» دسته‌بندی نشده » ۴ الزام اساسی اصلاح ارز ۴۲۰۰ تومانی
۴ الزام اساسی اصلاح ارز ۴۲۰۰ تومانی

۴ الزام اساسی اصلاح ارز ۴۲۰۰ تومانی

اسفند ۲۲, ۱۴۰۰ 0۰


به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، سال ۹۷ دولت دوازدهم تصمیم به اجرای سیاست ارز ۴۲۰۰ تومانی گرفت. در این مدت بارها و بارها کارشناسان اقتصادی ناکارآمدی این سیاست را به دولتمردان گوشزد کرده اند. اما دولت گذشته تمایل چندانی به اصلاح این سیاست نداشت و همین مساله منجر به ادامه یک سیاست غلط شد.

کوچک شدن سفره مردم، اصابت نکردن یارانه پرداختی به جامعه هدف، ایجاد رانت و فساد و… از جمله اصلی ترین ایرادات مربوط به این سیاست است که کارشناسان اقتصادی بر آن تاکید داشته اند.

* سفره مردم خط قرمز دولت سیزدهم

آیت الله سید ابراهیم رییسی، رئیس جمهور در همین زمینه می گوید: خط قرمز دولت سفره مردم است، تا زمان تصمیم گیری نهایی به منظور تغییر نظام توزیع این یارانه و جبران خدمات آن، هیچ تغییری در شیوه اعطای یارانه صورت نمی گیرد.

طبق برآوردهای صورت گرفته در مجلس شورای اسلامی، با حذف ارز ترجیحی رقمی حدود ۴۰۰ هزار میلیارد تومان درآمد عائد دولت می شود. حداقل ۵۰ درصد این رقم باید به خود مردم بازگردد تا قدرت خریدشان تقویت شود و این رقم برای هر فرد یارانه بگیر، ۲۵۰ تا ۳۰۰ هزار تومان است.

* اقدامات جبرانی برای حذف ارز ترجیحی

بسیاری از کارشناسان اقتصادی معتقدند، باید اقدامات جبرانی برای کنترل و تنظیم قیمت ها پس از حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی اندیشیده شود. اصلاح سیاست ارز ترجیحی الزامات و بایدهایی دارد که باید رعایت شود.

در حذف ارز ترجیحی، تدبیر مناسب در اجرا، نظارت بر بازار و مقابله با گران فروشان و محتکران، شفاف بودن باز توزیع منابع آزاد شده، حمایت از واحد های تولیدی و جامعه کارگری از جمله الزامات اساسی اجرای اصلاح این سیاست بوده و بسیار مهم است.

* زمان اصلاح ارز ۴۲۰۰ تومانی گذشته است

بسیاری از کارشناسان اقتصادی معتقدند، موعد تصمیم گیری درباره دلار ۴۲۰۰ تومانی باید پیش از این انجام می شده و زمان زیادی از اجرای اصلاح این سیاست گذشته است. سوال اساسی که تیم اقتصادی دولت دوازدهم باید پاسخ دهد، این است که اگر دلارهای تخصیص داده شده به ارز ترجیحی، موجب کنترل تورم نشده است، این سیاست چرا همچنان ادامه پیدا کرده و هیچ اراده ای برای برخورد با اتلاف منابع گسترده ناشی از آن وجود ندارد؟

* سیاست ارز ترجیحی به هدف اصابت نکرده است

سیاست تخصیص ارز ترجیحی با وجود هدف رسیدگی به اقشار کم درآمد نتوانسته است در عمل موفقیت آمیز اجرا شود و در حدود ۲۰۰ هزار میلیارد تومان رانت از این محل ایجاد شده است.

* ارز ۴۲۰۰ تومانی اقتصاد کشور را آلوده کرده است

گزارش های کارشناسی مراکز پژوهشی نشان می دهد، ارز ۴۲۰۰ تومانی تمام نظام اقتصادی کشور را آلوده کرده است و باید زودتربرای این مساله چاره جویی و راه حل ارائه شود.

به نظر کارشناسان اقتصادی، در حال حاضر توزیع یارانه عادلانه نیست. باید آرام آرام سیاست ارز ۴۲۰۰ تومانی حذف شود و مبلغ یارانه مستقیم در قالب سبد کالا به مردم پرداخت شود.

انتهای پیام/




این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید



منبع

به این نوشته امتیاز بدهید!

farsnews

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *