معاون وزیر: مدیران ملی برای رفع مشکلات پسماند سراوان عزم جدی دارند
به گزارش خبرگزاری فارس از رشت مهدی جمالی نژاد امروز پس از بازدید از کارخانه کود آلی شهرداری رشت، با حضور در ساختمان شهرداری رشت اظهار کرد: شخص رئیسجمهور و وزیر کشور در جلسات مختلف به رفع مشکل پسماند تأکید دارند و اعتباراتی که در بودجه سال جاری کشور برای این موضوع در نظر گرفته شد تاکنون سابقه نداشته است و حیف است اگر از فضای ایجادشده نتوانیم برای رفع مشکلات پسماند استفاده کنیم.
اعتبار برای حوزه پسماند بدون محدودیت واریز میشود
وی با بیان اینکه وفاق و انسجام در بین مدیران محلی و استانی در راستای مشکل پسماند بسیار حائز اهمیت است تصریح کرد: بدون محدودیت برای رفع مشکل پسماند اعتبار تزریق میشود و خدایناکرده چنانچه بین مدیران محلی و استانی در این زمینه وفاق وجود نداشته باشد، حتی پس از تزریق اعتبار نیز کارها ابتر باقی میماند.
معاون عمرانی و توسعه امور شهری و روستایی کشور به ۱۲ هزار میلیارد تومان اوراق مشارکت در بودجه سال جاری کشور اشاره کرد و گفت: برای نخستین بار این رقم بهصورت اوراق مشارکت در بودجه دیده شده است و پیشازاین چند سال پشت سر هم هشت هزار میلیارد تومان برای این بخش در نظر گرفته شده بود.
عدم استفاده رشت از اعتبار اوراق مشارکت کشور
جمالی نژاد با اشاره به اینکه در بین کلانشهرهای کشور برای جذب اعتبار از محل اوراق مشارکت دعوا است افزود: رشت در سالهای گذشته چندان از این اعتبار استفاده نکرده است و دیگر کلانشهرهای کشور ازجمله اصفهان، تبریز و غیره برای جذب این اعتبار بهشدت پیگیر بودند.
وی با بیان اینکه در سال ۸۵ تعدادی اتوبوس توسط وزارت کشور خریداری و در اختیار برخی از شهرهای کشور قرار داده شد تصریح کرد: پس از سال ۸۵ هیچ اقدامی در این حوزه انجام نشد و حالا در همین ابتدای سال برای خرید ۲ هزار دستگاه اتوبوس قرار داد منعقد شده است و خرید پانزده هزار مینیبوس و غیره نیز در دستور کار قرار دارد و این نشاندهنده رقم خوردن اتفاقاتی خوب در حوزه حملونقل و لجستیکی شهرهای کشور است.
جمالی نژاد با اشاره به اینکه قرار است از این تعداد اتوبوس خریداریشده، ۴۰ دستگاه نیز به رشت اختصاص دهیم بیان کرد: شهرداریهای کشور فقط بیست درصد از مبلغ اتوبوسها را پرداخت میکنند و مابقی مبلغ توسط وزارت کشور تأمین میشود.
افزایش سهمیه اتوبوس توسط وزارت کشور به رشت
رئیس شورای اسلامی شهر رشت نیز در این جلسه با اشاره به اینکه پسماند به یک بحران در رشت تبدیل شده است اظهار کرد: درگذشته کمکاریها و بیتوجهیهایی توسط مدیران شهری و استانی در حوزه پسماند انجامشده بود که درنهایت به این بحران انجامید.
محمدحسین واثق کارگرنیا با بیان اینکه برای احداث زبالهسوز رشت همزمان با سه شهر تهران، نوشهر و ساری در سال ۹۲ قرار داد منعقد شد افزود: متأسفانه رشت همچنان در این حوزه در مراحل ابتدایی کار قرار دارد و امیدواریم با عزمی که در دولت جناب رئیسی دراینباره مشاهده میکنیم بهزودی این بحران برطرف شود.
وی به بسته شدن محل دفن زباله بر اثر تجمعات مردمی اشاره کرد و گفت: اخیراً ورودی دفنگاه زباله توسط مردم بسته شد و چنانچه تصمیمی جدی برای رفع مشکل اهالی اتخاذ نشود، با مشکلات جدی در رشت مواجه خواهیم شد.
رئیس شورای اسلامی شهر رشت با اشاره به اینکه حجم زباله روزانه به لاکان زیاد است افزود: لاکان دیگر برای سرازیر شدن زباله ظرفیت ندارد و حتی سولههایی که بهمنظور تخمیر زباله ایجادشده بودند برای نگهداری از زبالهها استفاده میشوند و انتظار داریم برای تسریع در رفع مشکل پسماند سراوان عنایت ویژهای مبذول شود.
کارگرنیا به موضوع اختصاص اتوبوس به رشت اشاره کرد و گفت: بر اساس جمعیت شهر رشت که در حدود ۸۰۰ هزار نفر برآورد شده است، به چهارصد دستگاه اتوبوس نیاز داریم و در حال حاضر حدود ۲۸ دستگاه اتوبوس فعال در رشت وجود دارند که نسبت به استانداردها فاصله فراوانی برای حملونقل دارند و از معاون عمرانی و توسعه امور شهری و روستایی وزارت کشور تقاضا داریم که در افزایش سهمیه اتوبوسها به شهر رشت نگاه ویژهای داشته باشند.
انتهای پیام/۸۴۰۰۷
شما می توانید این مطلب را ویرایش نمایید
این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید