» دسته‌بندی نشده » واکاوی یک دهه تولید برق نیروگاه اتمی بوشهر

واکاوی یک دهه تولید برق نیروگاه اتمی بوشهر

فروردین ۴, ۱۴۰۱ 0۰


به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، تا پایان سال ۱۴۰۰، نیروگاه اتمی بوشهر به عنوان تنها نیروگاه هسته‌ای در کشور ۸۲ میلیارد و ۱۰۵ میلیون کیلووات ساعت برق تولید کرد.

بر همین اساس ۴۷ میلیارد و ۴۴۱ میلیون کیلووات ساعت از برق تولید شده نیروگاه اتمی بوشهر به شبکه برق کشور تزریق شده و مابقی صرف فعالیت‌های انجام شده در نیروگاه شده است.

در همین راستا میزان برق تولید شده در سال ۱۴۰۰ معادل ۴ میلیارد و ۳۷۹ میلیون کیلووات ساعت برآورد شده ۳ میلیارد و ۹۹۸ میلیون کیلووات ساعت از این مقدار به شبکه برق فرستاده شده است.

*گزیده فعالیت‌های نیروگاه اتمی بوشهر در سال ۱۴۰۰

بررسی سیر فعالیت این واحد نیروگاهی در سال ۱۴۰۰ بیانگر آن است که در ۳ ماهه ابتدایی این سال، نیروگاه اتمی بوشهر به دلیل تعمیراتی که از ۱۸ بهمن ماه ۱۳۹۹ شروع شده بود، غیر فعال بوده و در تاریخ دوم خردادماه سال ۱۴۰۰ فعالیت خود را از سر گرفت.

این واحد ۱۰۰۰ مگاواتی تولید برق پس از ۴ ماه تولید مداوم برق در تاریخ ۱۰ مهرماه سال گذشته بار دیگر به دلیل انجام عملایت سوخت‌گذاری سیکل هشتم از مدار تولید خارج شد و دوباره در ۱۹ دی ماه همان سال فعالیت خود را از سر گرفت و هم اکنون نیز ۱۰۰۰ مگاوات از بار مورد نیاز متقاضیان برق در سطح کشور را تامین می‌کند.

بر این اساس از ۱۲ ماه سال ۱۴۰۰، نیروگاه اتمی بوشهر ۶ ماه مشغول تولید برق بوده است، ۳ ماه به دلیل تعمیرات نیروگاهی از مدار خارج شده و ۳ ماه دیگر نیز بابت مسئله سوخت‌گذاری قادر به تولید برق نبوده است.

*سود ۴۱۱ میلیون دلاری نیروگاه اتمی بوشهر از محل صرفه‌جویی سوخت فسیلی

بررسی مسئله تولید نیروگاه اتمی بوشهر بیانگر آن است که فعالیت ۱۰ ساله این نیروگاه سبب شده تا زمینه صرفه جویی ۸۲.۳ میلیون بشکه نفت خام مهیا شود. این مسئله در شرایطی رقم می‎خورد که تنها در سال ۱۴۰۰، شاهد صرفه‌جویی ۶.۹ میلیون بشکه نفت خام بوده‌ایم.

لازم به ذکر است، بیشترین صرفه‌‎جویی در مصرف نفت خام توسط نیروگاه اتمی بوشهر به سال ۱۳۹۶ باز می‌گردد که این نیروگاه با استفاده از اورانیوم غنی شده زمینه صرفه‌جویی ۱۱.۷ میلیون بشکه نفت را فراهم کرد.

بر این اساس در طول دهه گذشته اگر میانگین قیمت نفت را ۵۰ دلار به ازای هر بشکه فرض کنیم، نیروگاه اتمی بوشهر از محل صادرات انرژی معادل نفت خامی که زمینه صرفه‌جویی آن را مهیا کرد، باعث سود ۴۱۱.۵ میلیون دلاری برای کشور شد.

مسئله تاثیر مثبت نیروگاه اتمی بوشهر تنها به مسئله صرفه‌جویی در مصرف انرژی فسیلی ختم نمی‌شود و این نیروگاه به دلیل عدم انتشار گازهای گلخانه‌ای نیز تاثیر شگرفی داشته است.

بر مبنای آمار ارائه شده توسط شرکت تولید و توسعه برق اتمی، نیروگاه اتمی بوشهر در سال ۱۴۰۰ زمینه جلوگیری از انتشار ۲ میلیون و ۶۴۲ هزار تن گاز گلخانه‌ای را مهیا کرد در شرایطی که در طول فعالیت یک دهه‌ای نیروگاه زمینه جلوگیری از انتشار ۴۵ میلیون ۸۶۸ هزار تن گاز گلخانه‌ای ایجاد شده است.

*توسعه نیروگاه‌های هسته‌ای در کشورهای توسعه یافته

به گزارش فارس، نقشه توزیع جغرافیایی نیروگاه‌های هسته‌ای تولید برق در جهان بیانگر آن است که کشورهای توسعه یافته نظیر آمریکا، اروپا و شرق آسیا بیشترین تعداد واحدهای نیروگاهی را به خود اختصاص داده‌اند و از سود سرشار این انرژی پاک در تولید برق استفاده می‌کنند. این در حالیست که توسعه این صنعت در دهه گذشته در ایران با کندی قابل توجه مواجه شده است.

در همین رابطه عسگر سرمست، کارشناس حوزه انرژی معتقد است، «کشورهای توسعه یافته در حالی بر انرژی هسته‌ای تمرکز می‌کنند که سایر کشورها را از این مسئله بر حذر می‌دارد.»

این کارشناس حوزه انرژی ادامه داد:«توسعه صنعت برق هسته‌ای در ایران می‌تواند گره‌گشای موضوع انرژی در کشور تلقی شود.»

بر این اساس نظر به اهمیت متنوع‌سازی شبکه تولید برق کشور با نگاه به توسعه انرژی‌های پاک، به نظر می‌رسد توجه بیش از گذشته به نیروگاه‌سازی هسته‌ای از اهمیت قابل توجه‌ای برخوردار است و دولت باید سرمایه‌گذاری خود در حوزه ساخت نیروگاه را به سمت استفاده از انرژی هسته‌ای سوق دهد.

در شرایطی که مسئله ساخت واحدهای نیروگاهی متکی به انرژی هسته‌ای در کشور شدت بگیرد، مسئله قطعی برق زمستان به یک راهکار پایدار تجربه شده خواهد رسید و شبکه برق کشور نیز با اطمینان‌پذیری قابل ملاحظه مواجه خواهد شد.

انتهای پیام/




این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید



منبع

به این نوشته امتیاز بدهید!

farsnews

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *