ناسا در حال بررسی ۴ ماموریت جدید در حوزه اخترفیزیک
ناسا اعلام کرده است که در حال بررسی چهار ماموریت جدید برای مطالعه مواردی مربوط به حوزه اخترفیزیک است.
به گزارش ایسنا و به نقل از دیجیتالترندز، هر یک از این ماموریتها برای یک مطالعه مفهومی ۹ ماهه تأمین مالی شدهاند و پس از آن دو مورد از آنها برای پرتاب در سال های ۲۰۲۷ و ۲۰۲۸ انتخاب میشوند.
این چهار مأموریت موضوعاتی از جمله مطالعه آسمان در محدوده فرابنفش برای کسب اطلاعات در مورد تکامل کهکشانها، استفاده از تلسکوپهای حساس پرتو ایکس و فرابنفش برای مطالعه رویدادهای کوتاه مانند انفجارهای ابرنواختری، کاوش تقریباً کل آسمان برای یافتن انفجار پرتوهای گاما و مطالعه انفجارهای پرتو گاما از ایستگاه فضایی بینالمللی را پوشش میدهند.
این مفاهیم بخشی از برنامه کاوشگران ناسا در مقیاس متوسط(NASA’s medium-scale Explorers Program) هستند.
توماس زوربوکن(Thomas Zurbuchen)، معاون مدیر مأموریت علمی ناسا در مقر این این سازمان در واشنگتن، در بیانیهای گفت: برنامه کاوشگران ناسا سنت افتخارآمیزی در حمایت از رویکردهای نوآورانه در علوم منحصر به فرد دارد و انتخاب این ماموریتها نیز با همین هدف انجام شده است. از مطالعه تکامل کهکشانها گرفته تا رویدادهای انفجاری و پرانرژی، این ماموریتها در حوزه خود برای کشف ناشناختهها در جهان ما الهامبخش هستند.
اخترفیزیک موضوعی است که همیشه به اندازه موضوعاتی مانند علوم سیارهای مورد توجه عمومی قرار نمیگیرد، اما درک اجرام نجومی، از اجرام کوچکتر مانند سیارات و قمرها تا کل کهکشانها و نحوه تعامل آنها بسیار اهمیت دارد. برنامه کاوشگران پروژههایی در موضوعاتی مانند ژئوفیزیک، هلیوفیزیک و اخترفیزیک را تامین مالی میکند.
ماموریتهای قبلی برنامه کاوشگران شامل تلسکوپ فضایی فروسرخ نئووایز(NEOWISE)، که برای اولین بار یک دنبالهدار معروف نزدیک به زمین را مشاهده کرد، تلسکوپ پرتو ایکس نیوستار (NuSTAR) که یک پدیده فضایی عجیب را در طول موج پرتو ایکس شناسایی کرد و ماهواره نقشهبردار فراخورشیدی گذران یا به اختصار انگلیسی TESS که بیش از ۵۰۰۰ سیاره فراخورشیدی را کشف کرده است، میشود. این برنامه همچنین شامل ماموریتی موسوم به “SPHEREx” است که قرار است کل آسمان را برای بررسی منشا کیهان کاوش کند. این رصدخانه فضایی قرار است در سال ۲۰۲۵ به فضا پرتاب شود.
ایده این برنامه تأمین بودجه ماموریتهای نسبتاً کم هزینه است، بنابراین مأموریتهایی که به تازگی انتخاب شدهاند تحت برنامه کاوشگران، بدون احتساب وسیله نقلیهای که آنها را به فضا خواهد برد، بودجه کلی ۳۰۰ میلیون دلاری دریافت خواهند کرد.
انتهای پیام