واعظ آشتیانی: چه کسی مسئول رسیدگی به هیأت رئیسه فدراسیون فوتبال است؟/ وزارت ورزش نباید سکوت کند
امیررضا واعظ آشتیانی در گفتوگو با خبرنگار ورزشی خبرگزاری فارس، در مورد اتفاقات رخ داده در هیأت رئیسه فدراسیون فوتبال و اینکه برخی میگویند این فدراسیون نیاز به خانه تکانی اساسی در ریاست و هیأت رئیسه دارد، اظهار داشت: این مسئله به مجمع عمومی فدراسیون فوتبال بستگی دارد. باید این مجمع به این باور و عقلانیت برسد تا چنین تحولی در فدراسیون ایجاد شود. بخشی از مجمع فدراسیون فوتبال باید دست از باندبازی و قبیلهگرایی بردارد.
* فوتبال چوب باندبازی و سیاسی کاری مجمع را میخورد
وی افزود: اتفاقات امروز فوتبال به خاطر این است که برخی از اعضای مجمع عمومی فدراسیون فوتبال به دنبال سیاسیکاری هستند و اکنون فوتبال چوب سیاسیکاری آنها را میخورد که فدراسیون فوتبال به این روز افتاده است. به عقیده من خطاب این انتقادها باید مجمع عمومی فدراسیون فوتبال باشد. به جز مجمع عمومی فدراسیون فوتبال هیچ نهاد دیگری نقشی در انتخاب رئیس و اعضای هیأت رئیسه فوتبال ندارند. وقتی بخشی از مجمع با لابیگری و قبیلهگرایی شبانه اعضای هیأت رئیسه را انتخاب میکنند همین شرایط میشود. آنها یا از روی بیتجربگی پیشبینی چنین روزهایی را در فدراسیون فوتبال نمیکردند یا اینکه انتخابهایشان برگرفته از باندبازی بوده است. بنابراین اگر انتقادی به وضع موجود فدراسیون فوتبال هست این انتقاد مستقیم به مجمع فدراسیون فوتبال برمیگردد و مجمع باید پاسخگوی آن باشد.
* مجمع عمومی باید درخواست جلسه فوقالعاده می کرد
مدیرعامل اسبق باشگاه استقلال با اشاره به عزل موقت عزیزی خادم عنوان کرد: شاید بهتر بود قبل از اینکه هیأت رئیسه اقدام به برکناری موقت عزیزی خادم کند مجمع عمومی فدراسیون درخواست جلسه فوقالعاده میکرد تا اگر کوتاهی رخ داده خود مجمع به این وضعیت مدیریتی رسیدگی کند طبق اساسنامه وقتی تعداد مشخصی از اعضای مجمع درخواست جلسه عمومی و فوقالعاده کنند باید این جلسه تشکیل شود و در آن جلسه میشد شرایط مدیریت فدراسیون فوتبال و هیأت رئیسه را مورد تحلیل و ارزیابی قرار داد. اما اکنون شاهدیم که هیأت رئیسه بعد از برکناری موقت رئیس فدراسیون خودش دچار چالش شده است.
* چه نهادی مسئول رسیدگی به ناتوانی اعضای هیات رئیسه است؟
واعظ آشتیانی با اشاره به سؤالی که در گذشته از فیفا داشته ، عنوان کرد: زمانی من این سؤال را در مصاحبههایم از فیفا مطرح کردم که اگر کمیته اخلاق دچار کوتاهی شود و با رئیس فدارسیون یا ارکان فدراسیون تبانی کند چه مرجعی باید به این تخلف کمیته اخلاق رسیدگی کند که پاسخی برای آن یافت نشد. اکنون نیز یک سؤال مشابه را مطرح میکنم اگر فدراسیون فوتبال به این نتیجه رسید که اعضای هیأت رئیسه ناتوان هستند تکلیف چیست و مجمع چگونه باید با این مسئله برخورد کند؟ من اکنون اشرافی بر اساسنامه فدراسیون فوتبال ندارم زیرا دلیلی برای مطالعهاش نداشتهام. اما واقعیت این است که باید ببینیم وقتی هیأت رئیسه فدراسیون دچار چالش شد چه کسی باید به این مسائل رسیدگی کند؟ باید دید در متن اساسنامه فدراسیون فوتبال یا اساسنامه فیفا در این مورد چه چیزی گفته شده است یا اینکه امور بینالملل فدراسیون اشارهای به این ماجرا داشته باشد و از فیفا در این مورد سؤال کنند.
* چرا وزارت ورزش مقابل چالش فدراسیون فوتبال سکوت کرده و تماشاگر است؟
وی با اشاره به نقش نظارتی و سیاستگذاری ورزش در کشور گفت: وزارت ورزش مگر متولی ورزش کشور نیست؟ چرا وزارت ورزش فدراسیون فوتبال را به امان خدا رها کرده است آن هم در حالیکه وزارت ورزش نقش سیاستگذاری در ورزش کشور را دارد و تمامی فدراسیونها زیرمجموعه آن هستند. سکوت امروز وزارت ورزش در مورد فدراسیون فوتبال در حقیقت چالش بزرگی را برای فوتبال و ورزش ایجاد میکند. وزارت ورزش از گذشته تا امروز نقش نظارتی در فوتبال و ورزش را دارد و قطعاً وزارت ورزش باید فرق نظارت و دخالت را بداند و اینکه چگونه بر فدراسیون نظارت کند تا با فیفا هم دچار چالش نشود و مدیریتش به معنای دخالت در امور فوتبال تلقی نشود. سکوت وزارت ورزش و تماشاگر بودن این وزارتخانه در چالش امروز فدراسیون فوتبال به ضرر فوتبال و ورزش کشور است.
معاون اسبق سازمان تربیتبدنی در مورد اینکه اکنون شاهدیم رئیس فدراسیون از اعضای هیأت رئیسه به کمیته اخلاق شکایت کرده و اعضای هیأت رئیسه از رئیس فدراسیون به این کمیته شکایت بردهاند، گفت: رئیس کمیته اخلاق حقوقدان است و باید مدارک ارائه شده را چه از طرف رئیس معزول و چه از طرف اعضای هیأت رئیسه به دقت مورد ارزیابی و تحلیل قرار بدهد و براساس حق و انصاف و حقوق رأی بدهد. این اختلافات و شرایطی که برای فوتبال ایجاد شده خاطر علاقهمندان فوتبال کشور را مکدر میکند.
انتهای پیام/
شما می توانید این مطلب را ویرایش نمایید
این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید