پرواز ماژول روسی بر فراز دریای سرخ
آژانس فضایی اروپا با انتشار تصویری در صفحه اینستاگرام خود نوشت: فقط به پس زمینه نگاه کنید!!
به گزارش ایسنا، آژانس فضایی اروپا در توضیح تصاویر منتشر شده نوشت: ماتیاس ماورر این تصویر را از ماژول پریچال آژانس فضایی روسکاسموس روسیه در ایستگاه فضایی بینالمللی ثبت کرده است. او زمانی که این تصویر را در شبکههای اجتماعی خود منتشر کرد نوشت: “سلام پریچال! این ماژول کروی روسی در ماه نوامبر به ایستگاه فضایی رسید و در حالی که به ماژول آزمایشگاهی چند منظوره نائوکا متصل است بر فراز دریای سرخ و مصر پرواز میکند. این هفته یک فضاپیمای روسی دیگر به سمت ایستگاه فضایی پرتاب میشود. فضاپیمای باری Progress ۸۰ که از بایکونور پرتاب میشود، نزدیک به ۳۰۰۰ کیلوگرم غذا، سوخت و آذوقه را با خود به ایستگاه فضایی بینالمللی خواهد برد و انتظار میرود پس از یک سفر دو روزه به ماژول تحقیقاتی کوچک “پویسک” روسیه که در این تصویر قابل مشاهده نیست، متصل شود.”
ماژول فضایی “پریچال” در روز جمعه ۲۶ نوامبر(۵ آذر) در ساعت ۱۰:۱۹ صبح به وقت منطقه زمانی شرقی(۱۸:۴۹ تهران) به ایستگاه فضایی بینالمللی رسید و به طور مستقل به ماژول چند منظوره “نائوکا”(Nauka) متعلق به روسیه متصل شد.
این ماژول دو روز قبل از پایگاه فضایی “بایکونور” در قزاقستان به سمت ایستگاه فضایی پرتاب شده بود و در زمان پهلوگیری در ارتفاع ۲۶۰ مایلی(۴۱۸ کیلومتر) بر فراز اوکراین پرواز میکرد.
برای آنکه فضا برای اتصال پریچال باز شود یک محموله بدون خدمه در روز ۲۵ نوامبر(۴ آذر) از ماژول نائوکا جدا شد و در جو زمین سوخت.
“پریچال” که در زبان روسی به معنای “اسکله” است، چهار تن وزن و حدود ۱۴ متر مکعب حجم داخلی دارد. این ماژول دارای پنج درگاه اتصال است و امکان سوخترسانی به ماژول نائوکا را فراهم میکند.
آنتون شکاپلروف”(Anton Shkaplerov) فرمانده ماموریت فضایی اکسپدیشن ۶۶(Expedition ۶۶) و “پیتر دوبروف”(Pyotr Dubrov) که هر دو از آژانس فضایی روسکاسموس روسیه هستند در روز چهارشنبه(۲۹ دیماه) از ایستگاه فضایی خارج شدند تا کابلهای ماژول جدید پریچال را نصب کنند و آن را برای استفادههای پیش رو برای خدمه فضاپیمای سایوز و فضاپیمای باری پروگرس (Progress) آماده کنند.
ایستگاه فضایی بینالمللی که در سال ۱۹۹۸ تاسیس شد برای بیش از ۲۱ سال خانه فضانوردان بوده است. این ایستگاه به عنوان یک آزمایشگاه ریزگرانش میزبان ۳۰۰۰ تحقیق از بیش از ۴۲۰۰ محقق در سراسر جهان بوده است. نزدیک به ۱۱۰ کشور و منطقه در فعالیتهای انجام شده این ایستگاه شرکت داشتهاند.
انتهای پیام