» دسته‌بندی نشده » چگونه پای افغانستانی‌ها به ۸ سال دفاع مقدس باز شد؟/ حضور محمدعلی کلی در جبهه!+فیلم

چگونه پای افغانستانی‌ها به ۸ سال دفاع مقدس باز شد؟/ حضور محمدعلی کلی در جبهه!+فیلم

بهمن ۲۷, ۱۴۰۰ 2۰


به گزارش گروه حماسه و مقاومت خبرگزاری فارس،‌ رشادت‌ها و سلحشوری‌‌های رزمندگان جبهه مقاومت به خصوص لشکر فاطمیون در قالب اکران عمومی فیلم‌های سینمایی و مستند در جمعه‌های هر هفته در پردیس سینمایی هویزه مشهد مقدس روی پرده می‌رود.

در روز جمعه ۲۹ بهمن‌ماه جاری نیز در چهارمین هفته اکران عمومی که به صورت رایگان برگزار می‌شود، در ساعت ۱۰ صبح علاقه‌مندان شاهد پخش مستند «در جستجوی تاریخ گمشده» خواهند بود. این ایده از سوی مرکز رسانه فاطمیون و پایگاه مقاومت بسیج شهدای فاطمیون با همکاری حوزه هنری خراسان رضوی و پردیس سینمایی هویزه اجرا می‌شود.

مستند «در جستجوی تاریخ گمشده» درباره مجاهدت‌ رزمندگان افغانستانی در هشت سال جنگ تحمیلی توسط مرکز رسانه فاطمیون تولید شده که دربردارنده گفت‌وگو با رزمندگان اهل افغانستان است که در هشت سال دفاع مقدس حضور داشته و در جبهه جنگیده‌اند.


نمایی از مستند «در جستجوی تاریخ گمشده»

در سال‌های آغازین جنگ تحمیلی، تعداد زیادی از رزمندگان افغانستانی که قبلاً از تمرینات نظامی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی برای کسب آمادگی و رویارویی با اشغالگران سرزمین خود استفاده می‌کردند، دفع حمله رژیم بعث عراق و حفظ نظام جمهوری اسلامی را مقدم بر دفاع از کشور خود دانسته و به مناطق عملیاتی جنوب گسیل شدند که در این مستند به طور مفصل به حضور رزمندگان افغانستانی در دفاع مقدس می‌پردازد.


نمایی دیگر از مستند

اگر چه در سال‌های اولیه دفاع مقدس، شاهد پراکندگی حضور رزمندگان افغانستانی در لشکرهای مختلف عملیاتی هستیم، اما در ادامه با تدبیر فرماندهان جنگ، همه این رزمندگان در یک تیپ مستقل سازماندهی شده و تحت آموزش‌های تخصصی تخریب و شناسایی قرار گرفتند. تیپ ابوذر متشکل از رزمندگان افغانستانی با توجه به همگرایی‌های فرهنگی آن‌ها با پیشمرگ‌های کرد در مناطق عملیاتی غرب، بر این جبهه متمرکز شد و در بسیاری از عملیات‌های مربوط به محور غرب، نقش مهم و تأثیرگذاری داشت.


رزمندگان افغانستانی از رشادت‌هایشان می‌گویند

در دوران دفاع مقدس، بخش‌ها و محورهای مهمی تحت کنترل رزمندگان افغانستانی تیپ ابوذر بوده است و حتی برخی از کارشناسان دفاع مقدس معتقدند که با دوراندیشی و آینده‌نگری، می‌توانستیم این تیپ را به گونه‌ای تربیت و سازماندهی کنیم که پس از جنگ تحمیلی، تبدیل به حزب‌الله دیگری در افغانستان شود، اما متأسفانه بنا به دلایل متعدد این مهم حاصل نشد.


لشکر فاطمیون راه همرزمانشان در دفاع مقدس را ادامه می‌دهند

با همه این تفاسیر، امروزه مدافعان حرم لشکر فاطمیون امتداددهندگان راه رزمندگان تیپ ابوذر هستند و امیدواریم حمایت از این لشکر مخلص و حماسه‌ساز پس از ریشه‌کن شدن داعش و آرام شدن اوضاع سوریه ادامه یابد تا همین رزمندگان تبدیل به سفرای فرهنگ اهل‌ بیت (ع) در کشور خود باشند.


«محمدعلی کلی» افغانستانی‌ها

مستند «در جستجوی تاریخ گمشده» به تهیه‌‌کنندگی و کارگردانی ساسان فلاح‌فر و نویسندگی پوریا نجفی به بیان مجاهدت‌‌های رشادت‌های افغانستانی‌ها پرداخته است. همچنین در این مستند شاهد معرفی «محمدعلی کلی» افغانستانی‌ها هستیم که هشت سال دفاع مقدس را بدون یک مرخصی در جبهه حضور داشته است.

 

چگونه پای افغانستانی‌ها به هشت سال دفاع مقدس باز شد؟

به گزارش فارس، در اکران‌های گذشته مستند «تا آخرین نفس» روایتی از سردار شهید سیداحمد قریشی از فرماندهان ارشد فاطمیون، مستند «جنگ، دوربین، من» روایت چگونگی آزادسازی العماره توسط رزمندگان افغانستانی فاطمیون و مستند «سایه نابودی» روایتی از عملیات بزرگ فاطمیون در دیرالزور در اکران عمومی به صورت رایگان در پردیس سینمایی هویزه مشهد مقدس روی پرده رفت.

علاقه‌مندان برای تماشای مستند «در جستجوی تاریخ گمشده» می‌توانند از اینجا و اینجا اقدام کنند.

انتهای پیام/




این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید



منبع

به این نوشته امتیاز بدهید!

farsnews

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *