نگاهی به روند آموزش فضانوردان پیش از سفر به ایستگاه فضایی بینالمللی
چندی پیش ایستگاه فضایی بینالمللی تصاویری را منتشر کرد و طی آن فضانوردان ماموریت کرو-۴ اسپیس ایکس را که قرار است طی ماههای آینده به ایستگاه فضایی بینالمللی بروند، معرفی کرد.
به گزارش ایسنا و به نقل از اس تی دی، حال فضانوردان پیش از رفتن به این سفر شش ماهه در حال گذراندن چندین مرحله و آموزش هستند که طی این خبر به بررسی آن پرداختهایم.
فرمانده “کیل لیندگرن”(Kjell Lindgren)از ناسا، خلبان “رابرت هاینز”(Robert Hines) از ناسا و متخصصان ماموریت “جسیکا واتکینز”(Jessica Watkins) از ناسا و “سامانتا کریستوفورتی”(Samantha Cristoforetti) از آژانس فضایی اروپا از خدمه ماموریت کرو-۴ هستند.
ماموریت “کرو-۴” اسپیس ایکس، چهارمین پرواز سرنشیندار تجاری ناسا توسط فضاپیمای کرو دراگون و هفتمین پرواز کلی سرنشیندار مداری خواهد بود. این ماموریت برای پرتاب در ۱۵ آوریل ۲۰۲۲ برنامهریزی شده است و طی آن چهار نفر از خدمه این ماموریت از مرکز فضایی کندی ناسا در فلوریدا به ایستگاه فضایی بینالمللی منتقل خواهند شد. بنابر برنامهریزیها قرار است این ۴ خدمه نیز به مدت شش ماه در ایستگاه فضایی بینالمللی حضور داشته باشند.
خدمه این ماموریت در جریان آموزش خود برای آماده شدن برای سفر به ایستگاه فضایی بینالمللی در چند تمرین شبیهسازی در دفتر مرکزی اسپیس ایکس در شهر هاوتورن کالیفرنیا شرکت کردند که طی آن میبایست تمرینهایی را برای جدا شدن فضاپیما از موشک فضایی فرا میگرفتند. هر چهار فضانورد در یک شبیهساز با کیفیت بالا از کپسول دراگون اسپیس ایکس که مجهز به سخت افزار پرواز واقعبینانه، نمایشگر و صندلی بود، تمرین کردند. طی این تمرینها هر یک از چهار فضانورد این ماموریت تجربیاتی را در زمینه تنظیم و پیکربندی فضاپیما برای سفر به ایستگاه فضایی بینالمللی به دست آوردند. فرمانده لیندگرن و خلبان هاینز در جایگاه خود در صندلیهای مرکزی و جایی که به نمایشگرهای پروازی دسترسی داشتند، قرار گرفتند. نمایشگر پرواز ابزاری است که فضانوردان از آنها برای نظارت بر وضعیت فضاپیما و در صورت نیاز کنترل دستی فضاپیما استفاده میکنند.
فضانوردان این ماموریت به طور منظم برای تمام مراحل پرواز آموزش میبینند و از شبیه سازیها برای تمرین عملیات عادی و پاسخ به هرگونه مشکل غیرمنتظره استفاده میکنند. این شبیهسازیها معمولا شامل چندین بار دویدن در طی یک روز است که در آن خدمه برای مرحله خاصی از ماموریت آموزش میبینند. دادههای شبیهسازیشده به فضانوردان این فرصت را میدهد تا برای یک سفر شش ماهه و چالشهایی که ممکن است طی این سفر با آن مواجه شوند، آماده شوند.
هنگامی که فضانوردان در مرکز فضایی کندی برای آموزش آمادگی اضطراری بودند، از برج پرتاب مجتمع پرتاب ۳۹ پایگاه فضایی کندی بازدید کردند و در مورد سیستم خروج اضطراری آموزش دیدند. برای آشنایی بیشتر با عملیات بازیابی(recovery operations) و آموزش توانایی در جهت حفظ تعادل در کشتی، فضانوردان پاهای خود را در کشتیهای بازیابی دراگون اسپیس ایکس قرار دادند. کشتیهای بازیابی دراگون اسپیس ایکس به طور مشترک توسط اسپیسایکس و ناسا برای رسیگی به خدمه پس از آبفرود در پایان ماموریتشان استفاده خواهد شد.
دو کشتی یکسان مناطق فرود احتمالی در سواحل فلوریدا را پوشش میدهند. فضانوردان همچنین از یکی از آشیانههای اسپیس ایکس بازدید کردند که در آن موشکهای فالکون ۹ بازسازی شده و برای پرواز آماده میشدند. آشیانه ساختمانی جهت نگهداری هواپیما، بالگرد و دیگر هواگردها است.
خدمه این ماموریت طی این مدت برای یک سفر علمی در ایستگاه فضایی بینالمللی آماده میشوند و پس از آن قرار است در ایستگاه فضایی بینالمللی به عنوان فضانودان ماموریت اکسپدیشنهای ۶۷ و ۶۸ زندگی و کار کنند.
در حال حاضر خدمه ماموریت کرو-۳ اسپیس ایکس در ایستگاه فضایی بینالمللی حضور دارند. این ماموریت ۱۰ نوامبر سال ۲۰۲۱ ساعت ۲۱:۰۳ به وقت منطقه زمانی شرقی(بامداد پنجشنبه ساعت ۰۵:۳۳ به وقت ایران) به مقصد ایستگاه فضایی بینالمللی پرتاب شد.
طی ماموریت “کرو-۳” چهار فضانورد ناسا به نامهای “راجا چاری”، “توماس مارشبورن”، “کایلا بارون” و یک فضانورد آژانس فضایی اروپا به نام “ماتیاس ماورر” برای انجام یک ماموریت شش ماهه به ایستگاه فضایی بینالمللی رفتند. این اولین پرواز فضایی “بارون”، “چاری” و “ماورر” و سومین پرواز “مارشبورن” بود.
این سومین ماموریت عملیاتی سرنشیندار اسپیس ایکس برای ناسا به عنوان بخشی از برنامه خدمه تجاری این سازمان فضایی بود. قرار است هر ماموریت، از جمله کرو-۳، تقریبا شش ماه به طول بینجامد و اسپیس ایکس مسئول پرتاب فضانوردان و همچنین بازگرداندن آنها به زمین است. قرار است فضانوردان ماموریت کرو-۳ نیز بهار سال ۲۰۲۲ به زمین بازگردند.
انتهای پیام