پس از تولید انبوه واکسن ایرانی، دولت از خرید واکسن خارجی کرونا جلوگیری کرد
سرپرست مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت با تشریح اقدامات فوریتی دولت سیزدهم جهت خرید واکسن در بحبوحه کرونا و مرگهای چند صدتایی ناشی از آن در کشور، در عین حال تاکید کرد: پس از تولید حجم انبوه واکسن ایرانی، دولت از خرید واکسن خارجی جلوگیری کرد و از آن پس تمرکز بر استفاده از واکسنهای ایرانی است.
مهندس محمد هاشمی در گفتگو با ایسنا، با بیان اینکه یکی از مهمترین چالشهای دولت سیزدهم در آغاز کار، وضعیت نگرانکننده کرونا بود؛ به گونهای که فراموش نکردهایم که روزانه بیش از ۷۰۰ خانواده، عزادار میشدند، افزود: بر همین اساس مقام معظم رهبری نیز در نخستین روزهای آغاز کار دولت مردمی در ۲۰ مردادماه سال گذشته، تاکید کردند که “تلاش برای واردات و تولید واکسن مضاعف شود”.
فوریت تامین واکسن در بحبوحه کرونا
وی ادامه داد: بنا بر تاکید مقام معظم رهبری و رییس جمهور، وزرای دولت پس از کسب رای اعتماد از مجلس انقلابی، به سرعت اقدامات خود برای تامین واکسن را آغاز کردند. رییس جمهور نیز خود شخصا از طریق مسیرهای دیپلماسی به این روند، کمک بزرگی کرد و با اتحاد دستگاههای دیپلماسی، اقتصادی و سلامت کشور شاهد تامین گسترده واکسن خارجی بودیم. آن زمان واکسنهای ایرانی به تولید انبوه نرسیده بودند و این فوریت، اقتضا می کرد که دولت از هر طریقی واکسن را تامین و با مدیریت کرونا، به کاهش مرگ و میر بیماران کمک کند.
وی افزود: هنوز صفهای طولانی، کم بودن مراکز واکسیناسیون و فراخوان گروههای سنی به علت کافی نبودن واکسن بود را از یاد نبردهایم. وزیر بهداشت از همان روزهای اول از مراکز واکسیناسیون به طور مرتب بازدید و تاکید میکرد که دیگر نباید شاهد صفهای طولانی باشیم و جایگاه و منزلت مردم باید حفظ شود؛ اما آن زمان، برخی افراد این اظهارات را باور نداشتند.
روند خرید گسترده واکسن خارجی کرونا تا آبان ۱۴۰۰
تمرکز دولت بر استفاده از واکسنهای ایرانی
سخنگوی سازمان غذا و دارو یادآور شد: روند تامین گسترده واکسن کرونا و خرید خارجی تا آبان ماه انجام شد اما به محض اینکه حجم تولیدات داخلی واکسن به حد قابل توجهی رسید، از آبان ماه سال گذشته هیچ محموله جدیدی از واکسن خریداری نشده و تمرکز دولت، بر استفاده از واکسنهای داخلی است؛ البته در طول چندماه اخیر چندین محموله واکسن اهدایی وارد کشور شده اما خبری از خرید جدید واکسن خارجی نبوده است.
ایرانیانی که هنوز واکسن نزدهاند
هاشمی یکی از دستاوردهای وزارت بهداشت در دوره جدید را استفاده از نظرات تخصصی کمیته علمی کشوری کرونا دانست و گفت: کمیته علمی کشوری کرونا و همچنین کمیته ملی واکسن کووید۱۹ در همکاری و تعامل نزدیک با هم، کار میکنند و در حال حاضر، افراد بالاتر از پنج سال در کشور می توانند واکسن کرونا را تزریق کنند. متاسفانه حجم قابل توجهی از مردم، واکسن خود را در نوبتهای اول و دوم و به ویژه سوم، تزریق نکردهاند که انتظار داریم برخی رسانهها بجای تخریب دستاوردهای دولت، به تشویق مردم برای تکمیل واکسیناسیون بپردازند.
سلامت عرصه سیاستورزی نیست
وی تصریح کرد: روز گذشته رکورد جالبی در مدیریت کرونا در کشور به ثبت رسید. پس از ۲۶ ماه، مرگ و میر روزانه کرونا در کشور به کمتر از ۱۳ نفر رسید. آخرین بار ۱۵ اسفند ۱۳۹۸، تعداد مرگ و میر روزانه، ۱۵ نفر بود و در هیچ یک از موج های قبلی بیماری این عدد ثبت نشده بود. امروز خیلی از رسانه ها و روزنامه های رسمی به تمجید از این موفقیت بزرگ نظام سلامت که هدف غایی آن تامین سلامت مردم و جلوگیری از مرگ و میر آنها است، پرداخته بودند اما معدودی از رسانهها بجای انعکاس این موفقیت بزرگ دولت که همانا باید بیشتر برای مردم گفته شود به تخریب نظام سلامت پرداختند. انتظار نیروهای خستگی ناپذیر بهداشتی و درمانی که ۲۶ ماه بیوقفه تلاش کردهاند و شهدای زیادی تقدیم کشور کردهاند، از برخی رسانه ها این است که اگر موفقیت ها را بازگو نمی کنید حداقل در زمین دشمنان بازی نکنید؛ چراکه سلامت، عرصه سیاست ورزی نیست.
اهمیت بسیج عمومی برای افزایش پوشش واکسیناسیون کرونا در کشور
سخنگوی سازمان غذا و دارو گفت: انتظار داریم که یک بسیج عمومی برای افزایش پوشش واکسیناسیون از سوی همه ارکان کشور شکل گیرد تا جایگاهی که ایران در دولت سیزدهم در عرصه بین المللی برای واکسیناسیون بدست آورده، ارتقا پیدا کند و به سطوح نخست در سطح بینالمللی برسیم. گرچه موفقیتهای چندماه اخیر ایران در واکسیناسیون از دید سازمانهای جهانی پنهان نمانده اما نیازمند تقویت جایگاه کشور و بازگشت زندگی به روال قبل از کرونا هستیم.
انتهای پیام