» آخرین اخبار » فناوری » سفر انسان به ماه تا سال ۲۰۲۶ عقب افتاد
سفر انسان به ماه تا سال ۲۰۲۶ عقب افتاد

سفر انسان به ماه تا سال ۲۰۲۶ عقب افتاد

اسفند ۱۱, ۱۴۰۰ 1۰


به گفته‌ی بازرس کل آژانس فضایی ناسا، اولین فرود خدمه این آژانس بر ماه تا سال ۲۰۲۶ به تعویق افتاده است.

به گزارش ایسنا و به نقل از اسپیس، پل مارتین(Paul Martin)، این خبر را طی یک جلسه استماع کمیته فرعی فضا و هوانوردی مجلس در روز سه‌شنبه یکم مارس به قانون‌گذاران اعلام کرد. اولین ماموریت برنامه آرتمیس نیز با تاخیر مواجه شده است.

مارتین طی سخنرانی خود اعلام کرد که با توجه به زمان مورد نیاز برای توسعه و آزمایش سیستم فرود انسان بر ماه و تولید نسل بعدی لباس‌های فضایی ناسا، ما تخمین می‌زنیم که اولین خدمه در سال ۲۰۲۶ بر ماه قدم بگذارند.

براساس حسابرسی انجام شده در نوامبر سال ۲۰۲۱ توسط دفتر بازرسی کل ناسا، انتظار می‌رود چهار ماموریت اول آرتمیس هر کدام ۴.۱ میلیارد دلار هزینه داشته باشند.

تاخیرها و نیاز به بودجه اضافی به دلیل مشکلات فنی و همچنین بخشی از آن به دلیل اعتراضات و شکایت شرکت بلواوریجین بوده است که همه‌ی این موارد تا ماه نوامبر سال گذشته حل شدند و ناسا قرارداد سفر به ماه را به شرکت اسپیس‌ایکس اعطا کرد.

خبر تعویق ماموریت سفر به ماه تنها چند روز پس از خبر تعویق ماموریت آرتمیس ۱ که سفری بدون خدمه به مدار ماه است، اعلام شد. با این وجود این آژانس هفته گذشته نشان داد که حتی این زمان‌بندی نیز به دلیل حجم تجزیه وتحلیل داده‌ها و سایر کارهایی که باید بر آزمایش‌های کلیدی انجام شود، مورد تردید است.

مارتین اعلام کرد که ضرب‌الاجل سفر در سال ۲۰۲۵ که این آژانس فضایی در نظر گرفته است، عملی نیست. او گفت که چالش‌هایی وجود دارد که باید با آن مواجه شد. مهم‌ترین آنها دریافت تاییدیه برای یک سیستم فرود انسان بر ماه است.

او افزود، این عوامل نشان‌دهنده نیاز به زمان و توسعه بیشتر هستند بنابراین هر چند انجام ماموریت در سال ۲۰۲۵ غیرممکن نیست اما بعید به نظر می‌رسد.

دیوان محاسبات آمریکا نیز نظری مشابه در مورد سفر انسان‌ها به ماه در سال ۲۰۲۵ دارد. “ویلیام راسل”(William Russell)، مدیر قراردادها و خریدهای امنیت ملی دیوان محاسبات می‌گوید که مشکل ناسا این است که می‌خواهد چندین خطر را به طور همزمان مدیریت کند و به ضرب‌الاجل تعیین شده برسد.

” راسل” به عواملی مانند هفت ماه تاخیر به دنبال اختلافات ایجاد شده در مورد سیستم فرود انسان، تغییری اساسی در توسعه لباس‌های فضایی یعنی واگذار کردن کار به یک پیمانکار و هزینه‌های رو به رشد موشک سیستم پرتاب فضایی و دیگر زیرساخت‌های کلیدی برای حمایت از فرود انسان بر ماه اشاره کرد. او درباره بخشی از مجموعه گزارش‌های اخیر دیوان محاسبات در مورد آرتمیس گفت: ما دریافتیم که ناسا هنوز نقش‌ها، مسئولیت‌ها و اختیارات آرتمیس را نهایی نکرده است.

ناسا نیز به نوبه خود به مشکلات پیش‌بینی نشده به خصوص همه‌گیری کووید-۱۹ اشاره کرده که باعث افزایش هزینه‌ها و تغییر برنامه زمانی شده است.

آرتمیس یک ماموریت برای بازگرداندن انسان‌ها به سطح ماه است. در ماموریت آرتمیس ۱ یک فضاپیمای بدون سرنشین به مدار ماه خواهد رفت و اگر ماموریت اول به خوبی پیش برود در ماموریت آرتمیس ۲ یک پرواز دارای خدمه بر فراز ماه انجام خواهد شد. در نهایت در ماموریت آرتمیس ۳ نخستین فرودگر سرنشین‌دار بر روی ماه فرود می‌آید و پس از چند دهه بار دیگر انسان‌ها بر ماه قدم خواهند گذاشت.

انتهای پیام



منبع

به این نوشته امتیاز بدهید!

ایسنا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

×