رویدادی برای «میراث فرهنگی و تنوع زیستی» در سده نو
به مناسبت فرا رسیدن سده نو، رویداد میراث فرهنگی و تنوعزیستی به انگیزه معرفی و آموزش گروههای سنی کودک و نوجوان تا بزرگسال و با هدف آگاهی بخشی برگزار میشود.
به گزارش ایسنا، کارگروه مجازی میراث فرهنگی و تنوع زیستی در نظر دارد با همکاری موزه ملی ایران، موزه ملی ملک، میراث جهانی چغازنبیل و محوطه تاریخی هفت تپه، میراث جهانی تخت جمشید، مجموعه فرهنگی و تاریخی نیاوران و پروژه پیش از تاریخی زهره (چگاسفلی)، برنامههای معرفی و آموزش را برای نوروز ۱۴۰۱ خورشیدی به اجرا رساند که شاید پیمانی باشد بر شروع این سده پیش رو به پاسداری از میراث فرهنگی و محیط زیست که هر دو سرمایههای ارزشمند این سرزمین باشکوه هستند.
در توضیح بیشتر رویکرد این رویداد آمده است: سرزمین پهناور ایران دارای بیومها و اکوسیستمهای گوناگونی است که از هزاران سال پیش با استقرار گسترده جوامع انسانی از گونههای شناخته شده انسان نئاندرتال بهرهبرداری شده و تا به امروز با جریان زندگی و استقرار انسانهای هومو ساپینس در این سرزمین برقرار بوده است. به همین دلیل مدلهای استقراری و مدیریت زیستی در بین دو گونه انسان و نژادهای وابسته به آنها نسبت به هر دوره تاریخی تفاوتهایی آشکار دارد. در هزاران سال همبودی و همزیستی انسان با محیط زیست بسیاری از این الگوهای رفتاری مانند رام کردن حیوانات وحشی، اهلیسازی حیوان و گیاه، برپایی استقرارهای مسکونی از خشت، آجر و سنگ به وجود آمده است. اینگونه همزیستی و بهرهبرداری از محیطزیست سبب شده که زیست گونههای انسانی با محیط زیست پیرامون با کنش و برهمکنش همراه باشد.
در دنیای امروز با توجه به بهره از هوش مصنوعی تفاوتهای آشکار با هزارههای گذشته به وجود آمده است. برتری در دنیای امروز را تسلط بر دنیای مجازی میدانند و به همین دلیل ما نیز از این دنیای مجازی بهره برده تا آنچه را که میراث هزاران ساله فرهنگ و محیط زیست این سرزمین بوده است بشناسیم، آموزش دهیم و پاسداری داریم.
در چند سال گذشته و با تشکیل این کارگروه، برنامهها و محصولات چندرسانهای با عنوان “# میراث فرهنگی و تنوع زیستی” با تأکید بر ارزشهای هزاران ساله همبودی و همزیستی انسان و منهای آدمیان به اجرا رسیده است که خوشبختانه مورد توجه عموم و متخصصان نیز قرار گرفتهاند. به همین دلیل و با توجه به کسب تجربه از برنامههای پیشین به مناسبت فرا رسیدن سده پیش رو (خورشیدی)، کلاسههای برنامههای معرفی و آموزش برای گروههای سنی کودک و نوجوان تا بزرگسال در زمینه ترویج و آگاهی از میراث فرهنگی و تنوع زیستی اجرا میشوند.
آثار در بخشهای نقاشی، کاغذ دیوار، پوستر و نرم افزار تعاملی، داستان کوتاه، نمایشنامه و فیلمنامه، عکس و فیلم مستند به فراخور گروه سنی قابل دریافت است.
مهلت تهیه آثار فروردین ماه سال ۱۴۰۱ و مهلت ارسال آثار از فروردین تا ۱۰ اردیبهشت ماه ۱۴۰۱ خواهد بود. داوری آثار نیز در اردیبهشت ماه انجام میشود و نمایشگاه مجازی آثار نیز تیرماه ۱۴۰۱ برگزار خواهد شد.
یادآوری شده که این رویداد حالت رقابتی ندارد، اما گواهینامه همراهی برای تمام شرکتکنندگان صادر میشود و در پایان، آثار برابر با کلاسههای برنامه، در موزه مجازی میراث فرهنگی و تنوع زیستی نمایش داده میشود.
انتهای پیام