» دسته‌بندی نشده » تکمیلی| مدودف: در جنگ نیابتی با آمریکا و اروپا هستیم
تکمیلی| مدودف: در جنگ نیابتی با آمریکا و اروپا هستیم

تکمیلی| مدودف: در جنگ نیابتی با آمریکا و اروپا هستیم

خرداد 13, 1401 2۰


به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، «دیمیتری مدودوف» معاون رئیس شورای امنیت ملی روسیه در مصاحبه مفصلی با شبکه «الجزیره» گفت، کشورش در جنگ نیابتی با آمریکا و اروپا قرار گرفته است.

از پنجم اسفند سال گذشته و بعد از بی‌نتیجه ماندن مذاکرات امنیتی مسکو و طرف‌های غربی، روسیه در واکنش به حملات نیروهای اوکراینی به روس‌تبارهای منطقه خودمختار دونباس، اقدامی نظامی را تحت عنوان «عملیات ویژه» آغاز کرد که همچنان ادامه دارد.

روسیه در جنگ نیابتی با آمریکا و اروپا

به نوشته خبرگزاری «تاس»، مدودوف در این مصاحبه گفت: «مقامات آمریکا و کشورهای اروپایی می‌گویند باید هر کاری انجام داد تا پیروزی اوکراین تضمین شود. اما این اوکراین است که می‌جنگد و نه ایالات متحده و اروپا. این‌ها به‌دنبال نجات جان اوکراینی‌ها نیستند و مشتاقانه برای این کشور سلاح تأمین می‌کنند، از جمله سامانه‌های راکتی چندگانه و همچنین از اوکراین حمایت مالی می‌کنند و به این شیوه، در واقع تشویق به ادامه تخاصم می‌کنند. مشارکت آن‌ها در این تخاصم‌ها به آنچه به اصطلاح جنگ نیابتی گفته می‌شود، محدود است».

او درباره مداخله غربی‌ها جهت به ثمر نرسیدن مذاکرات مسکو و کی‌یف گفت: «آن‌ها آماده بودند درباره وضعیت بی‌طرف اوکراین، غیرنظامی شدن و نازی‌زدایی و از برخی جنبه‌ها، به رسمیت شناختن واقعیت‌های مربوط به مرز قلمروهای خود بودند. اما آن‌ها [از مذاکرات] خارج شدند و دریافت مبالغ هنگفت پول و تسلیحات از سوی آمریکا و اروپا را شروع کردند».

چرا روسیه درگیری در اوکراین را «عملیات ویژه» می‌نامد؟

مدودوف در مصاحبه با الجزیره، درباره علت اینکه اقدام نظامی در اوکراین را عملیات ویژه می‌نامد گفت: «این قطعاً یک عملیات ویژه نظامی است. اتفاقات در آنجا (اوکراین) بر اساس یک سناریوی معین پیش می‌روند. رئیس جمهور [روسیه] گفت که دو هدف داریم که باید محقق شوند».

این مقام روس ادامه داد:‌ «اول دفاع از ساکنین جمهوری‌های دونتسک و لوهانسک است که بسیاری از آن‌ها شهروندی روسیه را دارند و تعداد آن‌ها به یک میلیون نفر می‌رسد. دوم، نابود کردن مکانیسم‌های جنگ‌طلبانه و نازی‌زدایی این مناطق است یا به عبارت دیگر اطمنان از این است که دیگر نئو‌نازی‌ها دستورکار ضد روس و روس هراسانه خود را منتشر نمی‌کنند».

معاون رئیس شورای امنیت ملی روسیه افزود: «این عملیات، اغلب شامل استفاده از تسلیحات با دقت بالا بوده و انهدام تأسیسات نظامی را دنبال می‌کند. نیروهای روس تلاش می‌کنند خطر هدف قرار دادن تأسیسات غیر نظامی را به حداقل برسانند. در تلاش هستیم طوری عمل کنیم که فقط بر نیروهای مسلح اوکراین تأثیر بگذارد. به همین دلیل اقدام نیروهای خود را عملیات نظامی ویژه می‌نامیم».

تأثیر جاه‌طلبی اتمی اوکراین بر شروع عملیات ویژه

مدودوف در این مصاحبه گفت: «اعلام اوکراین برای بازگشت به وضعیت دستیابی به بمب اتمی شاید آخرین محرکی بود که بر تصمیم نهایی [شروع عملیات ویژه] تأثیر گذاشت. در چنین شرایطی بود که کشور ما باید از سطح معینی از امنیت، اطمینان پیدا می‌کرد».

وی با اشاره به ارسال پیشنهادات امنیتی مسکو به بروکسل و واشنگتن گفت: «آن‌ها گوش نمی‌دادند و فقط یک حرف را تکرار می‌کردند: هر کشوری می‌تواند عضو ناتو شود و هر چقدر بخواهیم گسترش خواهیم یافت».

این مقام روس افزود: «کاملاً روشن است که این مسئله یک تهدید روشن برای ما محسوب می‌شد. استقرار پایگا‌ه‌های ناتو در مرزهای روسیه و در جایی که موشک‌های تهاجمی می‌توانند مستقر شوند، تمام مسائل امنیتی را به هم می‌ریزد. این سطح از تهدیدات قطعاً برای ما غیر قابل پذیرش بوده و پیش از این بارها این هشدار را تکرار کرده‌ایم».

ضرورت جلوگیری از وقوع جنگ اتمی

مدودوف در ادامه مصاحبه با الجزیره هشدار داد، جنگ اتمی به معنای پایان دادن به بشریت بوده و به هر نحو ممکن باید از آن جلوگیری کرد.

این مقام امنیتی روسیه گفت:‌ «البته که هیچکس خواهان جنگ اتمی نیست زیرا یک مسیر بن‌بست است و به معنای پایانی برای هر چیز انسانی خواهد بود و باید اطمینان یابیم چنین فروپاشی اتمی هرگز رخ نخواهد داد».

مواضع مخرب ناتو در قبال یافتن راه حل مسالمت‌آمیز در اوکراین

او درباره تنش‌زایی غربی‌ها گفت: «آن‌ها تلاش می‌کنند روحیه و جنون نظامی‌گری را تشویق کنند تا اوکراینی‌ها را وادار به جنگیدن با روسیه کنند تا زمانی که دیگر هیچ فرد اوکراینی زنده نماند. به دلایل مشخص، ایالات متحده و اروپا در این اوضاع متحمل کشته دادن نمی‌شوند. تاکنون ۶ میلیون نفر اوکراین را ترک کرده‌اند و آن کشورها (غربی‌ها) بار مسئولیت قابل توجهی را در قبال آنچه رخ داده، به دوش می‌کشند».

مدودوف در مصاحبه با الجزیره گفت، «آن‌هایی که در واقع، دیدگاه خود را به اوکراین تحمیل کردند، نقش بزرگی در شکست راه‌حل دیپلماتیک ایفا کردند. به‌طور علنی از آن‌ها اسم می‌برم: ایالات متحده، کشورهای اروپایی و به‌طور کلی ناتو. اگر به‌خاطر مواضع مخرب آن‌ها نبود، به توافق می‌رسیدیم».

هشدار درباره از بین رفتن تمامیت ارضی اوکراین

مدودوف در ادامه مصاحبه با الجزیره گفت، امتناع کی‌یف از مذاکره با مسکو به تلفات بیشتر در میان اوکراینی‌ها و از دست دادن قلمروی بیشتری منجر خواهد شد و در نهایت ممکن است موجب از دست دادن کل تمامیت ارضی اوکراین شود.

به گفته این مقام روس، تا چندی پیش، اوکراینی‌ها درخصوص مذاکره درباره مسائل کلیدی مشتاق به نظر می‌رسیدند و مواضع واقع‌بینانه‌ای داشتند اما پس از شروع رفت و آمد آمریکایی‌ها و اروپایی‌ها به کی‌یف مذاکرات متوقف شدند.

مدودوف ادامه داد: «عواقب چنین کاری چه خواهد بود؟ عواقب روشن هستند. متأسفانه قربانیان بیشتر، آسیب بیشتر و در نهایت از دست دادن قلمرو بیشتر نصیب اوکراینی‌ها خواهد شد. در نهایت، امتناع از مذاکره در اصل به یک چیز و آن هم از دست رفتن حق حاکمیت ملی آن‌ها خواهد شد».

روسیه با گسترش ناتو مخالف است

مدودوف با اشاره به تلاش سوئد و فنلاند برای عضویت در ناتو افزود، روسیه با هرگونه گسترش ناتو که به‌دنبال گرفتن دست بالا در جهان است مخالف بوده و «کنار گذاشته شدن معاهده ورشو تعادل جهانی را تغییر داده است».

این مقام روس افزود: «دیگر بحث تقابل دو بلوک نیست. بلکه بالعکس ناتو در تلاش است دست بالا را در برابر کل جهان به‌دست آورد».

میانجی‌گری دیگران بدون عزم اوکراین برای مذاکره بی‌فایده است

معاون رئیس شورای امنیت ملی روسیه به الجزیره گفت: «برای پیشنهادات شرکای خود، ترکیه و اسرائیل و چند کشور دیگر که تمایل دارند به‌عنوان میانجی عمل کنند، ارزش قائل هستیم. اما میانجی‌گری فقط به این دلیل ارزشمند نیست که میانجی‌هایی وجود داشته باشند. میانجی‌گری زمانی ارزشمند است که بستری برای گفت‌وگو وجود داشته باشد و طرف‌ها برای مذاکره رغبت نشان دهند».

مدودوف افزود: «اوکراین ابتدا بر سر چند مسئله اساسی مذاکره کرد و سپس از این موضع کنار رفت و در عوض تصمیم به تخاصم گرفت. این اقدام تحت فشار بروکسل و واشنگتن انجام شد اما در نهایت تصمیم را اوکراین گرفت».

او در ادامه گفت: «به طور کلی قصد دارم بگویم که دوستان عرب ما مواضعی کاملاً متعادل و میانه داشتند که دقیقاً همان چیزی است که در این موقعیت مورد نیاز است. آن‌ها درک می کنند که این درگیری ریشه‌های مشخص تاریخی دارد و کشور ما سعی کرده آن را از طریق میز مذاکره حل کند و آن‌ها (کشورهای عربی) در این بین، سمت‌گیری نکردند. ما از این مواضع که توسط اغلب کشورهای عربی اتخاذ شده قدردانی می‌کنیم».

انتهای پیام/خ




منبع

به این نوشته امتیاز بدهید!

farsnews

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

×