» آخرین اخبار » فناوری » ناسا امکان ردیابی ماموریت “آرتمیس ۱” را فراهم می‌کند
ناسا امکان ردیابی ماموریت “آرتمیس ۱” را فراهم می‌کند

ناسا امکان ردیابی ماموریت “آرتمیس ۱” را فراهم می‌کند

مرداد ۲۹, ۱۴۰۱ 0۰


ناسا امکان ردیابی زنده ماموریت “آرتمیس ۱”(Artemis I) را برای مردم سراسر جهان فراهم کرده است تا در لحظه بتوانند پیشروی فضاپیمای “اوریون” را تا مدار ماه و بازگشت به زمین مشاهده کنند.

به گزارش ایسنا و به نقل از دیلی‌میل، تنها ۱۰ روز تا پرتاب ماموریت بازگشت ناسا به کره ماه موسوم به “آرتمیس ۱” باقی مانده است.

اکنون گزارش شده است که آژانس فضایی ایالات متحده راهی را برای عموم مردم برای ردیابی پیشروی این فضاپیما در لحظه و به صورت زنده فراهم کرده است.

یک ابزار آنلاین به مردم سراسر دنیا این امکان را می‌دهد که فضاپیمای “اوریون”(Orion) را در سفر شش هفته‌ای به مدار ماه و بازگشت به زمین، رصد کنند.

این وبسایت موسوم به “AROW”، تصاویر، داده‌ها و آخرین اخبار را در مورد این ماموریت از یک دقیقه پس از جدا شدن از مرحله فوقانی موشک SLS که دو ساعت پس از آغاز پرتاب فرامی‌رسد، ارائه می‌دهد و در عین حال به علاقه‌مندان فضا اجازه می‌دهد به شکل دقیق ببینند که “اوریون” کجاست و فاصله آن از زمین، فاصله آن از ماه، مدت مأموریت و موارد دیگر را ردیابی کنند.

ناسا می‌گوید: وب‌سایت AROW داده‌های جمع‌آوری و ارسال ‌شده توسط حسگرهای “اوریون” به مرکز کنترل مأموریت در مرکز فضایی جانسون ناسا در هیوستون را در طول پرواز خود نمایش می‌دهد.

هنگامی که “اوریون” به تنهایی پرواز می‌کند، وبسایت AROW اطلاعات زنده را به کاربران ارائه می‌دهد.

فضاپیمای “اوریون” پس از پرتاب بر فراز موشک جدید “سیستم پرتاب فضایی”(SLS) ناسا از مرکز فضایی “کندی” در فلوریدا در تاریخ ۲۹ اوت، بیش از ۲۵۰ هزار مایل از زمین فاصله خواهد گرفت و به مدار ماه پرواز خواهد کرد و به فاصله ۶۲ مایلی سطح ماه خواهد رسید.

ناسا اعلام کرده است این فضاپیما که توسط شرکت “لاکهید مارتین” ساخته شده است، بیشتر از هر فضاپیمای دیگری بدون متصل شدن به یک ایستگاه فضایی در فضا می‌ماند و سریع‌تر و چابک‌تر از همیشه به خانه بازمی‌گردد.

این ماموریت برای نشان دادن آمادگی موشک SLS و کپسول “اوریون” برای حمل فضانوردان طراحی شده است.

“ست لمبرت” موسس وبسایت AROW در بحث درباره این وبسایت جدید گفت: این یک راه واقعاً قدرتمند برای تعامل با مأموریت و درک محدوده کاری است که ناسا در تلاش است با “آرتمیس ۱” به انجام برساند.

ناسا همچنین فاش کرد که داده‌های موقعیت مکانی “اوریون” را به ‌طور رایگان در اختیار دوستداران اطلاعات، هنرمندان و خلاقان قرار می‌دهد تا اپلیکیشن‌های مرتبط با آن را بسازند.

این شرکت اضافه کرد که در حالیکه وبسایت AROW برای ماموریت‌های آتی “آرتمیس” توسعه داده شده است، ممکن است از همین فناوری برای ارائه تصاویری از سایر مأموریت‌های فضایی در آینده نیز استفاده شود.

وب‌سایت AROW یک روز قبل از پرتاب “آرتمیس ۱” در وب‌سایت ناسا فعال می‌شود.

اگر “آرتمیس ۱” موفقیت‌آمیز باشد، ناسا “آرتمیس ۲” را در اوایل سال ۲۰۲۴ به سفری به مدار ماه، این بار همراه با فضانوردان به فضا خواهد فرستاد.

ماموریت “آرتمیس ۳” نیز قصد دارد ۴ فضانورد را به مدت حداکثر ۲۱ روز روی ماه فرود بیاورد.

هر دو ماموریت نخست، پروازهای آزمایشی برای نشان دادن قابلیت فناوری و توانایی‌های “اوریون”، موشک SLS و ماموریت “آرتمیس” هستند، قبل از اینکه ناسا یک بار دیگر انسان را روی ماه فرود بیاورد.

خدمه ماموریت “آرتمیس ۳” شامل اولین زن و اولین فرد رنگین پوستی خواهد بود که روی سطح ماه قدم خواهند گذاشت.

۱۰ محموله ثانویه به اندازه جعبه کفش به نام “تاسواره”، در ماموریت “آرتمیس ۱” به فضا می‌روند و چندین تحقیق دیگر درون فضاپیمای “اوریون” در طول این پرواز آزمایشی انجام خواهند گرفت.

هر یک از این محموله‌ها آزمایش‌های علمی و فناوری را در اعماق فضا انجام می‌دهند و درک ما را از علم قمری، پیشرفت‌های فناوری و تشعشعات اعماق فضا افزایش می‌دهند.

آژانس فضایی ایالات متحده پنجشنبه ۱۸ اوت، موشک SLS و فضاپیمای “اوریون” را روی سکوی پرتاب ۳۹B در فلوریدا قرار داد که این فرآیند به صورت زنده پخش شد.

اکنون ۱۰ روز دیگر در روز دوشنبه ۲۹ اوت، پنجره پرتاب “آرتمیس ۱” بین ساعت ۱۷:۰۳ تا ۱۹:۰۳ به وقت ایران باز می‌شود.

انتهای پیام



منبع

به این نوشته امتیاز بدهید!

ایسنا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

×