» دسته‌بندی نشده » اختیارات تعزیرات برای تنظیم بازار کافی نیست/ آغاز طرح نوروزی سازمان تعزیرات

اختیارات تعزیرات برای تنظیم بازار کافی نیست/ آغاز طرح نوروزی سازمان تعزیرات

اسفند ۱۴, ۱۴۰۰ 0۰

[ad_1]

به گزارش خبرگزاری فارس، نخستین نشست خبری رئیس سازمان تعزیرات حکومتی و مراسم افتتاحیه طرح نوروزی ۱۴۰۱ این سازمان صبح امروز برگزار شد.

احمد اصانلو رئیس سازمان تعزیرات حکومتی در این نشست با اشاره به اختیارات سازمان تعزیرات حکومتی اظهار کرد: سازمان تعزیرات حکومتی وظیفه اصلی‌ش رسیدگی به گزارشات تخلفات بازار و قاچاق کالا و ارز است.

وی افزود: ما براساس قانون موجود، اگر حوزه تنظیم گری نظارت بر بازاری را ۴ حلقه نظارت، بازرسی و کشف تخلف بدانیم، حلقه آخر یعنی حلقه رسیدگی به تخلف به سازمان تعزیرات حکومتی سپرده شده است.

اصانلو با اشاره به تحولات قانونی در خصوص وظایف سازمان تعزیرات گفت: تا قبل از تصویب قانون نظام صنفی، نظارت، بازرسی و کشف تخلف نیز به عهده سازمان تعزیرات حکومتی بود ولی در حال حاضر این وظایف به نهادهای دیگر سپرده شده است. نتیجه این تحولات قانونی این شد که سازمان تعزیرات حکومتی نقش شبه قضایی‌ش تقویت شود ولی ما اعتقاد داریم که این قوانین مختص شرایط عادی بازار است و در شرایط اضطراری و جنگ اقتصادی که ما در آن به سر می بریم، قوانین عادی جوابگو نیست.

وی افزود: در شرایط عادی که بازار خودش بر خودش باید نظارت داشته باشد، وضعیت مطلوب خواهد بود و ایرادی ندارد ولی در شرایط جنگ اقتصادی ما معتقدیم اگر قرار است تنظیم گری رخ دهد باید سازمان تعزیرات نظارت را انجام دهد.

رئیس سازمان تعزیرات ادامه داد: در همین راستا ما متنی پیشنهادی به سران قوا و دولت دادیم تا قوانین اصلاح شود و دلیل تقدیم متن به سران قوا نیز این بود که فرایند طولانی اصلاح قوانین تسریع شود. مبنای این پیشنهادات این است که سازمان تعزیرات حکومتی بتواند به عنوان کاشف حضور داشته باشد و نظارت، کشف تخلف و رسیدگی مجددا به سازمان تعزیرات داده شود و به مدت ۶ ماه تا یک سال همان شرایط قبل از سال ۹۲ اعمال شود.

اصانلو گفت: در گذشته در همان لحظه کشف تخلفات، رسیدگی و صدور و اجرای جریمه در همان لحظه انجام می شد.

وی در ادامه با اشاره به حوزه های رسیدگی سازمان تعزیرات گفت: سازمان تعزیرات تخلفات حوزه بازار، حوزه بهداشت درمان و حوزه قاچاق کالا و ارز را رسیدگی می‌کند که در ۶ ماه گذشته تعداد پرونده‌های ورودی در این ۳ حوزه ۳۸۵ هزار و ۸۷۳ پرونده بوده است که ۳۷۸ هزار پرونده مختومه شده و مجموعه محکومیت ریالی این پرونده ها ۱۲۹۵۶۴ میلیارد ریال بوده است و ۱۱ هزار و ۴۰۱ میلیارد ریال نیز میزان وصولی ما از محکومیت‌ها از حیث اجرای احکام بوده است.

وی ادامه داد: در حال حاضر میانگین رسیدگی به پرونده‌ها در سازمان تعزیرات ۴۲ روز است که میانگین زمان رسیدگی در شعب بدوی ۲۱ روز و شعب تجدید نظر نیز ۲۱ روز بوده است.

اصانلو با اشاره به محدودیت‌های نیروی انسانی سازمان تعزیرات گفت: در برخی مناطق، چند شهرستان یک رئیس شعبه دارد و با کمبود نیرو مواجه هستیم و هر شعبه به صورت میانگین در هر ماه بیش از ۲۰۰ پرونده بررسی می کنند که البته تمهیدات و هماهنگی‌هایی با دولت برای افزایش نیرو صورت گرفته است.

رییس سازمان تعزیرات حکومتی در ادامه و در خصوص درج قیمت تولید روی کالاها گفت: این امر کار مثبت و مفیدی است به شرط اینکه نظارت کافی روی آن انجام شود. بر اساس تصمیم وزارت صمت، روی بخش اعظمی از کالاها باید قیمت تولید درج شود. مشکلی که در عمل برای مصرف کننده مطرح می شود این است که قیمت تمام شده چقدر است و اینکه فروشنده چه میزان سود روی آن احتساب می کند.

وی ادامه داد: مراجع نظارتی ما باید تکلیف خود را در این رابطه انجام دهند.

اصانلو در پاسخ به پرسش خبرنگار خبرگزاری فارس درباره قیمت‌های بالا برخی کالاهای اساسی از جمله برنج در فروشگاه‌های اینترنتی اظهار کرد: در حال حاضر وظیفه نظارت بر بازار و کشف تخلف از سازمان تعزیرات حکومتی سلب شده است و صرفا به سازمان تعزیرات گفته شده است که صرفا سازمان تعزیرات باید بنشیند و به شکایات ارجاعی رسیدگی کند. البته ما به دنبال گرفتن این اختیارات هستیم و در حال حاضر نیز برای نظارت بر بازار کمک می کنیم و همین گشت های مشترک در همین راستا است ولی باید این اختیارات قانونی را به ما بدهند.

اصانلو درباره پرونده‌های حوزه بهداشت و درمان اظهار کرد: میزان پرونده‌های وارده در حوزه بهداشت و درمان در ۶ ماه گذشته ۳۲ هزار پرونده بوده که ۳۱ هزار مختومه شده است و میزان جریمه محکوم شده در این حوزه نیز ۷۴۳ میلیارد ریال بوده است.

در حال تکمیل…




این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید

[ad_2]

منبع

به این نوشته امتیاز بدهید!

farsnews

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *