حزبالله لبنان: دلیلی برای تاخیر در انتخابات وجود ندارد
به گزارش سرویس بینالملل خبرگزاری فارس، «نعیم قاسم» معاون دبیر کل حزب الله لبنان در یک گفتوگوی رادیویی تصریح کرد: ما در سال ۱۹۹۲ با اولین انتخابات مجلس که حزب الله بعد از توافق طائف در آن شرکت کرد، شروع کردیم، در آن زمان برای تشکیل اداره انتخابات تلاش کردیم، اما امروز تجربه ما بسیار بیشتر و گستردهتر است.
وی با بیان اینکه حلول ماه مبارک رمضان مانعی بر سر راه فعالیتهای انتخاباتی حزبالله ایجاد نکرده، گفت: «فعالیت انتخاباتی ما از سپتامبر گذشته در مناطق مختلف آغاز شد، زیرا ما متقاعد شده بودیم که انتخابات باید در زمان مقرر برگزار شود و از ابتدا هم صریح و شفاف بودیم و حتی یک بار هم نگفتیم که انتخابات را نمیخواهیم».
معاون دبیرکل حزبالله لبنان افزود: « ما حزبی صادق هستیم، در سیاست چیزی را که به آن متقاعد نشده باشیم، نمی گوییم و وقتی میگوییم حزبالله، انتخابات میخواهد به این معناست که آن را واقعا میخواهد و ما همیشه طرفدار برگزاری آن بودهایم».
معاون دبیرکل حزبالله لبنان افزود: عملاً هیچ مدرکی و دلیلی از سوی هیچ طرف محلی، منطقهای و بینالمللی وجود ندارد که بگوید انتخابات باید به تعویق بیفتد، اما خواستههایی از سوی همین طرفها در این خصوص، وجود دارد.
وی تاکید کرد: «این شورای حزب الله است که در نهایت تصمیم می گیرد که نامزدهای تایید شده و معتمد چه کسانی باشند. قوانین انتخاب نامزدها به شخص، شایستگیها، ویژگیهای او و مرحلهای که فراروی ماست، مربوط می شود».
نعیم قاسم تصریح کرد: «هیچ حزبی در لبنان مانند حزب الله وجود ندارد که مقامات آن با دقت زیادی برای بیان موضع سیاسی خود هماهنگ شوند».
قرار است انتخابات پارلمانی لبنان در تاریخ ۱۵ می ۲۰۲۲ (۲۵ اردیبهشت) برگزار شود. هفته گذشته، در نشست خبری پس از پایان فرصت ثبتنامهای انتخاباتی لبنان «بسام المولوی» وزیر این کشور گفت: «در انتخابات پارلمانی سال ۲۰۱۸، ۷۷ لیست ثبتنام کرده بودند. اما در انتخابات امسال ۱۰۳ لیست داریم. در تمام مناطق لبنان به جز جنوب این کشور شاهد افزایش لیستهای انتخاباتی بودیم».(جزئیات بیشتر)
این در حالی است که هفته گذشته اعلام شد سفیر عربستان سعودی و چند کشور دیگر حاشیه خلیج فارس در لبنان که بیروت را ترک کرده بودند، به لبنان بازمیگردند. عربستان سعودی یک ماه مانده به انتخابات لبنان، عمدا بازگشت سفیر خود و دیگر کشورها به لبنان را برجسته کرده تا شاید به اهداف انتخاباتی خود برسد.
ریاض چند ماه پیش به بهانه اظهارات «جورج قرداحی» وزیر اطلاعرسانی پیشین لبنان پیش از دستیابی به این پست در خصوص جنگ یمن، بحران جدیدی در روابط با بیروت ایجاد کرد و سفیر خود در بیروت را فراخواند و از سفیر لبنان در عربستان نیز خواست این کشور را ترک کند. امارات، کویت و بحرین نیز در اقدامی مشابه سفرای خود از بیروت را فراخوانده و تأکید کردند که این اقدام آنها به نشانه همبستگی با عربستان انجام شده است.
به اعتقاد تحلیلگران، ریاض اکنون دریافته که باید در آستانه انتخابات لبنان، حضور خود در این کشور را پررنگ کند به همین دلیل سفیر خود را به بیروت بازگردانده است تا اهداف خود را در جریان انتخابات لبنان دنبال کند.
به نوشته روزنامه لبنانی «البناء»، ریاض پس از رایزنی با آمریکاییها دریافته که بقایای تیم جریان «۱۴ مارس» و مجموعههای مدنی نمیتوانند در برابر ائتلاف هشت مارس و متحدانش از جمله «التیار الوطنی الحر» (جریان آزاد ملی لبنان) دوام بیاورند پس تصمیم به حمایت از تیم ۱۴ مارس گرفته تا مقداری از توازن میان تیم آمریکایی در لبنان و ائتلاف حزبالله حفظ شود. سعودی امید دارد که تیم ۱۴ مارس شکست قابل توجهی به تیم مقاومت در لبنان وارد کند و به تبع آن حزبالله در محیط خود و نیز جریان آزاد ملی لبنان تضعیف شوند تا مقدمات برای گامهای سیاسی بعدی و تعیین نخستوزیر و رئیسجمهور و نیز تشکیل دولت جدید فراهم شود.
انتهی پیام/
شما می توانید این مطلب را ویرایش نمایید
این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید