به گزارش گیل سو، نهم مهرماه در تقویم کشور بهعنوان روز سالمندان نامگذاری شده و بهرسم عادت برخی از سازمانها، ادارات و گروههای مردمنهاد برنامههایی را برای این روز برگزار میکنند.
طبیعتاً بخش اعظمی از جامعه را سالمندان تشکیل میدهند که علاوه بر اینکه حاکمیت باید برای سلامت بعد از فراغت از کار و بازنشستگی افراد جامعه برنامه داشته باشد خود فرد نیز باید برای شاداب بودن و سلامت خود برنامه مناسبی داشته باشد.
دراینبین هستند افرادی که بعد از بازنشستگی بهجای نشستن در پارک و خانهنشینی، همواره به دنبال کار جدید و نوآوری هستند و در حقیقت خود را از فردی خسته به فردی پرتلاش و پرتحرک تبدیل میکند.
سید ابوالقاسم میرمسعودی لنگرودی متولد ۱۳۲۵ است، دارای لیسانس علوم تربیتی است که بعد از خدمت سربازی در آزمون استخدامی آموزشوپرورش شرکت کرده و قبول شد و از همان اول اشتغال به کار در آموزشوپرورش تا زمان بازنشستگی خود بهعنوان مدیر یا ناظم مدارس مشغول به کار بود که در سال ۱۳۷۷ نیز بازنشست شد.
سالمند قصه ما دچار روزمرگی نشده و فارغ از بالابلندیهای زندگی، دوشادوش جوانان، باانگیزهای مثالزدنی الگویی برای سالمندانی شده که بازنشستگی را خانهنشینی میدانند.
تنها پشتکار این مرد باعث محبوبیت این مرد نشده بلکه حس نوعدوستی و همدلی وی با مردم باعث شده تا در مشارکتهای اجتماعی موفق باشد.
لنگرخبر: در حال حاضر به چهکاری مشغول هستید و چگونه اوقات فراغت خود را میگذرانید؟
میرمسعودی: از دوران کودکی دنبال انجام کارهای خیر و کمک به مردم بودم که این را هم از پدر و مادرم که در این مسیر بودند آموختم و از جوانی به دنبال انجام کارهای خیر و کمک به حل مشکلات مردم با همکاری دوستان خود بودم.
در حال حاضر تنها زندگی میکنم و همسرم چند سال پیش به دلیل بیماری فوت کرد و دو پسر و یک دخترم نیز که ازدواج کردند و مشغول به کار و زندگی خود هستند، من نیز اوقات فراغتم فعالیت در همین کارهای خیر و صندوق و مؤسسات است
در زمان اشتغال آموزشوپرورش، مدارس آن زمان گلی و فرسوده بود و از همان زمان به فکر کمک به ساخت و نوسازی مدارس افتادم تا وضعیت مطلوبی برای دانش آموزان فراهم شود که این فعالیتها هنوز هم ادامه دارد و از طریق خیرین مدرسهساز در استان گیلان در زمینه نوسازی و بهسازی مدارس فعالیت میکنیم در کنار آن نیز در تعدادی از مؤسسات و صندوقها برای کمک به نیازمندان فعالیت دارم.
لنگرخبر: در چه زمینههایی فعالیت میکنید؟
میرمسعودی: یک سال بعد از بازنشستگی در سال ۷۸، مجمع خیرین مدرسهساز را با چند نفر از دوستان ثبت کردیم که فعالیتهای این مجمع تاکنون برای نوسازی و مدرسهسازی در استان گیلان ادامه دارد و این نخستین فعالیتی بود که از دوران جوانی آغاز کردم.
در سال ۱۳۵۲ اولین صندوق قرضالحسنه را در لنگرود تأسیس کردیم که تا امروز نیز عضو هیئترئیسه آن صندوق هستم و این صندوق هم مشغول به فعالیتم.
در سال ۱۳۷۳ صندوق قرضالحسنه الزهرا تأسیس شد که در این صندوق به اقشار مختلف تسهیلات کمبهره پرداخت میشود.
موسسه خیریه الزهرا نیز برای کمک به نیازمندان شهرستان لنگرود تأسیس شد که با کمک مردم و خیرین شهرستان لنگرود و اعتمادی که به اعضای موسسه الزهرا (س) از سوی مردم وجود دارد، سعی شده که باری از دوش نیازمندان برداشته شود، البته این موسسه زیر نظر هیچ سازمان و ارگانی نیست و کاملاً مردمی اداره میشود که در این راستا ۲۴ واحد مسکونی نیز ساخته و به افراد نیازمند اهدا شد.
یکی دیگر مؤسسات خیریهای که در آن مشغول به فعالیت هستم بنیاد اخوان است که در زمینه بیماران تالاسمی شهرستان لنگرود فعالیت میکند و در حال حاضر حدود ۲۱۰ نفر از بیماران خاص در شهرستان را تحت خود دارد که با همکاری شبکه بهداشت و بیمارستان امینی لنگرود تحت درمان هستند.
یکی دیگر از مؤسساتی که در آن تلاش میکنم موسسه خیریه دستهای مهربان است که در زمینه تهیه جهیزیه برای نوعروسان تأسیسشده و در طول حدود سه سال از فعالیت این موسسه ۳۴ جهیزیه کامل به نوعروسان با کمک خیریه شهرستان لنگرود اهدا شد.
صندوق رفاه بازماندگان، صندوق ازدواج و صندوق زیارتی از دیگر مؤسسات خیریهای است که در آنها نیز فعالیت میکنم که بیشتر در زمینه پشتیبانی از فرهنگیان بازنشسته و کمک کوچکی به آنان با سپردهگذاری ماهانه توسط خود فرهنگیان انجام میشود.
ندای فاطمه دیگر موسسه خیریهای است که برای تهیه لوازم دانش آموزان نیازمند فعالیت میکند و در این موسسه نیز با کمک خیرین لوازم مدارس را برای دانش آموزان نیازمند تهیه و توزیع میکنیم. در حال حاضر در این زمینهها روزهای خود را سپری میکنم.
لنگرخبر: انگیزه شما برای ورود به مشارکتهای اجتماعی چه چیزی است درحالیکه اکثر افراد بعد از بازنشستگی به استراحت میپردازند.
میرمسعودی: انگیزه کار خیر در ذات من بود و همیشه در این مسیر از تمام تلاش و توانم استفاده کردم و کار اوقات فراغت خود را اختصاص به این کارها دادم و اگر روزی یک کار برای مردم نکنم مریض هستم
البته چون پدر و مادرم نیز این کارها را انجام میدادند از لذت انجام آن باخبر بودم و در ادامه حرکت پدر و مادرم سعی میکنم برای مردم گام بردارم.
هدفم کمک به افراد جامعه در هر سطحی است و هر زمان که ایده و طرحی به ذهن من یا دوستان میرسد سعی میکنیم آن را بارور کرده و بعد از انجام ثبت مراحل قانونی، کمکی برای افراد نیازمند جامعه در سطوح مختلف باشیم.
شعار بنده “از خشت تا بهشت” است و همواره میگویم که ما مردم را تا دم درب بهشت راهنمایی میکنیم ولی رفتن به بهشت بهایی دارد که بهای آن کمک به نیازمندان از طریق ساخت مدرسه، کمک به نیازمندان، تأمین جهیزیه نوعروسان، ساخت مسکن و غیره است که تاکنون هر وقت دست بر روی هر خیری برای کمک به نیازمندان دراز کردیم دستمان را رد نکردند که از همه آنان تشکر میکنم
لنگرخبر: دلیل موفقیت در کارتان در انجام کارهای اجتماعی چیست؟
میرمسعودی: مردم و خیرین اگر اثر کار را ببینند و بدانند در کارهای خیر مشارکت بیشتری میکنند و مال خود را در امانت افراد مؤسسات خیریه برای کمک به نیازمندان قرار میدهند که از این حسن نیت از خیرین و مردم شهرستان لنگرود تشکر میکنم، در طول فعالیت در این زمینهها نیز تلاش کردم که از اعتمادی که مردم به من کردند هیچوقت سوءاستفاده نکنم و مردم اثر نیت خود را مشاهده کنند و فکر میکنم بعد از لطف خدا این مورد است که کمی در کارها موفق هستم.
لنگرخبر: چه پیشنهادی برای حفظ سلامتی و شادابی سالمندان دارید؟
میرمسعودی: به فرهنگیان توصیه میکنم که الکی وقت بعد از بازنشستگی را کنار خیابان و مغازهها تلف نکنید و هر کس گوشهای از یک کار را بگیرند تا هم اوقات خوشی را داشته باشند و هم کار خیری انجام دهند.
بازنشستگان با گوشهنشینی وقت خود را ضایع میکنند درحالیکه افراد باتجربهای هستند که میتوانند کارهای بزرگ و خیری را با نظارت خودشان انجام دهند و این مؤسسات یا صندوقهای خیریهای که بنده با تعدادی دیگر از دوستان خود در حال انجام هستیم نمونهای از کار برای حل مشکلات مردم در قشرهای مختلف است
لنگرخبر: چه مسئلهای در دوران فعالیت موجب ناراحتی شما شده است؟
میرمسعودی: در زمان آغاز فعالیت موسسه الزهرا به دنبال افراد نیازمند بودیم که خانمی به موسسه آمد و از مشکلات خود و اینکه مکانی برای زندگی خود و فرزندش ندارد برای ما گفت که از شدت فقر این خانم بسیار ناراحت و گریان شدیم و با دیگر همکاران در موسسه الزهرا به دنبال تهیه منزلی شدیم که خوشبختانه مکان تهیه شد و این خانم به همراه دختر خود که اکنون دانشجوی کارشناسی است هنوز هم در آن خانه در حال زندگی هستند، در ادامه نیز تلاش کردیم برای افراد نیازمند فاقد منزلی، مسکنی را ساخته و تهیه کنیم که تاکنون ۱۴ واحد احداث و به نیازمندان اهدا شد و این دو خاطره تلخ و شیرینی است که در ذهن دارم.
لنگرخبر: مسؤولان چگونه میتوانند به انجام کارهای خیر و مؤسسات کمک کنند؟
میرمسعودی: یکی از کارهایی که انجام میدهیم ساخت مسکن برای نیازمندان است و با توجه به هزینههای بالای ساخت، نیاز است که مسؤولین در هزینههای کنتور و پروانه ساختها مشارکت و همیاری کنند که البته تاکنون اینچنین بوده است.
لنگرخبر: و اما حرف آخر:
میرمسعودی: نکتهای که لازم دانستم بگویم درباره فعالیتم در حدود ۱۰ صندوق خیریه و موسسه است، بهطوریکه همه فکر میکنند که چون در حدود ۱۰ صندوق و موسسه فعالیت دارم حتماً ماهانه دریافتی زیادی دارم و مشکلی مالی ندارم درحالیکه تنها حقوق دریافتیام از حقوق بازنشستگی آموزشوپرورش است که از آن ارتزاق میکنم و حقوقی بابت عضویت در صندوقها و مؤسسات خیریه دریافت نمیکنم و به شما نیز خسته نباشید میگویم.
ممنون از وقتیکه برای مصاحبه به ما دادید.
جدای از نیاز برنامهریزی مسؤولین امر حوزه سالمندان، خانوادهها نقش بسزایی در ترغیب سالمند و مشارکتهای اجتماعی بازنشستگان دارند.
انتهای پیام/