حضور «محک» در ۳۸ بیمارستان کشور / ۵۸ درصد از کودکان مبتلا به سرطان، در مرحله درمان
مدیرعامل محک با اشاره به فعالیت ۳۰ ساله این بیمارستان فوق تخصصی سرطان کودک، گفت: در این ۳۰ سال بیش از ۴۰ هزار پرونده برای کودکان تشکیل شده است که از این تعداد، ۲۲ درصد از فرزندانمان در فاز بهبودی قرار گرفتهاند، ۵۸ درصد همچنان در حال درمانند و ۲۰ درصد فوت کردهاند و امیدواریم با پیشرفت تکنولوژی و تشخیص زودهنگام میزان فوت کاهش یابد.
به گزارش ایسنا، مدیرعامل محک در نشستی با گروهی از نیکوکاران که بعد از بیش از دو سال از زمان همهگیری کرونا برگزار شد، به ارائه گزارش و مروری بر عملکرد این مؤسسه خیریه در بیش از سه دهه فعالیت پرداخت.
آراسب احمدیان گفت: امروز، روز جدیدی است که گرد هم آمدیم اما دغدغهها و نیازهای محک همانند روزهای پیش از کرونا تداوم دارد. محک همچنان در ۳۸ بیمارستان در ۱۷ استان کشور حضور دارد تا کودکان مبتلا به سرطان در سراسر ایران را پشتیبانی کند و خدمات حمایتی مورد نیاز آنان را با تأمین هزینههای مرتبط با درمان سرطان و نیز خدمات مددکاری و روانشناسی به ایشان ارائه کند.
وی با بیان آنکه در این ۳۰ سال بیش از ۴۰ هزار پرونده برای کودکان تشکیل شده است، ادامه داد: از این تعداد، ۲۲ درصد از فرزندانمان در فاز بهبودی قرار گرفتهاند، ۵۸ درصد همچنان در حال درمانند و ۲۰ درصد فوت کردهاند. امیدواریم با پیشرفت تکنولوژی و تشخیص زودهنگام میزان فوت کاهش یافته و کودکان بیشتری بهبود یابند.
مدیرعامل محک با بیان آنکه بیشترین هزینهکرد محک به تأمین هزینه دارو، درمان و حمایت از کودکان اختصاص مییابد، افزود: ۳۴ درصد عواید محک برای حمایت از کودکان بستری در ۳۹ بیمارستان و ۳۵ درصد برای اداره بیمارستان فوقتخصصی سرطان کودک اختصاص مییابد. نباید فراموش کنیم که هزینه اداره ۲ سال یک بیمارستان برابر با ساخت آن است و بیمارستان محک تنها بیمارستان ایران است که نیکوکاران علاوه بر ساخت، هزینه اداره آن را نیز تأمین میکنند. این بیمارستان با ۱۰۰ تخت فعال، یک پنجم ظرفیت درمان کودکان مبتلا به سرطان را به خود اختصاص داده است.
احمدیان با بیان آنکه محک علاوه بر بحث خیریه و بیمارستان در زمینه تحقیقات نیز فعالیت میکند گفت: واحد تحقیقات محک از ۱۲ سال پیش در شاخصهای مراقبت، تشخیص و بیماری فعالیت خود را آغاز کرده است و از ۳ سال پیش مجوزهای فعالیت این مرکز اخذ شده است. در حال حاضر ۵ درصد عواید محک به بحث تحقیقات اختصاص مییابد.
وی با بیان آنکه ۹ درصد عواید محک به پشتیبانی و ۱۷ درصد به تولید عواید اختصاص مییابد، گفت: بخش عمده این ۱۷ درصد خدمات رایگانی است که محک برای معرفی خود به جامعه دریافت کرده است، اما به دلیل ضرورت حفظ شفافیت این اعداد در هزینههای محک ثبت شده است.
بنابر اعلام روابط عمومی محک، احمدیان در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اهمیت فعالیت سازمانهای مردمنهاد به صورت سیستمی و ایجاد ارزش افزوده بر کمکهای مردمی گفت: براساس مدل NGO Benchmarking شرکت بازررسی بینالمللی SGS و مدل WHO برای کیفیت زندگی، باید بگوییم که اگر به محک به عنوان یک سیستم نگاه کنیم که ورودی آن کمکهای خیرین است، از هر ۱۰۰ تومان کمک خیرین در حدود ۱۶ تومان برای هزینههای بالاسری مصرف میشود و ۸۴ تومان آن مستقیما برای کودکان و خانواده آنها هزینه میشود. براساس مدلی که WHO برای کیفیت زندگی دارد و هر سال عمر مفید هر کشور را معادل ۳ برابر GDP آن کشور محاسبه میکند، اگر تعداد کودکانی که یک سال طول عمر به دست میآورند و آنهایی را که بهبود پیدا میکنند، ارزش که در مقابل هر ۱۰۰ تومان در محک به واسطه مشارکت جامعه مدنی ایران به دست میآید معادل ۴ هزار تومان است. این ارزش در سازمانهای مردمنهادی که به شکل سیستمی اداره میشود شکل میگیرد.
احمدیان در پایان گفت: محک تلاش کرده است در طول این دوره ۳۰ ساله کارایی و اثربخشی خود را حفظ کند و کار درست را به روش درست انجام دهد. این مؤسسه تلاش کرده است که همواره بر موضوع سرطان کودک تمرکز داشته باشد و نیازهای ایشان را تأمین کند. در این برنامه تلاش شد تا بخشی از هزینه خرید دستگاه رادیوتراپی تأمین شود. امیدواریم با خرید این دستگاه کیفیت درمان کودکان مبتلا به سرطان افزایش یابد.
انتهای پیام