نشست نمایندگان مجلس با دانشجویان| نیکزاد: ارز ترجیحی باعث رانت و فساد میشود
به گزارش حوزه تشکلهای دانشگاهی خبرگزاری فارس، علی نیکزاد نائب رئیس مجلس شورای اسلامی، علی خضریان و روح الله متفکر آزاد نمایندگان مجلس، با حضور در بیستمین اردوی جهاد اکبر اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشجویان مستقل
به سوالات دانشجویان در رابطه با طرح شفافیت آرا نمایندگان ، عملکرد نمایندگان مجلس، طرح صیانت از فضای مجازی و… پاسخ دادند.
* دریافت هر گونه هدیه توسط نمایندگان مجلس غیرقانونی است
علی نیکزاد، نائب رئیس مجلس شورای اسلامی در این نشست پیرامون تصویب بودجه سال ۱۴۰۱ گفت: بودجه امسال با ضرورت بسته شده است و در مجلس شورای اسلامی سعی شده که بودجه را در موعد مقرر به شورای نگهبان تحویل دهیم.
وی با اشاره به موضوع اصلاح ارز ترجیحی، اظهار کرد: در بودجه ۱۴۰۱ پیشنهاد حذف ارز ترجیحی توسط دولت مطرح شده است. ارز ترجیحی باید حذف شود؛ چون به ضرر کشور است و باعث رانت و فساد میشود.
نائب رئیس مجلس شورای اسلامی در رابطه با نظارت بر رفتار نمایندگان مجلس شورای اسلامی گفت: دریافت هر گونه هدیه توسط نمایندگان مجلس غیرقانونی است؛ همچنین با متخلفین برخورد میشود و نمایندگان مجلس حق توصیه نامه نوشتن برای هیچ یک از اعضای خانواده خود را ندارند اما برای عموم مردم بلامانع است.
نیکزاد در باره نهضت ملی مسکن گفت: اگر مسکن سازی فعال شود، جان تازه ای به صنایع مرتبط با مسکن خواهد داد.
نائب رئیس مجلس شورای اسلامی خاطر نشان کرد: برای جهش تولید مسکن باید بسیجی از دولت، استانداری ها، شهرداری ها و تمام امکانات تشکیل شود.
وی بیان کرد: تصویب قانون مالیات بر خانههای خالی هم در دستور کار دولت است که امیدواریم با تصویب این قانون و تولید انبوه مسکن مشکل، تولید مسکن حل شود.
* فضای مجازی جزء جدایی ناپذیر زندگی مردم و نیازمند قانونگذاری از طرف مجلس است
علی خضریان، نماینده مجلس شورای اسلامی هم در این نشست در پاسخ به سوالات دانشجویان در رابطه با خدمت سربازی گفت: حذف خدمت سربازی به تنهایی جزء اختیارات مجلس نیست و ستاد نیروهای مسلح کشور هم جزو ارگانهای صاحب اختیار است.
وی افزود: برای خدمت سربازی، چندین تصحیح قانونی نیاز است. یکی از آنها در مجلس به تصویب رسیده است و در مجلس حقوق سه ونیم میلیون تومان، برای سربازان مجرد و پنج میلیون تومان برای سربازان متاهل تصویب شده است.
خضریان، در خصوص طرح صیانت از فضای مجازی خاطر نشان کرد: امروزه فضای مجازی جزء جدایی ناپذیر زندگی همه مردم است و این نیازمند قانونگذاری از طرف مجلس است.
خضریان با اشاره به عملکرد جنبشهای دانشجویی اظهار کرد: قانون گذاری در زمینه فضای مجازی، مطالبه رهبر انقلاب از مجلس شورای اسلامی است و باید اجرا شود، حمایت از این قانون، نیازمند حمایت جنبشهای دانشجویی است.
وی همچنین بیان کرد: تصویب کلیات طرح صیانت از فضای مجازی به معنای مجوز ورود به این مسئله است و به معنای تصویب تمام مادههای این طرح نیست و دانشجویان نباید نسبت به تصویب طرح صیانت از فضای مجازی پا پس بکشند و به جریانهای لیبرال و سرمایه داری نزدیک شوند.
* همچنان پای شفافیت آرا هستیم
روح الله متفکرآزاد نماینده مجلس شورای اسلامی هم در ادامه گفت: این مجلس هنوز انقلابی است و سهولت دریافت مجوزهای کسب وکار، مصوبه برای شفافیت حقوق نمایندگان مجلس، پرداخت یک سوم بدهی دولت به تامین اجتماعی و افزایش نظارتها، از اقدامات همین مجلس است.
متفکرآزاد در پاسخ به سوالات دانشجویان پیرامون عملکرد مجلس یازدهم گفت: امروزه فضای کشور و رسانهها به جای بررسی عملکرد مجلس بیشتر به دنبال حاشیه سازی برای مجلس هستند.
وی در رابطه با معیارهای بررسی عملکرد مجلس، افزود: حوزه تقنین، نظارت و سبک زندگی نمایندگان مجلس شورای اسلامی معیاری است که میتوان به انقلابی یا غیر انقلابی بودن این مجلس رای داد.
متفکرآزاد، ضمن اشاره به تفاوت دیدگاه نمایندگان مجلس شورای اسلامی در شفافیت، گفت: نمایندگان مجلس در شفافیت، صاحب دیدگاههای مختلفی هستند. ما به عنوان نمایندگانی که به شفافیت اعتقاد داریم همچنان پای شفافیت آرا هستیم و سعی میکنیم مخالفان این طرح را قانع کنیم.
انتهای پیام/
شما می توانید این مطلب را ویرایش نمایید
این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید