» دسته‌بندی نشده » فارس من| عراق تا این لحظه درباره اربعین ۱۴۰۱ اظهارنظر رسمی‌ نکرده است/ زائران اربعین ۳ دُز واکسن بزنند
فارس من| عراق تا این لحظه درباره اربعین ۱۴۰۱ اظهارنظر رسمی‌ نکرده است/ زائران اربعین ۳ دُز واکسن بزنند

فارس من| عراق تا این لحظه درباره اربعین ۱۴۰۱ اظهارنظر رسمی‌ نکرده است/ زائران اربعین ۳ دُز واکسن بزنند

فروردین ۳۱, ۱۴۰۱ 0۰


به گزارش خبرنگار حج و زیارت خبرگزاری فارس، پیاده‌روی اربعین حسینی یکی از بزرگ‌ترین اجتماعات شیعیان است که هر ساله به میزبانی مردم عراق، با شور و شکوه خاصی برگزار می‌شود. در حالی که ۱۵۰ روز تا اربعین حسینی باقی مانده، بسیاری از مشتاقان زیارت اربعین دل نگران و منتظر اخباری خوش از اربعین ۱۴۰۱ هستند تا بتوانند همچون گذشته در مسیر عشق قدم بردارند و به زیارت ارباب مشرف شوند. حتی مخاطبان خبرگزاری فارس در سامانه فارس من نیز خواستار روشن شدن وضعیت اربعین حسینی هستند. (اینجا بخوانید)

دلتنگی اربعین

سال گذشته دولت عراق سهمیه محدودی برای زائران ایرانی در ایام اربعین در نظر گرفت. با این وجود، پس از اربعین ۱۴۰۰ ستاد مرکزی اربعین به عنوان مسؤول برنامه‌ریزی و اجرای عملیات اربعین در کشورمان، برای اربعین سال جاری برنامه‌ریزی را آغاز کرد.

پیگیری ایران برای روشن شدن وضعیت اربعین ۱۴۰۱/ عراق هنوز پاسخی نداده است

امید کوثری، مدیر اجرایی ستاد مرکزی اربعین حسینی با اشاره به تلاش مسؤولان برای برپایی باشکوه اربعین سال جاری می‌گوید: پیش‌بینی ما برپایی باشکوه اربعین حسینی بدون محدودیت است. با این وجود، سناریوهای مختلف را نیز بررسی و برای آن برنامه‌ریزی کرده‌ایم تا بتوانیم پس از اعلام دولت عراق با آمادگی کامل اقدام به اعزام مشتاقان زیارت اربعین و فراهم‌سازی امکانات برای زائران کنیم.


امید کوثری، مدیر اجرایی ستاد اربعین

وی با بیان اینکه رایزنی‌های مختلفی با عراق برای مشخص شدن وضعیت اربعین ۱۴۰۱ انجام شده است، می‌افزاید: تا این لحظه هیچ موضع‌گیری رسمی از سوی دولت عراق نداشتیم و پیگیری‌های ما به پاسخی از سوی عراق منتهی نشده است. بنابراین، همچنان منتظر اطلاعیه‌ای از سوی این کشور برای اربعین سال جاری هستیم.

با وجود اینکه دولت عراق هنوز وضعیت اربعین ۱۴۰۱ را مشخص نکرده است، برنامه‌ریزی‌های ایران ادامه دارد که یکی از مهم‌ترین این برنامه‌ها آماده کردن زیرساخت‌ها در استان‌های مرزی است. چرا که در صورت بازگشایی مرز زمینی برای تشرف زائران اربعین، بسیاری از مشتاقان زیارت ارباب به صورت زمینی به این سفر معنوی مشرف می‌شوند و با توجه به اینکه اربعین امسال اواخر شهریورماه است، باید برنامه‌ریزی برای جلوگیری از مشکلاتی همچون گرمازدگی یا کمبود آب را مدیریت کرد.


سیدمجید میراحمدی، دبیر ستاد اربعین

تقویت زیرساخت‌های مرزی برای خدمت‌رسانی به زائران اربعین

بر همین اساس، سیدمجید میراحمدی، رئیس ستاد مرکزی اربعین با بیان اینکه بسیاری از مردم ایران با شرایط آب و هوایی عراق سازگار نیستند، می‌گوید: با توجه به شرایط آب و هوایی در ایام اربعین امسال در تلاش هستیم که علاوه بر فراهم‌سازی امکانات لازم، زیرساخت‌های بهداشتی و حتی حمل و نقل را نیز در استان‌های مرزی تقویت کنیم که احداث کارخانه‌های یخ‌ساز یکی از این امور است.

در ۲ سال گذشته که شیوع کرونا موجب بسته شدن مرزهای عراق و تعطیلی سفرهای زیارتی به عتبات شد، مسؤولان دولت عراق حضور زائران خارجی در این حماسه عظیم را سهمیه‌بندی کردند؛ به طوری که در سال ۹۹ در روزهای منتهی به اربعین سهمیه ایران را یک هزار و ۵۰۰ نفر اعلام کردند که به دلیل اطلاع‌رسانی دیرهنگام دولت عراق و همچنین سهمیه محدود، هیچ زائر و حتی موکبی از کشورمان در راهپیمایی اربعین حضور پیدا نکرد و یک سال پرحسرت را مشتاقان زیارت اربعین تجربه کردند.

سال تعداد زائران اربعین تعداد زائران ایرانی در اربعین
۱۳۹۸ بیش از ۱۸ میلیون نفر بیش از ۳.۵ میلیون نفر
۱۳۹۹ بیش از ۱۴ میلیون نفر
۱۴۰۰  بیش از ۱۶ میلیون نفر  بیش از ۸۰ هزار نفر

سال گذشته نیز با وجود پیگیری‌های مسؤولان کشورمان، دولت عراق حدود سه هفته قبل از اربعین حسینی، سهمیه ایران برای حضور در راهپیمایی اربعین را ۳۰ هزار نفر اعلام کرد که البته این سهمیه با پیگیری دولت انقلابی و همچنین پس از سفر الکاظمی، نخست وزیر عراق به ایران و دیدار با حجت‌الاسلام ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور کشورمان ۲ برابر شد و در نهایت عراق با ورود ۶۰ هزار ایرانی فقط به صورت هوایی به راهپیمایی اربعین موافقت کرد.

بر همین اساس، مرزهای زمینی عراق همچنان به روی زائران ایرانی بسته بود و با تصمیم ستاد کرونا، فقط افرادی که ۲ دُز واکسن کرونا زده بودند، امکان تشرف به عراق در ایام اربعین را داشتند و با توجه به اینکه همه اعزام‌ها به صورت هوایی قرار بود انجام شود، متقاضیان در سامانه سماح نام‌نویسی کردند که در مدت زمان تعیین شده ۱۶۰ هزار نفر آماده اعزام بودند.

با توجه به استقبال زائران برای تشرف به حماسه اربعین در ایام کرونا، علیرضا رشیدیان، رئیس وقت سازمان حج و زیارت اعلام کرد که افرادی که زودتر ثبت‌نام کرده‌اند در اولویت اعزام قرار می‌گیرند. با وجود سهمیه ۶۰ هزار نفری عراق برای زائران ایرانی، در ایام اربعین بیش از ۸۰ هزار ایرانی به عراق اعزام شدند و حتی در برهه‌ای با توجه به تجمع زائران پشت مرزهای بسته، در ساعاتی مرزها باز و برخی از زائران از طریق مرزهای زمینی به عراق مشرف شدند.

مرزهای زمینی همچنان به روی زائران عتبات بسته است

بیش از ۲ سال است که مرزهای زمینی عراق به روی زائران عتبات بازگشایی نشده و وعده‌های عراقی‌ها به نتیجه نرسیده است. با این وجود، سیدصادق حسینی، رئیس سازمان حج و زیارت در دیدار با وزیر گردشگری عراق پیشنهاد داده مرز زمینی عراق و ایران از عید سعید فطر بازگشایی و سفرهای زمینی برقرار شود.

حسینی همچنین به واکسیناسیون ۷۵ درصدی زائران ایرانی نیز اشاره کرده و گفته است که با روند رو به کاهش شیوع کرونا امیدواریم که مرز زمینی عراق به زودی روی زائران بازگشایی شود.

زائران اربعین باید ۳ دُز واکسن کرونا بزنند

سال گذشته با تصمیم ستاد کرونا زائران اربعین ملزم به تزریق ۲ دُز واکسن کرونا بودند. اما امسال در جلسات ستاد اربعین به تزریق سه دُز واکسن کرونا تأکید شده است؛ به طوری که مدیر اجرایی ستاد اربعین نیز با اشاره به لزوم رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی در صورت موافقت عراق برای برپایی پیاده‌روی اربعین بدون محدودیت می‌گوید: یکی از برنامه‌های ستاد اربعین برای جلوگیری از شیوع کرونا و همچنین حفظ سلامت جامعه، الزام به تزریق سه دُز واکسن کرونا برای سفر اربعین است. بر همین اساس، پس از اعلام رسمی دولت عراق برای پذیرش زائران ایرانی در ایام کرونا، اعزام‌ها از بین افرادی که سه دُز واکسن کرونا زده باشند، انجام می‌گیرد که از مشتاقان زیارت اربعین می‌خواهیم از اکنون با انجام واکسیناسیون آمادگی لازم را کسب کنند.

پیش‌بینی تشرف ۴ میلیون ایرانی به اربعین در صورت نبود محدودیت

سال ۹۸ که آخرین سفر اربعین بدون محدودیت بود، حدود ۳.۵ میلیون ایرانی در این حماسه عظیم حضور یافتند. بر همین اساس، امسال ستاد مرکزی اربعین پیش‌بینی کرده است که در صورتی که عراق محدودیتی برای تعداد زائران اعلام نکند و سهمیه‌بندی انجام نگیرد، بیش از چهار میلیون ایرانی در ایام اربعین به عراق مشرف شوند.

با این وجود، هنوز طرف عراقی به روشنی درباره وضعیت اربعین اظهار نظر نکرده و مسؤولان ستاد مرکزی اربعین منتظر هستند تا پس از برگزاری جلساتی با طرف عراقی، تفاهم‌نامه اربعین به امضای مسؤولان دو کشور برسد. برای این منظور هم رئیس ستاد مرکزی اربعین می‌گوید: امیدواریم که مسؤولان وزارت خارجه کشورمان با طرف عراقی مذاکره کنند تا در هفته‌های آینده تفاهم‌نامه اربعین ۱۴۰۱ به امضا رسیده و عملیاتی شود.

آمادگی موکب‌ها برای خدمت به زائران اربعین

موکب‌های اربعینی هم در حال آماده‌سازی برای خدمت به زائران اربعین هستند؛ به طوری که به گفته یوسف افضلی، دبیر کمیته اسکان و تغذیه اربعین در صورت دعوت عراق موکب‌های اربعینی آمادگی لازم را برای خدمت به زائران اربعین در داخل کشور و همینطور کشور عراق دارند.

به گزارش فارس، امسال ۲۶ شهریورماه اربعین حسینی است که اقدامات برای برپایی این مراسم از اوایل شهریورماه آغاز خواهد شد و در هفته سوم شهریور به اوج خود خواهد رسید. البته هنوز با توجه به اینکه دولت عراق از کشورهای مختلف برای اربعین امسال دعوت به عمل نیاورده است، سهمیه و حتی محدودیت‌های احتمالی مشخص نیست و باید منتظر تصمیم عراقی‌ها در این رابطه باشیم.

انتهای پیام/




این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید



منبع

به این نوشته امتیاز بدهید!

farsnews

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *