نقش سیستم ایمنی در محافظت از چشم
گروهی از محققان در مطالعه اخیرشان روش جدیدی که طی آن سیستم ایمنی بدن در برابر عفونتهای ویروسی چشمی مداخله و از چشم محافظت میکند را کشف کردهاند.
به گزارش ایسنا و به نقل از اس اف، چشمها اندام حساسی هستند و هر چیزی خواه رفتن یک مژه در چشم خواه گرد و غبار باعث تحریک آنها میشود. با این حال، بدن در پاکسازی عفونتهای ویروسی که چشم را هدف قرار میدهند، عملکرد خوبی دارد که گروهی از محققان در یک مطالعه اخیرا نحوه عملکرد سیستم ایمنی را دریافتهاند.
نتایج مطالعه اخیر محققان موسسه عفونت و ایمنی پیتر دوهرتی نشان میدهد که قرنیه (لایه بیرونی شفاف چشم) از لنفوسیت تی (T cells) برای نظارت و از بین بردن ویروسها بدون آسیب رساندن به بینایی فرد استفاده میکند.
پاسخ ایمنی در قرنیه این نظریه که لنفوسیت تی در قرنیههای سالم یافت نمیشوند را رد میکند. دلیل آن این است که چشمها برای جلوگیری از التهابی که بینایی را مسدود میکند، یک پاسخ ایمنی ضعیف ایجاد میکنند.
برای مطالعه قرنیه، محققان از یک میکروسکوپ چند فوتونی برای دریافت نمای نزدیک از سلولهای قرنیه گرفته شده از بافت موشهای آلوده به ویروس هرپس سیمپلکس استفاده کردند. یافتهها نشان میدهد که چشم لنفوسیت تی حافظه طولانی مدت تولید کرده و آنها را در قرنیه قرار داده است. هنگامی که آنها در معرض عفونت قرار میگیرند، سلولهای لنفوسیت تی در سراسر چشم حرکت میکنند تا ویروس را از بین ببرند. پس از آن، سلولهای لنفوسیت تی به قرنیه باز میگردند تا از هرگونه عفونت مجدد در آینده جلوگیری کنند.
تصاویر متحرک ثبت شده در میکروسکوپ شواهدی از سلولهای لنفوسیت تی در حال گشت زنی در قرنیه را نشان میدهد. کشف سلولهای ایمنی در قرنیه راههایی را برای مطالعه نحوه محافظت چشمها از خود در برابر خطر هموار میکند.
“اسکات مولر” (Scott Mueller) سرپرست آزمایشگاه در موسسه دوهرتی گفت: یافتههای ما درک چگونگی محافظت از چشمهایمان در برابر عفونتهایی مانند ویروس هرپس سیمپلکس که باعث کوری دائمی میشوند را بهبود میبخشد. این موضوع همچنین پیامدهایی برای درک شرایط مزمن مانند بیماری خشکی چشم و آلرژی های رایج چشمی دارد.
یافتههای این مطالعه در مجله Cell Reports منتشر شده است.
انتهای پیام