کره شمالی احتمالا بر روی سلاحهای هستهای تاکتیکی “کوچک” کار میکند
تحلیلگران معتقدند آزمایشهای هستهای جدید کره شمالی میتواند شامل توسعه کلاهکهای “تاکتیکی” کوچکتر برای استفاده در میدان نبرد و طراحی شده برای نصب بر روی موشک های کوتاه برد مانند آنچه در آخر هفته گذشته آزمایش شد، باشد.
به گزارش ایسنا به نقل از رویترز، مقامات کره جنوبی و آمریکا میگویند نشانههایی وجود دارد که کره شمالی به دنبال از سرگیری عملیات در یک تونل زیرزمینی در سایت آزمایش هستهای پونگی-ری است که به طور رسمی در سال ۲۰۱۸ بسته شد.
روز شنبه، کره شمالی یک موشک جدید و کوتاه برد را آزمایش کرد که رسانههای دولتی گفتند برای “افزایش کارایی در عملیات هستهای تاکتیکی” بوده است. این اولین بار بود که کره شمالی یک سیستم خاص را به سلاحهای هستهای تاکتیکی مرتبط میکرد.
تحلیلگران می گویند قرار دادن کلاهک های کوچک روی موشکهای کوتاه برد می تواند نشان دهنده تغییر خطرناکی در نحوه استقرار و برنامههای کره شمالی برای استفاده از سلاحهای هستهای باشد. این بدان معناست که پیونگ یانگ میتواند تعداد بیشتری از آنها را در اختیار بگیرد و به جای تهدید چند شهر برای جلوگیری از حمله، می تواند از آنها علیه طیف گسترده ای از اهداف نظامی در جنوب استفاده کند.
آنکیت پاندا کارشناسی از بنیاد کارنگی برای صلح بین المللی میگوید: «کره شمالی برای استقرار تسلیحات هستهای تاکتیکی نیازی به آزمایش ندارد، اما به نظر میرسد که ما باید منتظر آزمایشهای هستهای هفتم و شاید کمتر در حین ساخت این سلاحها باشیم».
شش آزمایش اتمی قبلی کره شمالی شامل منفجر کردن تسلیحات به تدریج بزرگتر بود. آخرین مورد احتمالاً یک سلاح گرما هستهای بوده است.
چون این بوم، ژنرال بازنشسته ارتش کره جنوبی، می گوید: «آنها نیازی ندارند که نشان دهند که کلاهک هسته ای دارند، اما این بار می توانند نشان دهند که یک کلاهک به اندازه کافی کوچک دارند تا موشک نسبتاً کوچکی بزنند.
هیچ تعریف پذیرفته شده جهانی از چیستی سلاح هستهای تاکتیکی وجود ندارد، اما این اصطلاح اغلب به سیستم هایی از جمله موشک های زمینی برای استفاده در میدان نبرد با برد کمتر از ۵۰۰ کیلومتر (۳۰۰ مایل) اشاره دارد. بازده یا اندازه انفجار آنها اغلب کوچکتر از انواع دیگر سلاح های هستهای است، اگرچه کلاهکهای فیزیکی کوچکتر میتوانند بازده نسبتاً زیادی داشته باشند.
در بحبوحه جنگ سرد، آمریکا و اتحاد جماهیر شوروی سلاحهای هستهای تاکتیکی را وسیلهای برای توقف پیشرویهای فاجعهبار در میدان جنگ توسط دشمنان خود میدانستند. از آنجایی که آنها نسبت به سلاح های بزرگتر که برای استفاده استراتژیک در نظر گرفته شدهاند قدرت تخریب کمتری دارند، برخی از تحلیلگران می گویند این خطر وجود دارد که رهبران بیش از حد مایل به استفاده از آنها باشند.
در اوایل سال ۲۰۱۷، آژانس اطلاعات دفاعی آمریکا ارزیابی کرد که کره شمالی میتواند تسلیحات هستهای را برای همه سیستمهای خود، از موشکهای بالستیک کوتاهبرد (SRBM) تا موشکهای بالستیک قارهپیما (ICBM) کوچک کند. کیم جونگ اون در ژانویه ۲۰۲۱ توانایی این کشور برای جمع آوری کلاهکهای هستهای کوچک را تبلیغ کرد و ساخت “سلاح های هسته ای کوچکتر و سبک تر برای استفادههای تاکتیکی بیشتر” به عنوان یک وظیفه استراتژیک اصلی برشمرد.
انتهای پیام