فضانوردان روسی در حال آماده شدن برای بازگشت به زمین هستند
فضانوردان ماموریت “اکسپدیشن ۶۷” (Expedition 67) به نامهای اولگ آرتمیف، دنیس ماتویف و سرگئی کورساکوف در حال بازگشت به خانه هستند.
به گزارش ایسنا و به نقل از اسپیس، این سه فضانورد روسی پنجشنبه (۲۹ سپتامبر) به زمین بازخواهند گشت و افراد علاقهمند میتوانند کل عملیات را به صورت زنده تماشا کنند.
فضانوردان “ماموریت اکسپدیشن ۶۷” امروز با فضاپیمای روسی سایوز از ایستگاه فضایی بین المللی (ISS) به زمین باز خواهند گشت.
ناسا گفت: فضاپیمای سایوز MS-21 آنها قرار است امروز در ساعت ۳:۳۴ بامداد به وقت منطقه زمانی شرقی (۱۱:۰۴ به وقت تهران) از ماژول پریچال ایستگاه فضایی بینالمللی جدا شود و در ساعت ۶:۵۷ صبح به وقت منطقه زمانی شرقی (۱۴:۲۷ به وقت تهران) به قزاقستان، خارج از شهر جزقازغان برسد.
علاقهمندان به فضا میتوانند پخش زنده عملیات جداشدن و ورود مجدد را هم در سایت اسپیس، هم از طریق تلویزیون و وبسایت ناسا مشاهده کنند. برنامه زنده جداشدن در ساعت ۳:۱۵ بامداد به وقت منطقه زمانی شرقی (۱۰:۴۵ به وقت تهران) آغاز خواهد شد و پوشش فرود هم در ساعت ۵:۴۵ صبح به وقت منطقه زمانی شرقی (۱۳:۱۵ به وقت تهران) خواهد شد.
پرتاب این سه نفر به ایستگاه فضایی بینالمللی در ۱۸ مارس کمتر از یک ماه پس از آغاز تهاجم روسیه به اوکراین انجام شد. فضانوردان ماموریت اکسپدیشن ۶۷ در طول این ماموریت، پیادهرویهای فضایی متعددی را برای آمادهسازی و ادغام بازوی رباتیک اروپایی در بخش روسی ایستگاه فضایی انجام دادند و به قابلیتهای رباتیک مورد استفاده بازوی Canadarm2 کانادا و بازوی ماژول Kibo ژاپن افزودند.
در طی مراسم تغییر فرماندهی در روز چهارشنبه (۲۸ سپتامبر)، به نظر میرسید که آرتمیف، فرمانده ماموریت اکسپدیشن ۶۷ به جنگ جاری اشاره کرد. او گفت: در پایان، جنگ ما در همه جا به پایان خواهد رسید.
سامانتا کریستوفورتی (Samantha Cristoforetti) ، فرمانده ماموریت اکسپدیشن ۶۸، اولین زن اروپایی است که فرماندهی ایستگاه فضایی بینالمللی را برعهده دارد و پنجمین اروپایی است که به طور کلی این کار را انجام میدهد. پس از خروج اولگ آرتمیف (Oleg Artemyev)، دنیس ماتویف (Denis Matveev) و سرگئی کورساکوف (Sergey Korsakov)، او ایستگاه فضایی بینالمللی را به همراه فضانوردان ناسا رابرت هاینز، جسیکا واتکینز و کیل لیندگرن و فرانک روبیو به همراه فضانوردان روسی سرگئی پروکوپیف و دیمیتری پتلین اداره خواهد کرد.
ماموریت سرنشیندار بعدی به ایستگاه فضایی بین المللی کرو-۵ است که قرار است از مرکز فضایی کندی ناسا در فلوریدا پرتاب شود. اسپیس ایکس و ناسا در حال برنامهریزی برای پرتاب ماموریت سرنشیندار”کرو-۵” (Crew-۵) در ۳ اکتبر (۱۱ مهرماه) به ایستگاه فضایی بینالمللی (ISS) بودند، اما گویا “طوفان ایان” (Hurricane Ian) برنامه آنها را بههم ریخته است.
در ابتدا قرار بود این ماموریت ۳ اکتبر از مجتمع پرتاب ۳۹ پایگاه فضایی کندی (KSC) در فلوریدا به فضا پرتاب شود، اما “طوفان ایان” که در حال حاضر به عنوان یک طوفان قدرتمند رده ۳ از سمت شمال به سمت فلوریدا در حال چرخش است، این پرواز برنامهریزیشده را حداقل ۲۴ ساعت به تعویق انداخت و حال این پرتاب به ۴ اکتبر موکول شده است.
براساس اعلام مقامات ناسا، گروههای پشتیبان این ماموریت به نظارت بر تأثیرهای “طوفان ایان” در سواحل فضایی و مرکز فضایی کندی ناسا در فلوریدا ادامه خواهند داد و میتوانند در صورت لزوم تاریخ پرتاب را دوباره تنظیم کنند. موشک فالکون ۹ و کپسول دراگون که مسئول بردن خدمه به فضا هستند نیز در مجتمع پرتاب ۳۹ پایگاه فضایی کندی ایمن هستند.
اگر برنامههای فعلی انجام شود، فضانوردان ماموریت سرنشیندار کرو-۵ روز جمعه ۳۰ سپتامبر (۸ مهرماه) از مرکز فضایی جانسون ناسا در هیوستون به مجتمع پرتاب ۳۹ پایگاه فضایی کندی خواهند رسید. قرار دادن فالکون ۹ و دراگون به سکوی پرتاب تقریبا در همان زمان اتفاق خواهد افتاد؛ البته این امر مشروط بر این است که هوا برای پرواز احتمالی در ۴ اکتبر (۱۲ مهرماه) به اندازه کافی خوب باشد.
فضانوردان ناسا شامل نیکول مان (Nicole Mann) و جاش کاسادا (Josh Cassada) به همراه کویچی واکاتا (Koichi Wakata) از آژانس فضایی ژاپن و آنا کیکینا (Anna Kikina) از آژانس فضایی روسیه موسوم به روسکاسموس، از خدمه ماموریت سرنشیندار کرو-۵ هستند و قرار است برای اقامت پنج ماهه به ایستگاه فضایی بینالمللی (ISS) بروند.
کیکینا اولین فضانورد روسی خواهد بود که با فضاپیمای کرو دراگون اسپیس ایکس به فضا پرواز میکند، زیرا فضانوردان این کشور معمولا با استفاده از فضاپیمای سایوز خود بین زمین و ایستگاه فضایی جابهجا میشوند.
این چهار مسافر فضایی علاوه بر آشنایی با سیستمهای ایستگاه فضایی، آموزش پیادهروی فضایی دیدهاند که برای ارتقای ایستگاه فضایی بینالمللی یا حفظ تجهیزات فعلی آن انجام میشود. دروس زبان روسی برای سه خدمه غیر روسی نیز بخشی از این آموزش بوده است. علاوه بر آن مهارتهای رباتیک، پرواز جت T-۳۸ و علوم نیز به آنها آموزش داده شد.
کاسی رودریگز (Cassie Rodriquez) افسر ارشد آموزش خدمه کرو-۵ در مرکز جانسون، در اظهاراتی که در وبسایت ناسا منتشر شده است، گفت: ما واقعاً روی آنچه آنها برای انجام مأموریت در ایستگاه فضایی نیاز دارند، تمرکز میکنیم.
به گفته رودریگز، فضانوردان در معرض سناریوهایی قرار گرفتهاند که آنها را قادر میکند مهارتهای کار گروهی خود را توسعه دهند. اینکه چگونه در شرایط بسیار پر استرس و خطرناک با افراد دیگر زندگی و کار کنند. آنها توانایی رهبری، سرسختی و تمرکز را در هر کاری که انجام میدهند، نشان دادهاند.
انتهای پیام