفقی را براساس صراط مستقیم در اسلام طی کرد و تمدن نوین اسلامی را مشی و روش خود قرار داد. او با ایمان به خداوند متعال و کتاب خدا به عنوان مبنای اصلی نهضت ایمانی، اصول مقابله با جهل و استکبار را رعایت کرد. با صبر و بردباری و پایداری در گفتار و کردار شریعتمدار، خستگیناپذیر به سوی راه خدا و راه ظلمزدایی از جامعه و تلاش برای برقراری و تأمین عدالت فردی و اجتماعی حرکت کرد.
به همه کسانی که به دنبال الگویی مؤثر برای احیای ارزشهای الهی و استعمارزدایی از ذهن و عمل و مبارزه با ظلم و بیعدالتی و قومگرایی و نژادپرستی هستند، مطالعه سلول ۱۴ و دنبال کردن چنین نقشآفرینی در عمل را توصیه میکنم. خواننده در لحظات خواندن این کتاب حس غرور و افتخار برای حیات پیدا میکند.
محقق و مدرس دانشگاه، حجتالاسلام محمدسعید بهمنپور نیز کتاب سلول شماره ۱۴ را اثری جذاب برای خواندن دانست؛ اثری الهامبخش و شوقآور که علیرغم روایت آن که گاه غمانگیز است، صرفاً یک کتاب نیست، بلکه درسی است برای آموختن و نشاندهندۀ آن است که چگونه یک انسان با صبر و پایداری و عزم به سوی وصول به اهداف حرکت میکند. این کتاب قطعهای نیروبخش است.
در مراسم رونمایی از کتاب صوتی سلول شمارۀ ۱۴ به زبان انگلیسی، بخشهایی از کتاب برای بازدیدکنندگان و حضار در جلسه توسط گویندۀ کتاب ارائه شد. ترجمۀ انگلیسی کتاب «خون دلی که لعل شد» به زبان انگلیسی با عنوان «سلول شمارۀ ۱۴» سال ۱۴۰۰ در انگلستان منتشر شد و تاکنون دوبار تجدید چاپ شده است.
پایان پیام/