» آخرین اخبار » گیلان » توجه سروده های شاعران نامی ایران به نیکوکاری
توجه سروده های شاعران نامی ایران به نیکوکاری

توجه سروده های شاعران نامی ایران به نیکوکاری

اسفند 21, 1400 0۰


ایسنا/گیلان دبیر جشنواره ملی شعر نیکوکاری، با بیان اینکه شاعران نامی ایرانی همواره توجه ویژه ای به نیکی و نیکوکاری در سروده های خودشان داشته اند، اضافه کرد: در ایامی که همه اقشار مردم با مشکلات اقتصادی مواجه هستند، خودمان باید همدیگر را یاری کنیم.

سومین محفل شعرخوانی نیکوکاری از سلسله‌محافل نخستین جشنواره ملی شعر نیکوکاری امروز در محل خانه تاریخی میرزا کوچک خان جنگلی، واقع در شهر رشت برگزار شد.

حجت‌الاسلام والمسمین محمدمهدی خانمحمدی، دبیر جشنواره ملی شعر نیکوکاری در ابتدای این محفل با اشاره به اهداف جشنواره اظهار کرد: مرکز فرهنگ نیکوکاری(وابسته به بنیاد خیریه آلاء) با مشارکت تعدادی از مجموعه‌های فرهنگی کشور همچون حوزه هنری انقلاب اسلامی از بهمن ۱۴۰۰ به برگزاری نخستین جشنواره ملی شعر نیکوکاری اقدام کرده است تا از ظرفیت ادبیات و شعر برای ترویج و تعمیق فرهنگ نیکوکاری در کشور استفاده شود.

وی با بیان اینکه نیکوکاری می تواند به بهبود و تسلی دردهای انسان کمک کند، افزود: جشنواره ملی شعر نیکوکاری تاکنون در دو شهر قم و کرمان به برگزاری محفل شعر نیکوکاری با حضور شاعران برجسته کشور اقدام کرده است. امروز نیز توفیق داریم تا در شهر زیبای رشت و در خانه تاریخی میرزا کوچک جنگلی، سومین محفل نیکوکاری را با حضور شاعران ممتاز استان گیلان برگزار کنیم و به زودی در اصفهان و مشهد محفل خواهیم داشت.

حجت‌الاسلام خانمحمدی، با اشاره به سبقه فرهنگی و ادبی ایران در جهان، گفت: عموم علاقه‌مندان می‌توانند در چهار محور «همدلی، همیاری و یاری‌گری»، «پرداختن به مصادیق خیر و نیکوکاری»، «آسیب‌های اجتماعی» و «نیکوکاری در قرآن و سیره اهل بیت(ع)»، آثار خود را در قالب شعر کلاسیک، شعر سپید و نیمایی، شعر کوتاه(رباعی و دوبیتی)، ترانه و شعر محاوره و شعر کودک و نوجوان تا حداکثر ۲۸ فرودین ۱۴۰۱ به دبیرخانه جشنواره به نشانی «adab.kheir.ir» ارسال کنند.

دبیر جشنواره ملی شعر نیکوکاری، همچنین از شعر به عنوان هنر فرهنگی ملت ایران یاد کرد و با گرامیداشت روز نظامی گنجوی، شاعر برجسته کشورمان، او را یکی از پیشگامان شعر فارسی دانست و این بیت از نظامی را برای حاضران قرائت کرد: «مکن جز به نیکی گرایندگی، که در نیک نامی است پایندگی».

وی با بیان اینکه شاعران ایرانی همواره توجه ویژه ای به نیکی و نیکوکاری در سروده های خودشان داشته اند، اضافه کرد: در ایامی که همه اقشار مردم با مشکلات اقتصادی مواجه هستند، خودمان باید همدیگر را یاری کنیم.

حجت الاسلام خانمحمدی، با تاکید بر لزوم شناسایی ظرفیت های شعری استان ها و آشنایی شاعران با جشنواره مذکور، یادآور شد: اختتامیه جشنواره خرداد ۱۴۰۱ برگزار خواهد شد.

به گزارش ایسنا، در ادامه این برنامه که با اجرای مجتبی حاذق، شاعر ممتاز گیلان همراه بود، جمعی از شاعران همچون رضا نیکوکار، آرش پورعلیزاده، مرضیه فرمانی، محمدرضا میرزاده، رقیه آزادنیا، مریم پیله‌ور و محمدجواد الهی‌پور به شعرخوانی با محوریت ترویج نیکوکاری پرداختند.

گفتنی است؛ نخستین جشنواره ملی شعر نیکوکاری با هدف ترویج نیکوکاری و به همت مرکز فرهنگ نیکوکاری(وابسته به بنیاد خیریه آلاء) و با همکاری حوزه هنری انقلاب اسلامی، موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(ره) و معاونت فرهنگی دانشگاه شهید بهشتی برگزار می‌شود و در این راستا تاکنون دو محفل ادبی در قم و کرمان برگزار کرده است.

همچنین اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان گیلان، سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری رشت و موسسه خیریه نیکوکاران شریف به طور خاص حامی محفل شعرخوانی نیکوکاری در رشت هستند.

انتهای پیام



منبع

به این نوشته امتیاز بدهید!

ایسنا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

×