کشاورزان گیلان از فروش زمین سود نمی برند
ایسنا/گیلان رییس اداره مکانیزاسیون جهاد کشاورزی گیلان گفت: هیچ کشاورزی از فروش زمینش در گیلان سود نمی برد.
حیدر کامیاب در گفت و گو با ایسنا با بیان اینکه مکانیزاسیون موجب کاهش هزینه های تولید محصولات کشاورزی می شود و در استان گیلان برای تحقق این امر به میزان خوبی رسیده ایم، اظهار کرد: گیلان ۲۳۸ هزار هکتار اراضی شالیزاری دارد و پیش بینی می شود امسال در ۱۰۰ هزار هکتار از اراضی شالیزاری گیلان کشت برنج به صورت مکانیزه صورت گیرد و در ۱۸۵ هزار هکتار نیز برداشت برنج با کمباین انجام شود.
وی افزود: در حال حاضر بیشترین تولید مکانیزه برنج در بین شهرستان های گیلان در شهرستان رضوانشهر انجام می شود.
کامیاب با بیان اینکه شهرستان رشت بزرگترین شهرستان برنج خیز کشور و استان گیلان است، ادامه داد: این شهرستان بالغ بر ۶۲ هزار هکتار اراضی شالیزاری دارد که در ۴۶ هزار هکتار آن تولید برنج به صورت مکانیزه خواهد بود و این عدد بسیار خوبی برای رشت است.
بدون ارتقای مکانیزاسیون با مشکل تامین کارگر برای تولید برنج مواجه می شدیم
رییس اداره مکانیزاسیون جهاد کشاورزی گیلان خاطرنشان کرد: اگر درصد مکانیزاسیون برنج گیلان به عدد کنونی نمی رسید حتما برای تامین کارگر موردنیاز برای نشاکاری در مزارع و همچنین دیگر مراحل تولید برنج با مشکل مواجه می شدیم زیرا دختران روستایی امروز کمتر حاضر هستند برای کار سخت نشاء کاری وارد شالیزار شوند و فقط در برخی از خانواده های شالیکاران هنوز فرزندان به کشاورزان کمک می کنند.
وی تصریح کرد: مکانیزاسیون باعث شده است که جوانان برای تولید برنج انگیزه بیشتری پیدا کنند زیرا ارتقای مکانیزاسیون از سختی و رنج تولید برنج کاسته است.
کامیاب در خصوص بیکار شدن زنان نشاء کار گفت: هر محصولی که به رونق اقتصادی می رسد مشاغل دیگری را نیز رونق می دهد و حال که کشت برنج صرفه اقتصادی بیشتری پیداکرده است زنان نشاکار نیز به دیگر مشاغل چون پرورش گل و گیاه، دامپروری، زنبورداری و… گرایش پیدا کرده اند.
تلاش برای کاهش هزینه تولید و رنج تولید برنج در گیلان
وی افزود: همه تلاش ما این است که هزینه تولید برنج و دیگر محصولات کشاورزی کاهش پیدا کند تا کشاورزان زمین هایشان را برای تامین امنیت غذایی کشور حفظ کنند.
رییس اداره مکانیزاسیون جهاد کشاورزی گیلان با اشاره به گران شدن روزافزون قیمت زمین گفت: هیچ کشاورزی از فروش زمینش سود نمی برد و از کشاورزان می خواهیم منافع انی را فدای منافع آتی نکنند.
انتهای پیام