نیویورک تایمز؛ پشت پرده ظهور ناگهانی «حسین الشیخ» به عنوان جانشین عباس
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری فارس، «حسین الشیخ» عضو کمیته مرکزی جنبش فتح فلسطین که به اعتقاد بسیاری از ناظران و تحلیلگران سیاسی تلاش دارد تا خود را برای تصدی پست ریاست تشکیلات خودگردان فلسطین آماده کند، با ادبیاتی قابل تامل به سوالات خبرنگار روزنامه آمریکایی نیویورکتایمز پاسخ داد.
وی در پاسخ به سوالی در خصوص اینکه چرا اخیرا به عنوان دبیر کمیته اجرایی سازمان آزادیبخش فلسطین منصوب شده نه انتخاب، گفت که کارنامه و سابقه فعالیتش به وی مشروعیت رهبری مردم فلسطین را میدهد.
الشیخ گفت: «شما با شخصی صحبت میکنید که کل سابقهاش حول محور مبارزات مردم فلسطین میچرخد. من دقیقا میدانم که چگونه مردمم را به مسیر درست برگردانم».
وی در پاسخ به اینکه چرا برای پست جدید منصوب شده و تصدی این پست از طریق انتخاب نبود، گفت: «سابقه و کارنامهام، به من مشروعیت این رهبری را میدهد».
نیویورک تایمز با انتشار این گفتوگو نوشت: «الشیخ سالها بر روابط روزمره فلسطینیها در کرانه باختری اشغالی و ارتش اسرائیل نظارت داشت، نقشی که او را در میان مردم منفور کرد، اما “محمود عباس” رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین از آن حمایت کرد».
در ماه می گذشته، محمود عباس، الشیخ را به یکی از بالاترین مناصب سازمان آزادیبخش فلسطین رساند و وی را به عنوان دبیر کمیته اجرایی آن منصوب کرد. اگرچه عباس ۸۷ سال سن دارد، اما جانشین مشخصی برای ریاست تشکیلات خودگردان فلسطین که بخشهایی از کرانه باختری را اداره می کند که ۲.۷ میلیون فلسطینی در آن زندگی می کنند، ندارد.
الشیخ در ادامه این مصاحبه گفت: «باور ندارم که اسرائیل برای پایان دادن به اشغالگری جدی باشد، بنابراین فلسطینیها چارهای جز ادامه فعالیت در شرایط فعلی ندارند».
وی با بیان اینکه قطع روابط با رژیم صهیونیستی یا انحلال تشکیلات خودگردان ممکن است به یک خلاء امنیتی ختم شود که وضعیت فلسطینیان را بدتر از آنچه اکنون هستند به همراه خواهد داشت، افزود: «اگر من بخواهم تشکیلات خودگردان فلسطین را از بین ببرم، جایگزین چیست؟ جایگزین خشونت، هرج و مرج و خونریزی است. من عواقب این تصمیم را میدانم. میدانم که فلسطینیها بهای آن را خواهند پرداخت».
به نوشته نیویورک تایمز، «ظهور ناگهانی الشیخ، تحلیلگران و دیپلمات ها را به این پرسش واداشته است که آیا قرار است وی جانشین عباس شود و تدارکات لازم در این زمینه در حال انجام است؟».
در ادامه این گزارش آمده است: «ترفیع های سریع او، تعامل معمول او با مقامات اسرائیلی، و ثروت او – خانواده اش دارای املاک پرسود و یک شرکت تجاری هستند – الشیخ را هدف انتقاد فلسطینیها قرار داد، حتی در یکی از عکسهایی که در شبکههای اجتماعی بسیار دست به دست چرخید، سر او بر روی بدن یک ژنرال اسرائیلی گذاشته شده و بر روی او نوشته شده: سخنگوی اشغالگر».
این روزنامه آمریکایی با اشاره به آخرین نظرسنجی صورت گرفته درباره ریاست بعدی تشکیلات خودگردان فلسطین، نوشت: «جدیدترین نظرسنجی نشان می دهد که تنها ۳ درصد از فلسطینیها می خواهند الشیخ رهبر بعدی آنها باشد، و حدود سه چهارم فلسطینی ها با ارتقای رتبه او در ماه می و انتصابش به عنوان دومین مقام در سازمان آزادیبخش فلسطین مخالف بودند».
بر اساس این گزارش، اما حامیان الشیخ میگویند که وی مرد لحظات دشوار است. وی یک فرد عملگراست که میتواند زندگی روزمره فلسطینیها را در عصری که هدف بزرگتر یعنی تشکیل یک کشور مستقل مانند همیشه بسیار دوردست به نظر میرسد، بهبود بخشد».
«دانیل شاپیرو» سفیر سابق آمریکا در فلسطین اشغالی به نیویورک تایمز میگوید که الشیخ از سوی مقامات اسرائیلی و آمریکایی تحسین شده است.
وی مدعی شد: «او فردی جدی است و مقامات آمریکایی دریافتند که میتوانند با او همکاری کنند و مقامات اسرائیلی نیز همین موضوع را دریافتند».
در ادامه گزارش نیویورک تایمز آمده است: «برخی فلسطینیها دقیقاً به همین دلیل از الشیخ عصبانی و ناراضی هستند و میگویند که مؤسسات آنها در کرانه باختری به پیمانکاری فرعی برای اشغالگران تبدیل شدهاند و سرویسهای امنیتی فلسطین در آرامش به سرویسهای اطلاعاتی اسرائیل کمک میکنند تا فلسطینیهایی را که متهم به ستیزهجویی (مقاومت) هستند، هدف قرار دهند».
اما «سامر السنجلاوی» فعال فلسطینی جدا شده از جنبش فتح درباره الشیخ به این روزنامه آمریکایی میگوید که الشیخ به عنوان جانشین عباس انتخاب نشده است. تنها منبع قدرت اوف خود عباس است و با رفتن عباس، قدرت الشیخ نیز از بین خواهد رفت.
در پایان این گزارش آمده است: «تشکیلات خودگردان فلسطین از سال ۲۰۰۶ تاکنون انتخابات سراسری برگزار نکرده است، این امر تا حدودی به این دلیل است که عباس می ترسد از حماس شکست بخورد».
انتهای پیام/
شما می توانید این مطلب را ویرایش نمایید
این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید